wiesiek3d Opublikowano 15 Grudnia 2010 Opublikowano 15 Grudnia 2010 W zegarach Jager z 1/2 FIS antena do zegara jest w liczniku.
Aydaho Opublikowano 16 Grudnia 2010 Opublikowano 16 Grudnia 2010 Koledzy, u mnie po kupnie auta przez rok palemka była , później zaczęła znikać na jakiś czas by znowu się pojawić, aż do momętu zniknięcia na dobre (jakieś dwa lata). Może bym to sobie odpuścił ale trafił mi się całkiem przypadkowo używany i za niewielkie pieniądze ten odbiornik co siedzi pod zderzakiem. Wymieniłem go, zresetowałem zegary i po pięciu minutach palma znowu jest :> . a masz może fotke tego ustrojstwa ?
trzyfx Opublikowano 17 Grudnia 2010 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Proszę bardzo: http://allegro.pl/listing.php/search?string=4B0919145B&category=0&description=1&sg=0
xaan Opublikowano 17 Grudnia 2010 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Potwierdzam. RDS nie ma nic wspólnego z tą "antenką" na wyświetlaczu. "Anenka" to synchronizacja z ogólnoeuropejskim sygnałem nadawanym z Frankfurtu. Niestety nie wiem czy włącza się sam po złapaniu sygnału czy trzeba go uaktywnić jakimiś przyciskami. Mój zegar kuchenny też ma taki bajer ale zanim złapał sygnał minął dzień. Moje Audi mam już kilka miesięcy i nic...
fmaverick Opublikowano 19 Grudnia 2010 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Witam mam następujący problem z tym zegarem, antenka świeci się zawsze, i codziennie rano mam złą godzinę, tzn. wsiadam, mam złą godzinę, ustawiam ręcznie godzinę, antenka się świeci, dodam jeszcze, że minuty zawsze się zgadzają, natomiast godzina jest o 3-5 godzin do przodu albo do tyłu, czy ktoś może podać przyczynę takiego stanu rzeczy? bo to dość irytujące mieć ciągle złą godzinę, albo codziennie nastawiać zegarek, czy ktoś zna jakiś sposób na rozwiązanie tego problemu? dodam jeszcze, że auto stoi co noc pod gołym niebem
HiRide Opublikowano 19 Grudnia 2010 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Witam mam następujący problem z tym zegarem, antenka świeci się zawsze, i codziennie rano mam złą godzinę, tzn. wsiadam, mam złą godzinę, ustawiam ręcznie godzinę, antenka się świeci, dodam jeszcze, że minuty zawsze się zgadzają, natomiast godzina jest o 3-5 godzin do przodu albo do tyłu, czy ktoś może podać przyczynę takiego stanu rzeczy? bo to dość irytujące mieć ciągle złą godzinę, albo codziennie nastawiać zegarek, czy ktoś zna jakiś sposób na rozwiązanie tego problemu? dodam jeszcze, że auto stoi co noc pod gołym niebem sprawdz date
fmaverick Opublikowano 19 Grudnia 2010 Opublikowano 19 Grudnia 2010 sprawdz date data, jak i minuty zawsze są prawidłowe
Aydaho Opublikowano 20 Grudnia 2010 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Proszę bardzo: http://allegro.pl/listing.php/search?string=4B0919145B&category=0&description=1&sg=0 thnx
Andrzej K Opublikowano 20 Grudnia 2010 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Na aukcji na allegro wystawiony jest moduł zegara z wiązką kabli: http://allegro.pl/a3-a4-a5-a6-a8-tt-q5-q7-modul-odbiorczy-zegara-i1331962538.html Czy ktoś może mi powiedzieć albo pokazać na zdjęciu jak wygląda zakończenie kabla od strony przelotki. Czy ten kabel na zdjęciu z aukcji jest kompletny (zakończony jakąś złączką) czy też jest po prostu ucięty?
alvaro Opublikowano 20 Grudnia 2010 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Andrzej K odbiornik radiowy ma gniazdo w sobie także z tej aukcji można śmiało kupić bo nie dość że jest odbiornik to jeszcze kawałek wiązki
Andrzej K Opublikowano 20 Grudnia 2010 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Alvaro! Dzięki o odpowiedź ale nie o to mi chodziło . Wiem jak wygląda zakończenie tej wiązki od strony modułu. Interesuje mnie jak wygląda drugi koniec tej wiązki ze zdjęcia. Czy kable są tam (na zdjęciu) po prostu odcięte od reszty instalacji, czy jest tam też jakaś złączka?
HiRide Opublikowano 20 Grudnia 2010 Opublikowano 20 Grudnia 2010 sprawdz date data, jak i minuty zawsze są prawidłowe godzina zwykle jest inna jesli mamy przestawiony rok do przodu chocby o dwa lata -innego powodu blednej godziny nie znam Sprobuj zresetowac zegary.
fmaverick Opublikowano 20 Grudnia 2010 Opublikowano 20 Grudnia 2010 godzina zwykle jest inna jesli mamy przestawiony rok do przodu chocby o dwa lata -innego powodu blednej godziny nie znam Sprobuj zresetowac zegary. jak pisałem data jest prawidłowa, dzień, miesiąc i rok, co ciekawe w ten weekend auto stało w nocy w Krakowie i wyjątkowo następnego ranka godzina i data były prawidłowe, Sory za lamerskie pytanie, ale jak się resetuje zegary?
dariodario Opublikowano 20 Grudnia 2010 Opublikowano 20 Grudnia 2010 odlacz bezpiecznik lub odlacz akumulator na chwile. pamietaj o kodzie radia
fmaverick Opublikowano 20 Grudnia 2010 Opublikowano 20 Grudnia 2010 odlacz bezpiecznik lub odlacz akumulator na chwile. pamietaj o kodzie radia dzięki, a wiesz może który bezpiecznik?
dariodario Opublikowano 20 Grudnia 2010 Opublikowano 20 Grudnia 2010 niestety nie wiem.ale jak czasem cos grzebie przy mojej padlinie to jak odlaczylem baterie to sie kasowaly tylko zegary i radio. nastepnego dnia juz sie same ustawily. zobacz tu. http://www.a4-klub.pl/smf/uklad_elektryczny/opis_bezpiecznikow-t7319.0.html
alvaro Opublikowano 20 Grudnia 2010 Opublikowano 20 Grudnia 2010 wiązka nie kończy się wtyczką bo idzie aż do zegarów
fmaverick Opublikowano 20 Grudnia 2010 Opublikowano 20 Grudnia 2010 niestety nie wiem.ale jak czasem cos grzebie przy mojej padlinie to jak odlaczylem baterie to sie kasowaly tylko zegary i radio. nastepnego dnia juz sie same ustawily. zobacz tu. http://www.a4-klub.pl/smf/uklad_elektryczny/opis_bezpiecznikow-t7319.0.html wyciągnę bezpiecznik i zobaczę rano jaka będzie godzina
Góral.tz Opublikowano 20 Grudnia 2010 Opublikowano 20 Grudnia 2010 niestety nie wiem.ale jak czasem cos grzebie przy mojej padlinie to jak odlaczylem baterie to sie kasowaly tylko zegary i radio. nastepnego dnia juz sie same ustawily. zobacz tu. http://www.a4-klub.pl/smf/uklad_elektryczny/opis_bezpiecznikow-t7319.0.html wyciągnę bezpiecznik i zobaczę rano jaka będzie godzina a w jakim celu te wszystkie kombinacje??
fmaverick Opublikowano 20 Grudnia 2010 Opublikowano 20 Grudnia 2010 a w jakim celu te wszystkie kombinacje?? przeczytaj na poprzedniej stronie mój pierwszy post, generalnie zegarek codziennie przestawia się na złą godzinę
Rekomendowane odpowiedzi