zebra2008 Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Czesc mam taki problem abs mi nie dziala czujniki sprawdzone wszystkie ok wczesniej byl blad 00302 Zwolnienie zaworu cewki ABS (J106) przeczyscilem styki od modulu kontrolka wlancza sie po paru km sprwdzilem na mokrej drodze i abs wogole sie nie wlacza co to moze byc jest jakis bezpiecznik od absu ?[br]Dopisany: 15 Sierpień 2010, 15:37_________________________________________________Pomoze ktos?
Gość RogalA4 Opublikowano 11 Września 2010 Opublikowano 11 Września 2010 Witam, Podłącze się do tematu, mam podobny problem. Tzn. ABS nie działa, czasem tak jakby chciał, ale po chwili nic. Na FISie po jakimś czasie jazdy zapala się kontrolka ABS i świeci wykrzyknik... Mechanior podpiął komputer pod VAG i mówi, że żadnych błędów nie ma, ani silnik ani ABS, więc mówi, że to jakiś sterownik musi być, a on na tym się już nie zna. Ale podobnie jak kolega chciałbym najpierw sprawdzić podstawy typu bezpiecznik lub może jakiś przewód gdzieś docisnąć? Tylko gdzie tego szukać? Dzisiaj zdjąłem pokrywę od bezpieczników i widzę tam w głębi parę wiekszych kostek, może któraś jest od ABSu? Pozdrawiam
Gwerty Opublikowano 11 Września 2010 Opublikowano 11 Września 2010 jakzapala sie kontrolka abs i hamulców to musi byc jakiś bład, a te kostki co mówisz to przekazniki
zbychzz Opublikowano 11 Września 2010 Opublikowano 11 Września 2010 abs ma bezpiecznik i jest to ładnie opisane (wystarczy poszukać) http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=131138.0;highlight=bezpiecznik+schemat
zebra2008 Opublikowano 2 Października 2010 Autor Opublikowano 2 Października 2010 problemem byla zla odleglosc czujnika tylnego od zebatki
miro1983 Opublikowano 2 Października 2010 Opublikowano 2 Października 2010 a nie masz teraz luzniejszego czujnika?
zebra2008 Opublikowano 2 Października 2010 Autor Opublikowano 2 Października 2010 po prostu wcislem go do konca
Dev Opublikowano 2 Października 2010 Opublikowano 2 Października 2010 prawidłowa odległość czujnika od zębatki 0.6-0.8mm
ŁYSY44 Opublikowano 3 Października 2010 Opublikowano 3 Października 2010 Miałem dokładnie ten sam problem i okazało się żę czujnik był żle wciśnięty wciśnij go do końca a potem cofnij niecały milimetr i powinno być dobrze
Rekomendowane odpowiedzi