Bart-S Opublikowano 3 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2010 I czym sie wyroznia? Brak obsługi świateł przeciwmgielnych
hylus Opublikowano 10 Grudnia 2010 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Witam koledzy. Posiadam a3 z 2004. W standardzie mialem czujnik swiatla z funkcja leaving home oraz lusterka fotochromatyczne. Nie mam natomiast sensora deszczu. Poczytalem na innych forach, ze ponoc jest to modul zintegrowany i majac jedno, mamy drugie... Czy moza to przy takiej konfiguracji latwo dolaczyc? Pewnie bedzie potrzeba miec inna manetka z trybem auto?
Bart-S Opublikowano 10 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2010 Lusterko z czujnikiem światła a czujnikiem światła i deszczu to dwie osobne sprawy... Poczytaj ten wątek - poruszaliśmy ten temat (w A3 będzie taki sam system). Lusterko w wariancie POD czujnik deszczu ma profil na dodatkowy sensor (ten dodatek to właśnie sensor światła i deszczu). Natomiast w Twoim obecnym lusterku czujnik światła wykorzystywany do automatycznych świateł i CLH masz zintegrowany z podstawą lusterka. Założenie lusterka z czujnikiem deszczu wiązałoby się z wymianą Modułu Centralnej Elektryki (również przeróbka instalacji elektrycznej - manetki zostają te same). Oprócz tego inny uchwyt na szybę (ciężko się go przekłada, dużo ludzi rozwala sobie przednią szybę), oraz sam sensor. Na koniec wiązka między lusterkiem - przez podsufitkę i słupek A do zasilania i MCE. No i tak to wygląda...
hylus Opublikowano 10 Grudnia 2010 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Bart, dzieki za kompletna odpowiedz! No to daje sobie spokoj:)
marcin9680 Opublikowano 16 Grudnia 2010 Opublikowano 16 Grudnia 2010 Witam! szanowni koledzy czy ktos moze mi podpowiedziec jakimi funkcjami wyrozniaja sie moduly centralnej elektryki: 8E0 907 27N oraz L? Mam okazje kupic owy modul za grosze ale nie mam pojecia na co moge liczyc a w moim autku mam zamiar dolozyc pare rzeczy typu lusterko fotochromatyczne z czujnikiem swiatla i deszczu , swiatla CH , Bixenony. pozdrawiam.
Bart-S Opublikowano 16 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2010 Moduły L i N to wersja HIGH (pełna funkcjonalność) przeznaczone dla nadwozia B7. Jeśli chcesz uruchomić czujnik deszczu w B6, będziesz takiego moduły potrzebował... Generalnie czeka Cię ostre rezanie z wiązką elektryczną - jeszcze nikt nie montował modułu z B7 do B6. Większość potrzebnych informacji masz w tym wątku (zapraszam do lektury ). Natomiast jeśli chcesz przejść przez całą operację mniej inwazyjnie - zrezygnuj z czujnika deszczu (w zasadzie to ten element komplikuje całą sprawę).
Dzo-Dzo Opublikowano 28 Grudnia 2010 Opublikowano 28 Grudnia 2010 koledzy ale pytanko bo na pierwszej stronie jest tak : E – HIGH (włącznik auto, spryskiwacze reflektorów, kontrola żarówek) F – HIGH (CLH, czujnik światła, włącznik auto, spryskiwacze reflektorów, kontrola żarówek) ale czy E napewno jest z wlacznikiem auto , skoro tak to jak dziala jak nei mam czujnika zmierzchu
Bart-S Opublikowano 28 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2010 Racja Dżo-Dżo... mój błąd (dość istotny), zapomniałem poprawić :gwizdanie:[br]Dopisany: 28 Grudzień 2010, 15:33_________________________________________________...i poprawione
Dzo-Dzo Opublikowano 28 Grudnia 2010 Opublikowano 28 Grudnia 2010 to moze dostane VIPa za to ? prosze heheheh
Bart-S Opublikowano 28 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2010 :polew: "Talk to the man upstairs..." 1
Stolkien Opublikowano 29 Grudnia 2010 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Witam. mam taki włącznik świateł od B7 z pozycją Auto w idealnym stanie >8E0 941 531 D< Zastanawiam się czy udało by się go zaaplikować do mojej B6 z instalacją MCE low. czytając wątek widzę, że MCE Low nie ma pinów aktywacji Auto Świateł. Chyba że się mylę...
Bart-S Opublikowano 29 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2010 Da się założyć - wymaga przekładki pinów w gniazdku włącznka. A "Auto" po prostu nie będzie działać
Stolkien Opublikowano 29 Grudnia 2010 Opublikowano 29 Grudnia 2010 No bart tyle to wiem. ale zastanawiałem się czy by dało się podłączyć auto po zapłonie. muszę miernikiem uskutecznić jutro. zobaczymy
Bart-S Opublikowano 29 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2010 Jest sposób na odpalenie świateł po zapłonie - działa na pewno w B6 z włącznikiem bez "Auto". MCE w wersji LOW nie ma możliwości zakodowania trybu skandynawskiego. Można to obejść robiąc mostek między pinem 3 i 4 (sprawdzone i działa z włącznikiem 8E0 941 531). Jednak włączniki w wersji HIGH mają inną funkcję pinu nr 3 więc w/w sposób raczej nie przejdzie (trzeba poszukać innego mostka ).
Dzo-Dzo Opublikowano 31 Grudnia 2010 Opublikowano 31 Grudnia 2010 panowie a co sie stanie jak wyciagne teraz modul low i wsadze high z literką F ?
domin79 Opublikowano 31 Grudnia 2010 Opublikowano 31 Grudnia 2010 ...nie proponuję takiego zabiegu , po pierwsze wysyp błedów na fisie nie dzialające światła itd. i Bóg wie co jeszcze
alex181266 Opublikowano 31 Grudnia 2010 Opublikowano 31 Grudnia 2010 panowie a co sie stanie jak wyciagne teraz modul low i wsadze high z literką F ? generalnie nic się nie stanie, światła będą działać tylko kierunki będą migać z większą częstotliwością. Błędy na fisie oczywiście będą.
Bart-S Opublikowano 31 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2010 Dzo-Dzo - dogadaj się z Dominikiem. Przechodził przez ten mod więc teraz pyknie Ci swapa w 30 minut
Dzo-Dzo Opublikowano 31 Grudnia 2010 Opublikowano 31 Grudnia 2010 no pisal ze na wiosne hehehe nie wiem czy wyrobie do wiosny ;(
Rekomendowane odpowiedzi