Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B7] RS4 vs. RS6 - non S-line

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zastanawiam się nad ori felgami 18' RS4 lub RS6 do A4 B7 sedan:

2717053133610f725789.jpg3320020copy.jpg

Poszukuję zdjęcia B7 w sedanie na zawieszeniu seryjnym z powyższymi felgami 18'. Posiadam zwykły zawias i chciałbym zobaczyć która się lepiej prezentuje a wszystkie zdjęcia które widziałem to A4 z zawiasem S-line a tam całkiem inaczej to wygląda.

Widzieliście może którąś z tych felg na zwykłym zawiasie?

Opublikowano

no to pozostaje ci "Moja A4 B7", jeśli nie to ciężko ci będzie znaleźć bo każdy obniża jak może,

powodzenia

Opublikowano

tylko przy zwykłym zawiasie i feldze 19 cali Twoje auto będzie wyglądało jak allroad w wersji sedan.

Opublikowano

no tu sie nie zgodze... miałem to na przymiarce i nie było takiego efektu.

19 wyglądają OK. ale 18/17 cali wyglądają zwyczajnie bez obniżenia zawieszenia, bo jest wysoka guma + duża przerwa między kołem a błotnikiem.

Opublikowano

załóż jak chcesz. ja Ci tylko dobrze radzę chyba, że chcesz mieć allroada ;) jak już to bym założył 18 lub 19 cali i 2-3 cm w dół

Opublikowano

19 odpada, chce żyć ;) Obniżenie zawiasu nie wchodzi w grę i nie ma co o tym gadać bo nie jedną serię B7 widziałem na 18 i było ok.

Obecnie mam 17 i na 18 chce zmienić.

Opublikowano

wystarczy poszukać :D:naughty:

Opublikowano

i jaki to jest ET?

im nizszy ET tym felga jest bardziej schowana w nadkolu?

Im mniejsze ET tym felga bardziej wystawiona na zewnątrz, a 18" bez obniżenia kolego i tak będzie ciulowo wyglądać, bez względu na to, co piszesz :wink4: 18" zakłada się dla poprawienia wyglądu auta, a nie poprawienia osiągów, czy komfortu jazdy (przynajmniej w A4), co wiąże się z obniżeniem.

W Twoim przypadku wolał bym zostać przy 17", zamiast zostawiać seryjne zawieszenie :gwizdanie:

Opublikowano

Czyli podsumowujące zmiana z 17' na 18' nie przyniesie żadnych pozytywnych efektów wizualnych na zwykłym zawiasie ?

Patrząc na 18' w aucie ArturB6 to jest to czego mi trzeba...

Opublikowano

na moje zmiana z 17 na 18 przy normalnym zawiasie jest bez sensu..

Opublikowano

a ja uwazam że jest sens. Bedzie widac różnice. Podjedź sobei do salonu Audi i zobaczysz czy jest różnica czy nie.

ostatnio widziałem 19 cali na zawiasie z S-line - czyli raptem -20mm (choć uwazam że miał jakby dodatkowo podcięte spręzyny) i wyglądał tragicznie!! no ale to tylko moje zdanie :-) kwestia tego kto co lubi. Dla mnie odealny odstep między kołem a nadkolem ma rs4 :)

Opublikowano

Ja mam -40mm i nie jestem zadowolony na 19` :thumbdown: Powinno być troszkę niżej jeszcze... Nie wiem czym sie sugerujesz ale ja wielkiej różnicy pomiędzy 17` a 19` nie odczuwam :przebiegly: Jedynie to że kapeć szerszy to mnie czasami z koleiny wyrzuci :decayed:

Opublikowano

Ja mam -40mm i nie jestem zadowolony na 19` :thumbdown: Powinno być troszkę niżej jeszcze... Nie wiem czym sie sugerujesz ale ja wielkiej różnicy pomiędzy 17` a 19` nie odczuwam :przebiegly: Jedynie to że kapeć szerszy to mnie czasami z koleiny wyrzuci :decayed:

jeśli to do mnie to kieruje się aspektem wizualnym - tzn o tym teraz mówie. Co do komfortu:

235/45/17 vs 235/35/19..... yyy... ja bym rzekł ze sie samochód precyzyjniej prowadzi na 19 i do tego nie rzuca tak w koleinach jak przy 17... ku mojemu zaskoczeniu.

Uważam że na 17 powinno być 225... przy 19stce jesli znajde oryginały to też założe 225 max 235