Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Pytanie dotyczące FMIC, oraz dalsze mody 173KM / 359NM Dynosoft Wrocław

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no tja :mysli:, zapodał bym wykres ale konkurencja patrzy , a zależy mi jakiś czas na anonimowości , zaufanym mogę wysłać na PW .

nowak_zg fajny filmik , ta bmw to 2.5 vanos 192KM ??

Podziękowania dla Mirka z DynoSoft auto zapierdziela naprawdę miło :th:

tak to byla 2.5 L 192KM na vanosie :) w dodatku wybebeszona

2 kubelki zero tapicerki i klatka [br]Dopisany: 22 Kwiecień 2008, 17:07 _________________________________________________a ten crx co byl z przodu na mecie to byl ed9 seria 1.6 125KM porobiony i uturbiony (0.5 bara dmuchal w ten dzien ).... i tam pare innych modow w nim bylo typu lekkie kolko zamachowe itp itd.... i tez byl wybebeszony moc crxa ok 200+

Opublikowano

Poziek może i to jest dla ciebie śmieszne ale musiałbyś widzieć miny kolesi na mecie, Bezcenne :naughty:

takich imprez jest sporo i nie tylko ja dłubię auto :evil:

Spoko nie drążę tematu bo widocznie nikt mnie nie rozumie a ja tylko po polsku pisałem prostym językiem :rolleyes:

Opublikowano
:polew: Pewnie żadnej kosmicznej technologii w tym autku nie ma. Każdy od dawien dawna wie na ile i w jaki sposób można skręcić tą motorownię. Kwestia ile środków się przeznaczy :decayed:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

http://video.google.pl/videoplay?docid=3239104344078189320 tomigsi + wybebeszona e36 :) i crx ed9 turbo - ok 200KM :)[br]Dopisany: 22 Kwiecień 2008, 06:45 _________________________________________________dodam jeszcze ze tomigsi vs leon fr (200KM) byla wygrana a4 :th:

ja tez sie scigalem honorowo :gwizdanie:

Jakoś nie pokazuje mi się żaden filmik, możecie to zweryfikować?

tomigsi - od czego jest ten centralny IC?

No i napisz jaki koszt IC i skąd miałeś orurowanie?

PS. właśnie jestem po modzie u Rogala (turbo AWX + nadkole S4) i szczerze mówiąc nie jestem jakoś bardzo zszokowany osiągami :confused4:

Mam nadzieję że to tylko takie moje wrażenie głównie za sprawą wyciągniętego momentu o którym tak żeście dyskutowali :wink4:

Co do mocy i niutków to nic nie mogę powiedzieć bo Witek nie mógł mi zhamować furki (brak czasu i jakiejś tam taśmy do zamocowania przenośnej hamowni)

Opublikowano

http://video.google.pl/videoplay?docid=3239104344078189320 tomigsi + wybebeszona e36 :) i crx ed9 turbo - ok 200KM :)[br]Dopisany: 22 Kwiecień 2008, 06:45 _________________________________________________dodam jeszcze ze tomigsi vs leon fr (200KM) byla wygrana a4 :th:

PS. właśnie jestem po modzie u Rogala (turbo AWX + nadkole S4) i szczerze mówiąc nie jestem jakoś bardzo zszokowany osiągami :confused4:

IC jest od goscia na allegro [nie pamietam nicka ale handluje IC-kami i zestawami do tuningu (turbo) .. jak ja patrzylem [jakis czas temu] to koszt ~ 500 zł ]

musimy sie kiedys umowic to sprawdzimy jak to Twoje padlo sie odpycha ... :naughty:

p.s roznica miedzy seria 110 PS a 150PS [czips +AWX] jest OGROMNA .... !!!

Opublikowano

potwierdzam....też mam ten zestaw i polecam.Niestety przyzwyczaiłem się już do tej mocy i zaczyna mi być mało.Zaczyna mnie kusić wymiana końcówek 0,216mm http://www.allegro.pl/item352460156_koncowki_wtryskow_216_bosch_tuning_vw_asv_afn.html

i założenie IC centralnego (jest tak jak mówił Tomgsi to choroba).Spanky gdzie kupić orurowanie do IC???

Opublikowano

Może i ogromna ale bez efektu wgniatania w fotel odczuwalne jest to tylko przy większych prędkościach bo w sumie 200 to teraz dosyć szybko pokazuje mi się na liczniku :)

Poza tym póki nie zobaczę wykresu to nie uwierzę w to co mam :>

A co do choroby to faktycznie można się nią zarazić :th:

PS. Spanky - za tydzień pewnie wpadnę na spota AKP to się możemy razem poodpychać :wink4:

Opublikowano

razem poodpychać :wink4:

OT

Spoko, Spanky lubić takie zabawy :kox::naughty:

EOT :naughty:

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

panowie a co byście mi poradzili do takiego pomysłu: 1.9 TDI PD 101 KM i chciałbym do tego dołożyć turbo od AWX + chip + FMIC, jakiej mocy mógłbym sie spodziewac, 150 realne ?

Opublikowano

realne jest 160 kM, a co do niutowni to jakies 320-330 w kłębie...

no i na rolkach trzeba patrzeć czy aby sprzęgło sie nie uślizgnie

Opublikowano

o sprzegło sie nie martwie bo i tak jest już lekko na wykończeniu, tylko nie powiedziałem najważniejszej rzeczy, autko ma przebieg ~400 tys. km ale i tak mnie jakoś ciągnie do tych modyfikacji

Opublikowano

Mam nadzieję że to tylko takie moje wrażenie głównie za sprawą wyciągniętego momentu o którym tak żeście dyskutowali :wink4:

Co do mocy i niutków to nic nie mogę powiedzieć bo Witek nie mógł mi zhamować furki (brak czasu i jakiejś tam taśmy do zamocowania przenośnej hamowni)

Może i ogromna ale bez efektu wgniatania w fotel odczuwalne jest to tylko przy większych prędkościach bo w sumie 200 to teraz dosyć szybko pokazuje mi się na liczniku :)

Żeby w quattro mieć takie odczucia jak ma Spanky w oście trzeba mieć spokojnie z 1/4mocy wiecej :wink4:

Opublikowano

to fakt

jeśli masz ośkę i quattro z taką samą mocą to o wiele bardziej będzie odczuwalne "wgniatanie w fotel" w ośce :wink4:

Opublikowano

Żeby w quattro mieć takie odczucia jak ma Spanky w oście trzeba mieć spokojnie z 1/4mocy wiecej :wink4:

a wszyscy tak placza ze nie maja Q ... sa tego tez i dobre strony ... :polew:

Opublikowano

ale to tylko odczucia bo różnica w osiagach jest znacznie mniejsza :wink4:

Opublikowano

ale to tylko odczucia bo różnica w osiagach jest znacznie mniejsza :wink4:

No nie byłbym tego taki pewny. Zakładając ośce odpowiednie opony do ścigania, ośka będzie miała znacznie lepszą przyczepność, a quattro dalej te same straty i będzie wąchało rure ośce :> . Ośka i quattro o tej samej mocy i momencie.

Opublikowano

Tomi koniec rezania AFN'a???

Opublikowano
  • Autor

Tomi koniec rezania AFN'a???

chyba koniec bo jak na razie szkoda mi pchać dalej kasę , teraz mam nowe hobby, motocross, a tu też trzeba sporo kasy żeby brnąć do przodu .

pozdro.

Opublikowano

Tomigsi, miałbym prośbe

mógłbys zrobic zdjecie jak zamontowałes kolektor od awxa ?

Opublikowano

Tomigsi, miałbym prośbe

mógłbys zrobic zdjecie jak zamontowałes kolektor od awxa ?

a co tu pokazywać..odkręcasz stary i dajesz nowy..jak coś to mam na sprzedaż kolektor od AWX'a..