aju Opublikowano 11 Lutego 2012 Opublikowano 11 Lutego 2012 sprzęgło nie musi się ślizgać przy uszkodzeniu dwumasu
Fr0styyy. Opublikowano 11 Lutego 2012 Opublikowano 11 Lutego 2012 No wtedy to już inna historia Nie powiązałem dwumasa ze sprzęgłem.
aju Opublikowano 11 Lutego 2012 Opublikowano 11 Lutego 2012 Sprzęgło zaczyna coraz wyżej brać i się ślizgać przy wciskaniu gazu
Fr0styyy. Opublikowano 11 Lutego 2012 Opublikowano 11 Lutego 2012 Ale ja to pisałem jako dwie oddzielne sprawy O samym sprzęgle i samym dwumasie :gwizdanie:
Monterek_fx Opublikowano 11 Lutego 2012 Opublikowano 11 Lutego 2012 Dzięki. W takim razie wymienię u siebie tak profilaktycznie:). Nie chce aby mi się autko zatrzymało w trasie:) Pozdrawiam.
Fr0styyy. Opublikowano 12 Lutego 2012 Opublikowano 12 Lutego 2012 Dwumas, czy sprzęgło? Masz takie objawy?
Monterek_fx Opublikowano 12 Lutego 2012 Opublikowano 12 Lutego 2012 Dokładnie nie wiem:) Sprzęgło u mnie bierze wysoko.(tzn tak mi się wydaje:) jak zmienię i zacznie brać na dole to będę wiedzieć ze te się już kończyło:). A na zimnym silniku mam leciutkie drgania auta, na luzie. Szkoda ze jak się któraś z tych części zdupczy to auto zostanie unieruchomione . Poza tym wyczytałem w innych postach ile wytrzymują sprzęgła i dwumasy, u mnie powoli zbliża się ta granica. Niestety robię sporo km:( ale do sierpnia musi wytrzymać. Pozdrawiam.
wysha Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Do 1.8 ADR 125KM gdybym chciał kompletne sprzęgło z kołem JEDNOMASOWYM to będzie pasowało od jakiego silnika? Jakoś się nie doszukałem... Nie wiem, czy jest do wymiany, ale silnik będę miał wyjęty, więc chcę zrobić rozeznanie... Sprzęgło podczas normalnej eksploatacji się nie ślizga, ale np. podczas wakacyjnych jazd z załadunkiem pod sufit czuję jakby taką dziwną bezwładność np. przy redukowaniu biegów. Wrażenie jest takie, jak przy zużytych poduszkach pod silnikiem, ale nie wydaje mi się, żeby to było to. Drugie podejrzenie to właśnie koło\sprzęgło.
mat a4 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 mam takiego jednomasa valeo na sprzedasz jak by był ktos zainteresowany
Rekomendowane odpowiedzi