variocustoms Opublikowano 26 Listopada 2013 Opublikowano 26 Listopada 2013 Arek lepiej niż europejczyki
Rometer Opublikowano 27 Listopada 2013 Opublikowano 27 Listopada 2013 Witam Wczoraj wymieniłem olej, z silnika zlałem 8 litrów, wlałem 7,5 i stan na maxa... Z tym że, na zimnym silniku po całej nocy stan był ponad max, a po jeździe i zagrzaniu do temp. roboczej, na bagnecie max ale nie powyżej stanu... Zostawić tak czy kombinować jeszcze ???
niestandardowy Opublikowano 27 Listopada 2013 Opublikowano 27 Listopada 2013 Nie moze byc oleju ponad stan. kombinuj i upusc troche...
Pepin Opublikowano 27 Listopada 2013 Opublikowano 27 Listopada 2013 Nie moze byc oleju ponad stan. kombinuj i upusc troche... raczej odessać .. strzykawka i wężyk do akwarium .. mam w piwnicy zestaw sprawdzanie oleju powinno odbywać się po postawieniu auta na równej powierzchni - najlepiej jedź do kina na film, idź na zakupy i po ok 2-3 h sprawdź wtedy wyjdzie mniej więcej to co trzeba weryfikować
Rometer Opublikowano 27 Listopada 2013 Opublikowano 27 Listopada 2013 I z którego miejsca odsysać ? Rurkę we wlew oleju ? U mnie jest prosto Pytanie tylko czy wiecie ile wchodzi oleju pomiędzy minimum a maximum na bagnecie ? Generalnie po wczorajszych pomiarach okazało się że od pół roku jeździłem z 0,5 l za dużo w silniku... Być może właśnie dlatego wokół odmy się zaczęło pocić (wcześniej o tym nie pisałem bo zapomniałem)
niestandardowy Opublikowano 27 Listopada 2013 Opublikowano 27 Listopada 2013 Przybywanie oleju moze byc spowodowane lejacym wtryskiem ale o to podpytaj Karola. a odessac przez miarke oleju jedynie... a od minimum do maximum okolo 0,7 litra w zaleznosci od rodzaju silnika
Rometer Opublikowano 27 Listopada 2013 Opublikowano 27 Listopada 2013 To wiem, jednak jestem przekonany że poprzednio mechanik wlał go za dużo. Powiedziałem że do miski wchodzi 8,2 l i tyle wlał. Przy lejącym wtrysku byłby problem z odpalaniem i obrotami, u mnie nic takiego nie ma miejsca... To rurkę we wlew czy w miarkę ?
niestandardowy Opublikowano 27 Listopada 2013 Opublikowano 27 Listopada 2013 W miarke oleju musisz dojsc ta miarka az na dol do miski wiec z pol metra wejdzie na pewno, mniej wiecej tyle co bat od oleju. we wlew gdy wsadzisz do miski nie ma dostepu... najszybcie to to spuscisz przez korek spustu oleju. tylko trzeba uwazac by sie nie popazyc....
Banan Opublikowano 27 Listopada 2013 Opublikowano 27 Listopada 2013 Ja mechanikiem nie jestem ale jak zmieniam olej to wlewam ok.0.3-0.4 l mniej niz napisane i potem w razie czego dolewam - czy to takie trudne
Rometer Opublikowano 27 Listopada 2013 Opublikowano 27 Listopada 2013 Banan ale ja wlałem 0,7 mniej niż w serwisówce... Jak szukam po necie to dla 2.7 i 3.0 tdi normalne...
Arkadiush Opublikowano 27 Listopada 2013 Autor Opublikowano 27 Listopada 2013 Arek lepiej niż europejczyki No to pasuje Witam Panowie
Pepin Opublikowano 27 Listopada 2013 Opublikowano 27 Listopada 2013 To wiem, jednak jestem przekonany że poprzednio mechanik wlał go za dużo. Powiedziałem że do miski wchodzi 8,2 l i tyle wlał. Przy lejącym wtrysku byłby problem z odpalaniem i obrotami, u mnie nic takiego nie ma miejsca...To rurkę we wlew czy w miarkę ? 1. hmmm u mnie lały a nie było problemów z odpaleniem 2. o do ilości pisałem ile trzeba wlać bo wlewałem już z 7-8 razy 3. przez miarkę 4. odessij 0.5 litra i sprawdź następnego dnia - dolej albo odessij znowu 0.2 litra
niestandardowy Opublikowano 28 Listopada 2013 Opublikowano 28 Listopada 2013 Panie i Panowie:decayed:
Bart-S Opublikowano 28 Listopada 2013 Opublikowano 28 Listopada 2013 Panie i Panowie:decayed: ....ale tęsknię za rezaniem
Arkadiush Opublikowano 28 Listopada 2013 Autor Opublikowano 28 Listopada 2013 Panie i Panowie:decayed: ....ale tęsknię za rezaniem Witam ja mam do rezania chcesz pomóc?
Bart-S Opublikowano 28 Listopada 2013 Opublikowano 28 Listopada 2013 Panie i Panowie:decayed: ....ale tęsknię za rezaniem Witam ja mam do rezania chcesz pomóc? Tylko musiałbyś podjechać po mnie...
niestandardowy Opublikowano 28 Listopada 2013 Opublikowano 28 Listopada 2013 Bartek, dobrze sie sklada bo klimatronik od siemiana doszedl
Bart-S Opublikowano 28 Listopada 2013 Opublikowano 28 Listopada 2013 Bartek, dobrze sie sklada bo klimatronik od siemiana doszedl Możesz podjechać w sobotę po południu/wieczorem. Przywieziesz moją getriebe
Rekomendowane odpowiedzi