Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

MCE 09 Moduł Centralnej Elektryki lusterko włącznik świateł czujnik światła Coming Leaving Home w Audi A4 B6 i B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To poczytaj warsztat, a się dowiesz.

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 3,5 tys.
  • Wyświetleń 687,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Czy jest możliwość odpalenia clh dla wersji dtm-a? Fabrycznie nie wychodziły z clh. Nie mam świateł przeciwmgłowych w przednim zderzaku. Lecz mam pełny pakiet oświetlenie plus czujnik deszczach i świateł. Pytam C bo przód można by oświetlić ksenonami, mój kolega ma audi a3 i właśnie w clh świecą mu ksenony. Dziękuje za pomoc ;))

Opublikowano

Podaj numer wersji MCE

W B6/B7 moduł podawał właśnie na światła przeciwmgielne.

Jest możliwość wykodowania tych lamp jako wersja US.

Dlatego nie ma błędu.

Myślę, że po dołożeniu lamp i zmiany kodowania na EU plus pokrętło, powinno zadziałać.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Dzięki za odpowiedz. Hm ja nie mam wersji USA . Tylko zderzak Dtm nie ma przeciwmgłowych. Generalnie wszystko mam co potrzeba , żeby odpalić CLH tylko jest pytanie czy da się tak zakodować moduł, .zeby włączały się z przodu ksenony. Mój kolega mówił. ze jest to moduł skandynawski? !

Opublikowano

Nie moduł tylko kodowanie. Podłącz do kabla i zobacz co tam siedzi i jakie masz kodowanie, wtedy się wyjaśni.

Nie mówię że masz z USA, TYLKO, że kodowanie na USA wyłącza światła pmgielne, a skoro masz taki z zderzak to pewnie tak jest.... Ale żeby nie gdybać podłącz i sprawdź

NIESTETY ksenony dalej nie będą mogły świecić jako CLH.

CHYBA, ŻE będziesz ingerował W INSTALACJĘ elektryczną.

Edytowane przez GreGoriO

Opublikowano

Hmm , mój kolega w A3 zaprogramował to tylko Vagiem. Bez żadnych przeróbek.

Opublikowano

Pytasz o A3 czy A4?

Gdyby była taka możliwość to gwarantuję, że wiele osób przed Tobą, zdążyłoby się już pochwalić .... To raz

A dwa... to że dalej nie podpiąłeś kabla i wciąż nie wiemy jakie masz kodowanie

Opublikowano

Panowie potrzebuję małej pomocy. Jakieś pół roku temu szlag mi trafił moduł, mam fabrycznie wersję F z racji biksenona. Kupiłem inny używany, wymieniłem i śmigało. Teraz znowu jest problem, zaczyna mi się robić dyskoteka w aucie, podświetlanie miga, włącza i wyłącza się ESP, zamki od drzwi się zamykają i otwierają. Sprawdziłem dokładnie i moduł jest suchutki, jak również zero śladów wody na podszybiu itp. VAG nie zgłasza błędów, kurde co może być przyczyną tego cyrku?

Opublikowano

A moduł komfortu suchy?

Opublikowano

No właśnie wszystko suche....

Opublikowano

Podpowie mi ktoś skąd pociągnąć kabelek do przełącznika świateł pod pin 3? (B6)Jego opis to: "Redundancy control switch (fioletowy)". A może jest on po prostu nie potrzebny?

Teraz mam 2 pytanie: jakie napięcie będzie na pinie 7 przełącznika?

Opublikowano

Cześć, z góry sorki za pytanie, które pewnie już się powtarza 100 razy, ale jak na złość nie mogę tego znaleźć.Robię przełącznik świateł "auto" i clh w a4b6 i chciałem prosić o nr tego właśnie włącznika auto :facepalm: i jeszcze pytanie czy MCE z końcówką F występowały tylko w b6 czy w b7 również(wydaje mi się że w b7 były inne MCE pod czujnik deszczu..)?pytam bo nie wiem czy przy zakupie muszę zwracać uwagę z którego modelu a4 jest MCE??

Opublikowano

włącznik świateł z AUTO: 8E0 941 531B, co do MCE na pierwszej stronie masz rozpiskę w spojlerze który co obsługuje i z jakiej budy jest.

Opublikowano

włącznik świateł z AUTO: 8E0 941 531B, co do MCE na pierwszej stronie masz rozpiskę w spojlerze który co obsługuje i z jakiej budy jest.

dzięki ogromne :hi:

Opublikowano

Po podłączeniu włącznika AUTO przestaje dzialac reczna regulacja swiatel. Co moze byc przyczyna?

Opublikowano

kabelkologia.

ktoś grzebał przy tym?

Opublikowano

jeszcze nie, w zadnej rozpisce wlacznikow swiatel nie widze nic co wskazywaloby na zaleznosc z przelacznikiem regulacji swiatel.

Opublikowano

Od kiedy się tak dzieje.... Jak długo masz auto...etc

Opisz swój problem bo nikt nie ma kryształowej kuli....

Opublikowano

sory ze tak malo dokladnie w pierwszym poscie.

otoz mialem zwykly wlacznik, koncowka numeru A.

jako ze byl juz caly pozdzierany to kupilem wlacznik z AUTO i koncowka D w numerze.

co mnie ucieszylo- po przepieciu kostki wszystko ladnie smiga- na auto swieca swiatla mijania po zaplonie + na pozycyjnych i mijania tak samo wszystko dziala. tylko zauwazylem ze nie dziala mi regulacja swiatel pod tym wlacznikiem

Opublikowano

Do B6 auto ma końcówkę B, D jest do B7