Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPOT POZNAŃSKI - NIEDZIELA godzina 17:00

Jest to część 1 dyskusji SPOT POZNAŃSKI - NIEDZIELA godzina 17:00.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dobry

• Odpowiedzi 103,6 tys.
  • Wyświetleń 2,7 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

I co tu w końcu jest coś w niedzielę czy nie a Bart-sowi wszystkiego naj naj naj

Opublikowano

Ja się mogę pojawić :>

Opublikowano

dobry z rana :hi:

Opublikowano
:hi:[br]Dopisany: 26 Luty 2011, 11:58_________________________________________________jakiś spot jutro?
Opublikowano

Cześć, ja mogę wlecieć :wink4:

Opublikowano

ja nie wiem czy jutro się wyrobię bo jadę na zawody w Pingla :naughty:

Opublikowano

:hi:

Ja mogę podjechać jutro i tak jestem w Poznaniu..... :gwizdanie: :kox:

Opublikowano

To może ustalmy jakąś godzinę?

Opublikowano

nie mi ustalać godzinę ale moze jak zwykle 16:00?

Opublikowano

Ma ktoś może pożyczyć alternator do b6 1,9 tdi muszę sprawdzić bo mi coś drży i rzęzi na wolnych obrotach jak delikatnie dodam gaz to cichnie wymieniłem już napinacz i nie pomogło mechanik mówi że może jakieś łożysko na alternatorze się zaciera i przenosi drgania i rezonansuje albo to coś z pompą wspomagania. Chcę zacząć sprawdzanie od alternatora bo od góry lepsze dojście. A może ktoś miał już taki podobny przypadek i wie coś w temacie?

Opublikowano

Ma ktoś może pożyczyć alternator do b6 1,9 tdi muszę sprawdzić bo mi coś drży i rzęzi na wolnych obrotach jak delikatnie dodam gaz to cichnie wymieniłem już napinacz i nie pomogło mechanik mówi że może jakieś łożysko na alternatorze się zaciera i przenosi drgania i rezonansuje albo to coś z pompą wspomagania. Chcę zacząć sprawdzanie od alternatora bo od góry lepsze dojście. A może ktoś miał już taki podobny przypadek i wie coś w temacie?

Jutro na spocie sprawdzisz - posadź kogoś za kierownicą, odpalcie motor. Ty obserwujesz alternator (a dokładniej jego wirnik). Osoba za kółkiem wyłącza silnik - wirnik alternatora powinien zatrzymać się ok 1 lub 2 sekund po tym jak stanie pasek wielorowkowy. Jeśli wirnik zatrzyma się razem z paskiem - masz zatarte koło pasowe alternatora.

Opublikowano

To 16.00 pasuje - będe na 100%

Opublikowano

Jutro na spocie sprawdzisz - posadź kogoś za kierownicą, odpalcie motor. Ty obserwujesz alternator (a dokładniej jego wirnik). Osoba za kółkiem wyłącza silnik - wirnik alternatora powinien zatrzymać się ok 1 lub 2 sekund po tym jak stanie pasek wielorowkowy. Jeśli wirnik zatrzyma się razem z paskiem - masz zatarte koło pasowe alternatora.

tam jest jednokierunkowe sprzęgiełko alternatora. koszy ok.120zł wymiana 30minut do godzinki.

Opublikowano
:hi:
Opublikowano

ale czy to sprzęgiełko albo łożysko może tak przenosić drżenia i głośno chodzić na wolnych obrotach bo dziwne jest to że lekko dotknę gaz i cichnie?

Opublikowano
:hi: może i ja wlecę na parę minut dziś :przebiegly:
Opublikowano

ale czy to sprzęgiełko albo łożysko może tak przenosić drżenia i głośno chodzić na wolnych obrotach bo dziwne jest to że lekko dotknę gaz i cichnie?

Musiałbym to usłyszeć/zobaczyć - inna opcja to łożysko lub stabilizatory w kole pasowym kompresora (stabilizatory hałasują na jałowym najbardziej). Tutaj też możesz wykonać test obciążeniowy - włączenie i wyłączenie klimatyzacji (na jednym z trybów hałas powinien znikać całkowicie lub znikać na czas włączenia/wyłączenia elektromagnesu).

Spadam na mecz - dajcie znać po powrocie ze spota jak tam dzisiaj było ;)[br]Dopisany: 27 Luty 2011, 12:48_________________________________________________Jednak przyjeżdżam... Będę o 16 więc do zobaczenia w KC.

Opublikowano

Bart-s

nic nie zgubiłeś z auta?

Opublikowano

dzięki za najdłuższego spota jakiego pamiętam... :kox: