lukasz6341 Opublikowano 1 Lutego 2018 Opublikowano 1 Lutego 2018 Witam mam pytanie które nie daje mi spokoju, czy jeśli mam moduł który obsługuje spryskiwacze lamp a nie ma kontroli spalonej żarówki to czy dokładając samopoziom i xenon musze wymienić moduł na taki który będzie miał kontrolę spalonej żarówki np. mam moduł A chce dołożyć xenon/ bi-xenon to czy muszę wymieniać modul np na B i puszczać światła przez niego czy mogę zostać przy tym który jest tylko dolożyc samopoziom???? Pozdrawiam i czekam na odpowiedź
marky2552 Opublikowano 1 Lutego 2018 Opublikowano 1 Lutego 2018 Ale to nie ma nic do rzeczy jakie masz mce bo za poziomowanie odpowiada osobny moduł tak mi się wydajeJak coś to mam moduł B Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
luki19862121 Opublikowano 1 Lutego 2018 Opublikowano 1 Lutego 2018 Dziwnie pytania zadajesz. Nie wiadomo też jaki moduł aktualnie posiadasz. Co do samopoziomu obsługuje go inny moduł nie mce. Mce tylko zasila światła itd. Kontrola żarówek też nie ma nic wspólnego.
luki19862121 Opublikowano 1 Lutego 2018 Opublikowano 1 Lutego 2018 Poczytaj w wątku samopoziom tam pewnie jest napisane jak podłączyć i czy mce gdzieś się tam przewija.
GreGoriO Opublikowano 1 Lutego 2018 Opublikowano 1 Lutego 2018 (edytowane) Przecież od tego są schematy. Dlaczego próbujecie zgadywać z,amiast zdobyć schemat i przeanalizować trasę połączeń elektrycznych Elsa zawiera wszystkie potrzebne nam dane, więc naprawdę warto poświęcić te 10GB na dysku, by móc swobodnie poruszać się w świecie prac mechaniczno-elektrycznych. Edytowane 1 Lutego 2018 przez GreGoriO
lukasz6341 Opublikowano 1 Lutego 2018 Opublikowano 1 Lutego 2018 Pytanie na miejscu z racji tego ze nie chce kontroli spalonej żarówki dla świętego spokoju moduł mam A z racji tego ze spryski są i działają ale nie ma samopoziomu więc chce go dołożyć razem ze sterownikiem i zamontować bi-xenon i stąd moje pytanie czy to będzie działać
MarcinL Opublikowano 7 Lutego 2018 Opublikowano 7 Lutego 2018 Jeżeli mam MCE 8E0 907 279 N i dodam sam przełącznik CLH, to będzie mi działało 24h bez wyrzucania błędu na FIS? Czytałem kilka kart wstecz i podobno błąd jest, ale chcę być w 100% pewny czy brać się za to. Póki co, to szyby nie zamierzam wymieniać pod lustro z czujnikiem.
GreGoriO Opublikowano 7 Lutego 2018 Opublikowano 7 Lutego 2018 CLH błędu nie pokaże, błąd jest z braku fotochromu, jeśli instalacja zawiera wszystkie podłączenia. można to ominąć zostawiając brak podłączenia PINu 29 wtyczki 32 Cytuj Pin 29 – Aktywacja trybu automatycznych świateł do jazdy (z pinu 7 włącznika świateł) (WE) [niebieski]
MarcinL Opublikowano 7 Lutego 2018 Opublikowano 7 Lutego 2018 (edytowane) 18 minut temu, GreGoriO napisał: CLH błędu nie pokaże, błąd jest z braku fotochromu, jeśli instalacja zawiera wszystkie podłączenia. można to ominąć zostawiając brak podłączenia PINu 29 wtyczki 32 Jeżeli mam DRL i chcę CLH dołożyć to w jakie kabelki dodatkowe muszę się zaopatrzyć? Pierwszy raz w elektrykę będę się bawił i za bardzo nie wiem co z czym się je. Te podłączenia w kostki, to sobie poradzę tylko kwestia teraz kabelków jakie dokupić konkretnie. Mowa o samym przełączniku jak wyżej w poście pisałem. Edytowane 7 Lutego 2018 przez Marcin Lipiński
GreGoriO Opublikowano 7 Lutego 2018 Opublikowano 7 Lutego 2018 musisz podać masę na PIN30 z PINu 7 kostki DRL/CLH czy to będzie oryginalny czy jakikolwiek inny przełącznik, nie ma znaczenia. byle łączył masę Cytuj Pin 7 – aktywacja CLH Cytuj Pin 30 – Aktywacja świateł DLR z przełącznika 0/1 (pin 3) [WE] [niebiesko/czerwony]
MarcinL Opublikowano 10 Lutego 2018 Opublikowano 10 Lutego 2018 W dniu 7.02.2018 o 16:15, GreGoriO napisał: musisz podać masę na PIN30 z PINu 7 kostki DRL/CLH czy to będzie oryginalny czy jakikolwiek inny przełącznik, nie ma znaczenia. byle łączył masę A pomógłbyś z konektorami jakie zakupić najpopularniejsze? Chcę zrobić sobie zapas i żeby tutaj w kostkach w MCE jak i MK pasowało, a za bardzo nie wiem jakie zakupić.
GreGoriO Opublikowano 10 Lutego 2018 Opublikowano 10 Lutego 2018 Konektory zdobędziesz na szrocie. Myślę że nie warto. Dużo roboty z zaciskaniem. A nigdy nie zrobi się tak jak fabryka. Dwie szpilki lub wyjmak i masz fabryczne. A z wiązek ze szrotu...zawsze coś wyciągnięszWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
MarcinL Opublikowano 14 Lutego 2018 Opublikowano 14 Lutego 2018 Próbuję zrobić kodowanie Cytuj x xxx: Driving Light Switch Daję "1" i "wykonaj", a dalej jest 0. Czemu tak się dzieje? Mam MCe HIGH .
marky2552 Opublikowano 14 Lutego 2018 Opublikowano 14 Lutego 2018 Próbuję zrobić kodowanie x xxx: Driving Light Switch Daję "1" i "wykonaj", a dalej jest 0. Czemu tak się dzieje? Mam MCe HIGH . No ale masz to lusterko fotochrom ? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
MarcinL Opublikowano 14 Lutego 2018 Opublikowano 14 Lutego 2018 (edytowane) 15 minut temu, marky2552 napisał: Daję "1" i "wykonaj", a dalej jest 0. Czemu tak się dzieje? Mam MCe HIGH . No ale masz to lusterko fotochrom ? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Sam przelacznik, bo wtedy dziala ale 24h. Tak pisali wyżej. edit: DRL już miałem, to zrobiłem tylko Pin 7 – aktywacja CLH (połączenie z MCE, kostka 32-pin/24) [biały] Coś nie tak? Edytowane 14 Lutego 2018 przez Marcin Lipiński
marky2552 Opublikowano 14 Lutego 2018 Opublikowano 14 Lutego 2018 No tak ale kodowanie ktore chcesz wpisać nie będzie działać bo nie można zakodować czegoś czego nie ma czyli czujnika światła i zmierzchu który jest w lusterku Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
MarcinL Opublikowano 14 Lutego 2018 Opublikowano 14 Lutego 2018 2 minuty temu, marky2552 napisał: No tak ale kodowanie ktore chcesz wpisać nie będzie działać bo nie można zakodować czegoś czego nie ma czyli czujnika światła i zmierzchu który jest w lusterku Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka To co musiałbym jeszcze zrobić żeby to obejść bez tego czujnika i przeszło kodowanie?
salamon Opublikowano 14 Lutego 2018 Opublikowano 14 Lutego 2018 Piszesz że DRL już miałeś czyli tylko drl czy drl+CLH bo taki właśnie musisz mieć.
MarcinL Opublikowano 14 Lutego 2018 Opublikowano 14 Lutego 2018 1 minutę temu, salamon napisał: Piszesz że DRL już miałeś czyli tylko drl czy drl+CLH bo taki właśnie musisz mieć. No tak, zakupiłem taki i podłączyłem zgodnie ze schematem: Pin 7 – aktywacja CLH (połączenie z MCE, kostka 32-pin/24) [biały] Sterowanie DRL działa mi ok, mogę wyłączyć w tym nowym włączniku. CLH też jest podświetlone, ale nie mogę zakodować. Mam na pozycji "1".
marky2552 Opublikowano 14 Lutego 2018 Opublikowano 14 Lutego 2018 Powtórzę raz jeszcze nie zakodujesz tak jak chcesz bo nie ma czujnika zmierzchu jak chcesz aby to działało to musisz zakupić lusterko które nie jest tak drogie Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi