Pepin Opublikowano 20 Maja 2010 Opublikowano 20 Maja 2010 czy takim czymś można czyścić także IC? INDEKS: VPS RADIATOR FLUSH 350ML NAZWA: Płyn do czyszczenia układu chłodzenia OPIS: Profesjonalny preparat do czyszczenia chłodnic samochodowych 350ML VPS VALVOLINE albo tym INDEKS: CRC10330110 NAZWA: Płyn do czyszcznia układu chłodzenia OPIS: RADIATOR CLEAN 250ml środek czyszczący wnętrze chłodnic i układów chłodzenia CRC no raczej nie bo tam nie ma przepływu płynu tylko powietrze chyba nie a dlaczego nie? jak jest do aluminiowych chłodnic to możesz... nie ma znaczenia czy to płyn się chłodzi czy powietrze. ważne żeby nie czyścić płynem np do stali plan jest że jutro demontuję pas przedni i przy okazji odkurzyłbym IC .. ale właśnie pytanie czy można przeczyścić wewnątrz .. tym co podałem
nike21 Opublikowano 20 Maja 2010 Opublikowano 20 Maja 2010 no właśnie podejrzewam że chce od wewnątrz wyczyścić... dlaczego nie miałby się jak rozprowadzić? przecież tam też są kanały tak jak w zwykłej chłodnicy fakt faktem ze do coolerów są specjalne środki
fantastic Opublikowano 20 Maja 2010 Opublikowano 20 Maja 2010 użycie niewłaściwego środka do czyszczenia lub zbyt słabe osuszenie po czyszczeniu może doprowadzić do zassania pozostałości do komory spalania i uszkodzenia silnika ( korbowody sie powyginają) robiłem auto jeszcze za młodego w warsztacie z takim przypadkiem, koleś wjechał w kałurzę w deszcz, zassało do filtra wody i silnik do remontu. ja bym sie dwa razy zastanowił bo ryzyko jest duże tak samo jak silnika sie nie myje, na kazdej myjni robią to na odpowiedzialność klienta jeśli w ogóle robią
nike21 Opublikowano 21 Maja 2010 Opublikowano 21 Maja 2010 co innego zassanie wody z kałuży a co innego troszkę wilgoci w zasysanym powietrzu. ja jak bylem na praktykach w Oplu to koleś - mechanik siedział w kabinie, trzymał Vectrę 2.0 16v na bezpiece wcinając śniadanie, a drugi w dolot lał wodę prosto z 1.5l butelki i motor wszystko przepalał a miało to na celu wypłukanie nagaru...
malutka:) Opublikowano 21 Maja 2010 Opublikowano 21 Maja 2010 cesc malenstwo, a czemu ma nie byc? no ma byc :> ale cieplejszy troche bo narazie to nic ciekawego za oknem
blind1 Opublikowano 21 Maja 2010 Opublikowano 21 Maja 2010 a u mnie sloneczko wychodzi [br]Dopisany: 21 Maj 2010, 07:46_________________________________________________lepiej niech juz przyjdzie prawdziwe lato. ciepelko
malutka:) Opublikowano 21 Maja 2010 Opublikowano 21 Maja 2010 a u mnie sloneczko wychodzi [br]Dopisany: 21 Maj 2010, 07:46_________________________________________________lepiej niech juz przyjdzie prawdziwe lato. ciepelko ojjj tak :>
malutka:) Opublikowano 21 Maja 2010 Opublikowano 21 Maja 2010 plaza , jest oko na czym zawiesic i czemu mnie to wasze zawieszenie oka nie zaskakuje ?? :gwizdanie:
blind1 Opublikowano 21 Maja 2010 Opublikowano 21 Maja 2010 czesc Michu [br]Dopisany: 21 Maj 2010, 07:52_________________________________________________ plaza , jest oko na czym zawiesic i czemu mnie to wasze zawieszenie oka nie zaskakuje ?? :gwizdanie: a czemu mialo by Ciebie zaskoczyc? na Tobie przeciez tez wieszamy wiec nie powinno zaskakiwac [br]Dopisany: 21 Maj 2010, 07:54_________________________________________________a Michu sie poskradal i zwial
malutka:) Opublikowano 21 Maja 2010 Opublikowano 21 Maja 2010 czesc Michu [br]Dopisany: 21 Maj 2010, 07:52_________________________________________________ plaza , jest oko na czym zawiesic i czemu mnie to wasze zawieszenie oka nie zaskakuje ?? :gwizdanie: a czemu mialo by Ciebie zaskoczyc? na Tobie przeciez tez wieszamy wiec nie powinno zaskakiwac na mnie ???? no prosze Cie co Ty opowiadasz?? Przecież tu nie ma na czym
blind1 Opublikowano 21 Maja 2010 Opublikowano 21 Maja 2010 czesc Michu [br]Dopisany: 21 Maj 2010, 07:52_________________________________________________ plaza , jest oko na czym zawiesic i czemu mnie to wasze zawieszenie oka nie zaskakuje ?? :gwizdanie: a czemu mialo by Ciebie zaskoczyc? na Tobie przeciez tez wieszamy wiec nie powinno zaskakiwac na mnie ???? no prosze Cie co Ty opowiadasz?? Przecież tu nie ma na czym napewno jest
malutka:) Opublikowano 21 Maja 2010 Opublikowano 21 Maja 2010 czesc Michu [br]Dopisany: 21 Maj 2010, 07:52_________________________________________________ plaza , jest oko na czym zawiesic i czemu mnie to wasze zawieszenie oka nie zaskakuje ?? :gwizdanie: a czemu mialo by Ciebie zaskoczyc? na Tobie przeciez tez wieszamy wiec nie powinno zaskakiwac na mnie ???? no prosze Cie co Ty opowiadasz?? Przecież tu nie ma na czym napewno jest to jest Twoje zdanie-moje jest inne i przy nim zostane AMEN !!! :gwizdanie:
blind1 Opublikowano 21 Maja 2010 Opublikowano 21 Maja 2010 jak zwykle ostatnie zdanie musi nalezec do Ciebie
malutka:) Opublikowano 21 Maja 2010 Opublikowano 21 Maja 2010 jak zwykle ostatnie zdanie musi nalezec do Ciebie lubie mieć ostatnie zdanie
Rekomendowane odpowiedzi