Skocz do zawartości
IGNOROWANY

SPOT POZNAŃSKI - NIEDZIELA godzina 17:00

Arkadiush

Rekomendowane odpowiedzi

Spalanie chwilowe OK, i długa pamięć podobnie. Wskaźnik paliwa pokazuje prawidłowo. Może Marcin na coś wpadnie...

• Odpowiedzi 103.6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Madas

16552

• nike21

8875

• Musashi

5707

• variocustoms

5052

Top użytkownicy w tym temacie

Wszystkie wskaźniki prawidłowo.. Średnie spalanie, chwilowe, kilometry, czas.. Tylko zasiąg ciągle 2000km...

---------- Post added at 00:48 ---------- Previous post was at 00:38 ----------

btw, Bart-S.. Pukanie przy ostrym przyspieszaniu zlikwidowane.. winne były poduszki pod silnikiem.

Podczas zmiany zawieszenia na 1BV plus -40 springi, wymieniłem również końcówki drążków kierowniczych na drązki firmy OPTIMAL. Owe drążki po 100km poprostu rozsypały się, ledwo co dojechałem do mechanika.. Nie wiem czy po prostu trafiłem na felerne egzemplarze, ale oba drążki.. prawy i lewy były totalnie rozwalone po 100km.. !

btw, Bart-S.. Pukanie przy ostrym przyspieszaniu zlikwidowane.. winne były poduszki pod silnikiem.

Podczas zmiany zawieszenia na 1BV plus -40 springi, wymieniłem również końcówki drążków kierowniczych na drązki firmy OPTIMAL. Owe drążki po 100km poprostu rozsypały się, ledwo co dojechałem do mechanika.. Nie wiem czy po prostu trafiłem na felerne egzemplarze, ale oba drążki.. prawy i lewy były totalnie rozwalone po 100km.. !

Tak tak, czytałem o drążkach OPTIMAL...

no to po robocie
to dobrze :)

spoko, przerobimy ci tylko napis a3 na a4 i bedzie git :decayed: u kolegi Piechola, calkiem ladnie nam wyszlo :kox:

Teraz trzeba się zabrać za Ford'a :kox:

:kox::kox::kox:

---------- Post added at 01:16 ---------- Previous post was at 01:14 ----------

ladna lista się szykuje...

Bart-S, myślałes może coś o tym moim FISie wskazującym 2000km bez względu na na poziom paliwa ?

Może Musashi by coś wymyślił ?

albo demencja, albo nie znam tematu :eusathink:

Musashi.. problem jest następujący... pokazuje mi zasięgu na FISie 2000km bez względu na poziom paliwa, bez względu na nic.

ok ok.. czy tylko mi przytrafiły się takie przygody ?

u mnie, czy w autach, ktorymi sie zajmowalem - nierealne. firmy typu 4max, optimal i etc. omijam z daleka. :whistling:

ok ok.. czy tylko mi przytrafiły się takie przygody ?

u mnie, czy w autach, ktorymi sie zajmowalem - nierealne. firmy typu 4max, optimal i etc. omijam z daleka. :whistling:

też bym omijał, gdyby mechanik powiedział mi co zakłada do mojej a4...

Musashi.. problem jest następujący... pokazuje mi zasięgu na FISie 2000km bez względu na poziom paliwa, bez względu na nic.

OK, zalozmy ze wszystko jest sprawne.... probowales przejechac te 2000 km :kox::kox::kox:

:decayed::wink:

---------- Post added at 01:24 ---------- Previous post was at 01:22 ----------

a powaznie. mam teorie.... wydusic, od osoby ktora cofala licznik, oryginalny wsad... :cool1:

OK, zalozmy ze wszystko jest sprawne.... probowales przejechac te 2000 km :kox::kox::kox:

:decayed::wink:

:slina::slina: chciałbym :)

a tak już serio... ?

---------- Post added at 01:28 ---------- Previous post was at 01:24 ----------

Musashi... Jeśli chodzi o cofanie licznika.. po VINie doszedłem, że moja audika miała 6 stycznia 2011 roku akcje serwisową w Niemczech przy 241000km. Teraz ma dokładnie 270090km. A przednia właścicielka (baba) sprowadziła audi ok kwietnia do Polski.. Czyli po Polsce max 30k km przekulane...

potrzebowalbym nr katalogowy licznika. byc moze mam wsad. wtedy moglbym sprobowac to ogarnac.

---------- Post added at 01:31 ---------- Previous post was at 01:29 ----------

Musashi... Jeśli chodzi o cofanie licznika.. po VINie doszedłem, że moja audika miała 6 stycznia 2011 roku akcje serwisową w Niemczech przy 241000km. Teraz ma dokładnie 270090km. A przednia właścicielka (baba) sprowadziła audi ok kwietnia do Polski.. Czyli po Polsce max 30k km przekulane...

hmm, tylko tego typu usterki, pojawiaja sie albo przy usterce procka, epromu lub niewlasciwym wsadzie

kiedy to sie objawilo?

Mushashi. jutro pojadę pogrzebać na działkę, to albo jutro, albo na spocie byśmy to ogarnęli co? Dodam tylko, że przy kupnie spalanie wynosiło 50% prawdziwego.. czyli zamiast 8L prawdziwych, pokazywał 4L.. Ale poprawił mi to Bart-S na spocie pod King Cross'em :) Czyli coś było grzebane z licznikiem...

ewidentnie.

pozostaje albo ogarniecie wsadu, albo wymiana licznika.

na spocie, mozemy nr katalogowy odczytac. nede wiedzial czy to rb4 czy rbr4 cypto, pozniej musze zdobyc wsad.

Kiedy się to objawiło ? Gdy wsiadłem pierwszy raz do (jeszcze nie mojej) a4 b6 w celu obejrzenia środka i przejechaniu się przed kupnem :)

---------- Post added at 01:37 ---------- Previous post was at 01:36 ----------

mhm.. no to kurde co mogło się stać z moją a4 ? raczej nie miała wspawanych ćwiartek..

---------- Post added at 01:40 ---------- Previous post was at 01:37 ----------

Mushashiczy to rb4 czy rbr4 cypto

Nie wiem o czym piszesz.. :embarrassed:

Kiedy się to objawiło ? Gdy wsiadłem pierwszy raz do (jeszcze nie mojej) a4 b6 w celu obejrzenia środka i przejechaniu się przed kupnem :)

mhm.. no to kurde co mogło się stać z moją a4 ? raczej nie miała wspawanych ćwiartek..

pewnie kobita tak kupila, a na akcje serwisowa w de trafilo auto ze skorygowanym licznikiem.

czy sa obce cwiartki, malowanie, szpachel czy ori lakier, moge sprawdzic na spocie.

pewnie kobita tak kupila, a na akcje serwisowa w de trafilo auto ze skorygowanym licznikiem.

czy sa obce cwiartki, malowanie, szpachel czy ori lakier, moge sprawdzic na spocie.

Marcin, Baba nic nie wiedziała o akcji serwisowej w Niemczech, tego jestem pewien. Wiem, że audi opuściła Niemcy przy przebiegu ok 240000km. Mam "przyjaciółkę" :D:D w skodzie, która mi idealnie odczytała VIN.

Marcin, nie gadaj mi tu o szpachlu bo na sam widok tego slowa dostaje białej gorączki...

oo Bart-S dzięki za diagnostykę. Zróbcie mi ten licznik, a będę na każdym spocie wlkp z aparatem lub z kamerą jeśli będziecie chcieli :)

Marcin, Baba nic nie wiedziała o akcji serwisowej w Niemczech, tego jestem pewien. Wiem, że audi opuściła Niemcy przy przebiegu ok 240000km. Mam "przyjaciółkę" :D:D w skodzie, która mi idealnie odczytała VIN.

Marcin, nie gadaj mi tu o szpachlu bo na sam widok tego slowa dostaje białej gorączki...

ilu wlascicieli bylo w DE? co siedzialo z autem przed 2011 rokiem, sa slady w historii?