pawelwor Opublikowano 6 Lipca 2010 Opublikowano 6 Lipca 2010 ...samochód został poddany tuningowi silnika (zwiększenie mocy itp), za co oczywiście poleciałby dowód? Zasłyszane.
aju Opublikowano 6 Lipca 2010 Opublikowano 6 Lipca 2010 ta chyba hamownię za co oczywiście poleciałby dowód? nie mogą Ci zabrać dowodu za zmiany mocy w aucie
MrTea Opublikowano 6 Lipca 2010 Opublikowano 6 Lipca 2010 teoretycznie chyba mogą, bo dane jeśli specyfikacja auta nie będzie zgodna z danymi z dowodu rejestracyjnego mają prawo się przyczepić. Kiedyś oglądałem drogówkę i kolesiowi w CRX'ie zabrali dowód bo było widać że silnik jest modzony.
aju Opublikowano 6 Lipca 2010 Opublikowano 6 Lipca 2010 przestańcie bo wpadamy w paranoje możesz nawet zmienić silnik na inna pojemność, nic im do tego, nie mieszkamy w DE gdzie trzeba to zgłaszać, wypadało by bo stawka ubezpieczenia się zmienia ale praktyka jest inna
Thom4s Opublikowano 6 Lipca 2010 Opublikowano 6 Lipca 2010 przestańcie bo wpadamy w paranoje możesz nawet zmienić silnik na inna pojemność, nic im do tego, nie mieszkamy w DE gdzie trzeba to zgłaszać, wypadało by bo stawka ubezpieczenia się zmienia ale praktyka jest inna Jeżeli zmienisz silnik na inną pojemność, to masz obowiązek to zgłosić w wydziale komunikacji.
aju Opublikowano 6 Lipca 2010 Opublikowano 6 Lipca 2010 no masz a ludzie swoje... odnośnie pierwszego postu to temat dla mnie do zamknięcia
Jarol Opublikowano 6 Lipca 2010 Opublikowano 6 Lipca 2010 zalezy od policjanta A jak policjant sprawdzi pojemnośc czy moc silnika???
Buba Opublikowano 6 Lipca 2010 Opublikowano 6 Lipca 2010 zalezy od policjanta A jak policjant sprawdzi pojemnośc czy moc silnika??? w zaleznosci od uzasadnienia moze zabrac dowod rejestracyjny i wyslac samochod na dodatkowe badania techniczne. Zadko sie to zdarza ale spotkalem sie z takimi kut....sami policjantami
Thom4s Opublikowano 6 Lipca 2010 Opublikowano 6 Lipca 2010 Tu już nawet nie chodzi o zmianę stawki, ale w razie zdarzenia drogowego z twojej winy ubezpieczyciel ma prawo nie wypłacić odszkodowania jeśli tego nie zgłosisz. Dotyczy to również samochodów po tuningu nie mówiąc o swapie. http://tuningpasja.phorum.pl/viewtopic.php?p=618 <- pierwszy lepszy link.
aju Opublikowano 6 Lipca 2010 Opublikowano 6 Lipca 2010 link jak link wszytko teoria brak podstaw prawnych, paragrafów itd itp
Buba Opublikowano 6 Lipca 2010 Opublikowano 6 Lipca 2010 link jak link wszytko teoria brak podstaw prawnych, paragrafów itd itp a znasz pokaz mi czlowieka a znajde ci odpowiedni paragraf
Thom4s Opublikowano 6 Lipca 2010 Opublikowano 6 Lipca 2010 link jak link wszytko teoria brak podstaw prawnych, paragrafów itd itp Człowieku zejdź na ziemię... W razie kolizji jak się okaże że zamiast 1.9 tdi masz 3.0 albo 4.2 i to np. w benzynie to zapomnij o wypłacie, nie mówiąc już o problemach przy przeglądzie - nikt Ci nie podbije jak nie załatwisz wszystkiego w papierach. Trochę logiki.
aju Opublikowano 6 Lipca 2010 Opublikowano 6 Lipca 2010 już o problemach przy przeglądzie - nikt Ci nie podbije jak nie załatwisz wszystkiego w papierach. Trochę logiki. Człowieku zejdź na ziemię.. chyba żyjesz w innym świecie miałem G klasę 290gd czyli 2,9d został zamieniony na 400cdi, nie dość że nikt na to nie zwracał uwagi to jeszcze bez problemu dostałem odszkodowanie gdy wywróciłem go w lesie (z AC)
Thom4s Opublikowano 6 Lipca 2010 Opublikowano 6 Lipca 2010 już o problemach przy przeglądzie - nikt Ci nie podbije jak nie załatwisz wszystkiego w papierach. Trochę logiki. Człowieku zejdź na ziemię.. chyba żyjesz w innym świecie miałem G klasę 290gd czyli 2,9d został zamieniony na 400cdi, nie dość że nikt na to nie zwracał uwagi to jeszcze bez problemu dostałem odszkodowanie gdy wywróciłem go w lesie (z AC) To chyba ubezpieczałeś się u sołtysa, u siebie na wsi. Mylisz AC z OC.
aju Opublikowano 6 Lipca 2010 Opublikowano 6 Lipca 2010 u siebie na wsi chyba jednak wolę moją "wieś" niż Twoją z przyciasnym mostem Nie myl AC z OC. nie da się tego pomylić fakt jest taki że póki co u nas nie jest jak np w DE i większość przeróbek ludzie nie zgłaszają i jakoś się to kręci... do czasu ale mówię jak jest teraz
MAGIC87 Opublikowano 6 Lipca 2010 Opublikowano 6 Lipca 2010 jakby mieli zabierac dowody to Polska by sie niezle wzbogaciła. Na kazdym forum z grup VW audi seat skoda pierwsze 2-3 strony przedstawianych auto to Diesle albo 1.8T co najmniej po sofcie albo i grubszych... przez ostatnie 3-4 lata wszycy poszli do przodu z mocami
Piotrek98igo Opublikowano 6 Lipca 2010 Opublikowano 6 Lipca 2010 a jak ja mam na klapie 1.6 a jak spojrza pod maske to juz auuto zmiejsca na lawete :polew:
Jarol Opublikowano 6 Lipca 2010 Opublikowano 6 Lipca 2010 link jak link wszytko teoria brak podstaw prawnych, paragrafów itd itp Człowieku zejdź na ziemię... W razie kolizji jak się okaże że zamiast 1.9 tdi masz 3.0 albo 4.2 i to np. w benzynie to zapomnij o wypłacie, nie mówiąc już o problemach przy przeglądzie - nikt Ci nie podbije jak nie załatwisz wszystkiego w papierach. Trochę logiki. Ostatnio jak bylem na przegladzie to gość ze stacji zauważył że mam auto zmodyfikowane, popytał troszke co było zmieniane a ja mu na to że prawie wszystko: hamulce, zawiecha, wydech, dolot, osprzęt silnika itd. Poogladał wszystko ze zdumieniem ze z 1,9TDi idzie zrobić 200km popytał ile to teraz pali, po czym podbił mi dowód i życzył szerokiej drogi.
QRi Opublikowano 6 Lipca 2010 Opublikowano 6 Lipca 2010 link jak link wszytko teoria brak podstaw prawnych, paragrafów itd itp Człowieku zejdź na ziemię... W razie kolizji jak się okaże że zamiast 1.9 tdi masz 3.0 albo 4.2 i to np. w benzynie to zapomnij o wypłacie, nie mówiąc już o problemach przy przeglądzie - nikt Ci nie podbije jak nie załatwisz wszystkiego w papierach. Trochę logiki. Ostatnio jak bylem na przegladzie to gość ze stacji zauważył że mam auto zmodyfikowane, popytał troszke co było zmieniane a ja mu na to że prawie wszystko: hamulce, zawiecha, wydech, dolot, osprzęt silnika itd. Poogladał wszystko ze zdumieniem ze z 1,9TDi idzie zrobić 200km popytał ile to teraz pali, po czym podbił mi dowód i życzył szerokiej drogi. mialem dokladnie to samo typ otworzyl maske - zobaczyl "disco" i sie pyta ile to ma teraz koni i co jeszcze pomodzilem - poza przyciemnionymi szybami ktorych nie chce widziec co do zatrzymania dowodu, z powodu podejrzenia zwiekszenia mocy.... :gwizdanie:
Rekomendowane odpowiedzi