Opublikowano 21 Września 201015 l u ciebie to była pompa.pare lat temu w fordzie escorcie miałem wszystkie opisane przez Ciebie objawy wypisz wymaluj a była to uszczelka pod głowicą.takie cuda sie działy z autem że mijało sie to wszystko ze zdrowo rozsądkowym myśleniem...całe szczęście mechanior wiedział od czego muchy zdychają i szybciutko zdiagnozował
Opublikowano 23 Września 201015 l Niech zgadnę-wylewał się płyn przy otwartym zbiorniku, to jest układ ciśnieniowy.Korek musi być zakręcony-jest ok.Reszta była w porządku.
Opublikowano 28 Września 201015 l Autor Tak tak syczylyjczyk, widze ze sie znasz konkretnie, teraz moge jezdzic z otwartym zbiorniczkiem, bo nawet przy 5k obrotow nie wzrasta poziom, a skoro u Ciebie tak jest to zycze powodzenia w dalszej eksploatacji silnika, bo tak samo masz cos porypane. :gwizdanie:
Opublikowano 28 Września 201015 l Tak tak syczylyjczyk, widze ze sie znasz konkretnie, teraz moge jezdzic z otwartym zbiorniczkiem, bo nawet przy 5k obrotow nie wzrasta poziom, a skoro u Ciebie tak jest to zycze powodzenia w dalszej eksploatacji silnika, bo tak samo masz cos porypane. :gwizdanie: No ale napiszesz wkońcu co było przyczyną u ciebie ????????
Opublikowano 4 Października 201015 l Piszesz o pomoc , ludziska się wysilają na maxa a Ty nie raczysz napisać co było przyczyną !!
Opublikowano 6 Października 201015 l Obieg nie działał mu przez nagrzewnice, po odłączeniu jej i podłączeniu zwyklej przezroczystej rurki obieg działał poprawnie, ponieważ widział jak płyn wędruje przez rurki, wiec myślę ze albo jak wyczyścił albo wymienił na nowa.
Opublikowano 7 Października 201015 l Też jestem ciekaw co było przyczyną fontanny płynu ze zbiorniczka ale czy się dowiemy to nikt nie wie.........
Opublikowano 8 Października 201015 l Nagrzewanie odzyskane. Odkamienialem i wyczyscilem nagrzewnice. Jak dmuchalem w nia to ledwo szlo tak byla zapchana. Teraz grzeje az parzy w rece. Termostat wymieniony, zalany plynem wode wywalilem bo myslalem ze moze to przez wode, i nic. Ddalej to samo. Gotuje sie i wywala. Obieg nie działał mu przez nagrzewnice, po odłączeniu jej i podłączeniu zwyklej przezroczystej rurki obieg działał poprawnie, ponieważ widział jak płyn wędruje przez rurki, wiec myślę ze albo jak wyczyścił albo wymienił na nowa.
Opublikowano 8 Października 201015 l Witam może jestem nowy ale uważam że takich uzytkowników powinno się najzwyczajniej blokować na Forum. Po pierwsze: Człowiek zarejestrował się na forum szukając pomocy i jak każdy zadawał pytanie na temat dolegliwości swojego samochodu. Jednym słowem został członkiem społeczności która winna sobie pomagać. Po Drugie: Jezeli już doszedł co się stało autu to podzeilenie się tą dolegliwością z innymi pozwoliło by ( być może ) zaoszczędzić innym ludziom masę wydanych przez niego pieniędzy. Po Trzecie: Do autora postu: Chcesz udawać Gandalfa bardzo mi miło ale mnie się wydaję jak Cię czytam że auto opchnąłeś bo nie wiedziałęś co i jak albo stoi na allegro na części a przed nami magika strugasz. P.S. Ten post nie ma na celu obrażenie autora postu, jednak uważam że zachowuje się jak dziecko z piaskownicy nie pomaga w zaden sposób szydząc z innych uzytkowników.
Opublikowano 8 Października 201015 l Kolega Syphoon ma racje forum jest po to by dzielić się informacja a nie inni forumowicze pytali, podpowiadali i co z tego jak kolega ethernal ma wj na wszystkich a to mnie wkurza bo sam dzieliłem się informacja i swoim doświadczeniem z Audi A4.
Opublikowano 9 Października 201015 l No dobra, ale to nie jest temat do obgadywania i umoralniania. - ethernal nie zalogował się od 28 września - dajcie mu szanse.
Opublikowano 13 Października 201015 l ethernal nie zalogował się od 28 września - dajcie mu szanse. Zanim klolega ethernal odpowie jak uporał się z awarią - szybko opisze swój przypadek. Bacznie obserwowałem wątek, postępowałem wg sugestii kolegów. Od korka (sprawdzając zawór upustowy) , przez węże , chłodnice , termostat oraz pompę , skończywszy na powrocie udało się ustalić tyle co nic ... płyn ubywa a diagnoza jedna --> uszczelka pod głowicą ;( . W swoim przypadku miałem szczęście i nie zdążyłem rozgrzebać w mak silnika, bo wyciek był na tyle duży że tryskało na silnik, w efekcie parował co bardziej dawało znać o sobie. Okazało się że podczas wyższego ciśnienia płyn uciekał przez małą dziurkę od węża chłodniczki oleju wprost na wentylator a dalej na silnik. Awaria nastąpiła na wskutek dokręcania filtru oleju i przekręcenia położenia samej chłodniczki --> kółko z paskiem ocierało przewód. 2h roboty i po bólu - awaria usunięta jak na razie płynu nie ubywa Moim zdaniem dobrze jest również sprawdzić cały układ chłodzenia generując w nim większe ciśnienie, co pozwoli ustalić małe nieszczelności.
Opublikowano 17 Października 201015 l Autor Dzieki za umoralnianie, ale nie wszycy maja czas wchodzic non stop na forum i odpowiadac. Jeden z kolegow napisal do mnie PW i mu pomoglem, gg tez mam podane i mozna bylo napisac na gg jezeli ktos koniecznie potrzebowal informacji i pomocy. Tak jak napisal kolega RAFAL-L wymieniajac dobra pompa doszedlem po przewodach do tego iz nagrzewnica jest NA OBIEGU a nie wpieta dodatkowo w obieg i i jezeli jest przypchana ( nie koniecznie musi byc zaopchana calkowicie) bo ogrzewanie bylo. Ale byla przypchana tak, ze stawiala opor na obiegu i nie chlodzilo plynu tak jak nalezy. Wystarczy, ze zdjelem przewody z nagrzewnicy, polaczylem przezroczysta rurka zalalem plyn i i bez zadnego odpowietrzania nic, przestalo gotowac plyn. Jezdzilem tak z tydzien dopoki nie przyszla nagrzewnica, stara wymienilem, nowa wsadzilem, podlaczylem weze i smiga az milo. Ogrzewanie w trasie jest tak gorace ze mozna suszyc wlosy i wody nie gotuje. Wniosek? Jezeli wam gotuje wode to nie znaczy od razu, ze to jest glowica. Jezeli ktos chce to moge opiac komus na gg jak wymienic nagrzewnice ale w audi bez klimy. Bo moja nie ma. Pozdrawiam i zycze udanej walki z gotujaca sie woda. Ps: Mechanik ktory robil mi glowice powiedzial, zebym rozgladal sie za drugim silnikiem lub sprzedal samochod.
Opublikowano 17 Października 201015 l tak mówisz nie rośnie ale jezeli go będziesz rozgrzewał od zera na otwartym korku a jak będzie zamknięty to wytworzy s ie ciśnienie i płyn troszkę sie podniesie w zbiorniku i wtedy jak bys odkręcił na bank ci sie wyleje
Opublikowano 18 Października 201015 l Autor Nie wyleje sie, minimalnie plyn sie powieksza wraz z wzrostem temperatury ale to jest naprawde ledwo zauwazalne. I nie wyleje sie, jedyne co to jak otworzysz korek bedzie psyk powietrza bo jak wiadomo gazy sie rozprezaja wraz ze wzrostem temperatury a plyn nie ma prawa sie wylac. Jezeli Ci sie tak robi to pewnie masz juz lekko przypchana nagrzewnice. Mozesz to psradzic np okrecajac korek i dodajac tak do 4 tys obrotow i trzymajac jak CI sie powieksza plyn to masz przypchana nagrzewnice.
Opublikowano 18 Października 201015 l nie mi sie nie powiększa do tego stopnia podniesie sie możne 3 milimetry od tego stanu jaki mam na zimnym silniku układ mam czysty i drożny bo sprawdzałem to wszystko po za tym mi sie woda raz wylała korkiem jak miałem zapowietrzona nagrzewnice ale teraz jest wszystko oki
Opublikowano 18 Października 201015 l Nie wyleje sie, minimalnie plyn sie powieksza wraz z wzrostem temperatury ale to jest naprawde ledwo zauwazalne. I nie wyleje sie, jedyne co to jak otworzysz korek bedzie psyk powietrza bo jak wiadomo gazy sie rozprezaja wraz ze wzrostem temperatury a plyn nie ma prawa sie wylac. Jezeli Ci sie tak robi to pewnie masz juz lekko przypchana nagrzewnice. Mozesz to psradzic np okrecajac korek i dodajac tak do 4 tys obrotow i trzymajac jak CI sie powieksza plyn to masz przypchana nagrzewnice. A co z dolnymi wężami ?? Dolne węże były zimne? U mnie jest lód..