kgluch Opublikowano 14 Grudnia 2008 Opublikowano 14 Grudnia 2008 Witam, czy u was też jest spory luz na krućcu od vacum pompy (zaraz za zaworem erg) tam gdzie dalej idzie wężyk z podcisnieniem? Bo u mnie jest i to spory.
Aydaho Opublikowano 15 Grudnia 2008 Opublikowano 15 Grudnia 2008 Adaho a czy Ty wkońcu wymieniłes turbawke na nowa?? Bo czytam w koncu ze nie?? nie wymianiałem - turbo jest OK. Tak jak napisałeś dzwoni mi łożysko w sprężarce KLIMY nie Turbiny do wywalenia mamy katalizatory i tyle. Są zapchane i to jest przyczyna.
kgluch Opublikowano 15 Grudnia 2008 Opublikowano 15 Grudnia 2008 Ja po pałowaniu autka na ultimate mam dwa efekty: 1. szuranie przeniosło sie na ciut niższe obroty (1600) 2. jest mniej słyszanlne wrecz nie słyszalne, nie ma go przy przegazowywaniu bez jazdy jest czasami przy jeździe. Poćwiczę to jeszcze torche i zobaczymy, narazie jestem zadowolony tylko spalanie skoczyło do 9-10l. Zmieniłem też wężyki od próżni na nowe 5zł/mb. Przydałoby się móc mierzyc ciśnienie przed katem byłaby odpowiedz czy tu się coś dzieje.
tomek11 Opublikowano 17 Grudnia 2008 Opublikowano 17 Grudnia 2008 witam Dzisiaj zrobiłem delikatny remącik katalizatorka to znaczy przedmuchałem go. Teraz jest bielutki i czyściutki ,ale przykre jest to że ten cholerny dzwięk dalej jest. Także panowie wydaje mi się że wymiana go na nowy nic nie pomoże bo dzwięk dalej zostanie.
kgluch Opublikowano 18 Grudnia 2008 Opublikowano 18 Grudnia 2008 No to caly misterny plan padł. U mnie tez dzwiek powrócił po tym jak wróciłem do normalnej jazdy, jest troszkę mniej słyszalny ale jest. Przypuszczam ze poprawa wynika tylko z n75. Przychodzi mi jeszcze na mysl vacum pompa moze ona cos miesza?? Co o tym sadzicie??
Bartek85 Opublikowano 19 Grudnia 2008 Opublikowano 19 Grudnia 2008 Panowie. a może sprawdzcie czy wszyscy macie taki sam dźwięk? najlepiej jest to słyszalne jak się siedzi w aucie i otworzy drzwi pasażera. lekka przygazówka tak do 2000 obr. mi się wydaje że to na 100% coś z turbiną
Aydaho Opublikowano 19 Grudnia 2008 Opublikowano 19 Grudnia 2008 temat chyba wyczerpany - zaczynacie się kręcic w kółko Dajcie sobie spokój Panowie - dzwięk mam od ponad roku i nic się nie dzieje. Jak sie komuś wkońcu cos wysypie a po naprawie go nie będzie to ładnie napiszemy co i jak. EOT
YATES Opublikowano 19 Grudnia 2008 Opublikowano 19 Grudnia 2008 Tez tak uwazam. Na taki dzwiek najlepsze jest podkrecenie radia - wtedy nic nie slychac
Aydaho Opublikowano 19 Grudnia 2008 Opublikowano 19 Grudnia 2008 Tez tak uwazam. Na taki dzwiek najlepsze jest podkrecenie radia - wtedy nic nie slychac mi pomogło
Yaqb Opublikowano 20 Grudnia 2008 Opublikowano 20 Grudnia 2008 kgluch vacuum pompa na bank nie, ja wymienilem swoja ( z innego powodu) a dzwiek jak by tak jest nadal. I zdecydowanie zgadzam sie z adaho, nie krecmy sie w kolko i nie szukajmy dziury w calym bo poniektorzy juz prawie pol silnika wymienili i dzwiek dalej im pozostal a kaski mniej przy du....ie. a wcale bym sie nie zdziwil jakby ktos cos przypadkowo wymienil i dzwiek by zniknal :polew:.
Aydaho Opublikowano 22 Grudnia 2008 Opublikowano 22 Grudnia 2008 kgluch vacuum pompa na bank nie, ja wymienilem swoja ( z innego powodu) a dzwiek jak by tak jest nadal. I zdecydowanie zgadzam sie z adaho, nie krecmy sie w kolko i nie szukajmy dziury w calym bo poniektorzy juz prawie pol silnika wymienili i dzwiek dalej im pozostal a kaski mniej przy du....ie. a wcale bym sie nie zdziwil jakby ktos cos przypadkowo wymienil i dzwiek by zniknal :polew:. :good:
Lukaszxxx Opublikowano 28 Grudnia 2008 Opublikowano 28 Grudnia 2008 I jak tam panowie?? odkrył ktos cos??
Lukaszxxx Opublikowano 29 Grudnia 2008 Opublikowano 29 Grudnia 2008 tak - nie ma z tym problemu żadnego mozesz jasniej??
Yaqb Opublikowano 29 Grudnia 2008 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Tzn. problem dalej jest :wink4: :wink4: ale traktujemy go jakby go nie bylo, bo jak narazie nie ciagnie za soba zadnych konsekwencji i ludzie jezdza z tym rok i dluzej. generalnie czekamy jak ktos przypadkowo odkryje co to jest ??? :wink4: :naughty: moze ktos kiedys jakas srubke wymieni :wink4: i niedobry odglso odejdzie na zawsze hehehe :polew:. czekamy na CUD :polew:
AdamA4 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Myślałem, że ja jestem osamotniony z tym żęcholeniem. Auto mam od ok. 8 m-cy. Występuje tylko podczas jazdy,czasami głośno, czasami prawie nic,( spadek obrotów: 2000-1500), na postoju cisza. Dźwięk dokładnie jak w pierwszym poście. Dobiega gdzieś z okolicy turbo-katal. Podumałem i wybiorę się na hamownię i podczas obciążenia posłucham... Nadzieję trzeba mieć.
Lukaszxxx Opublikowano 9 Stycznia 2009 Opublikowano 9 Stycznia 2009 Myślałem, że ja jestem osamotniony z tym żęcholeniem.Auto mam od ok. 8 m-cy. Występuje tylko podczas jazdy,czasami głośno, czasami prawie nic,( spadek obrotów: 2000-1500), na postoju cisza. Dźwięk dokładnie jak w pierwszym poście. Dobiega gdzieś z okolicy turbo-katal. Podumałem i wybiorę się na hamownię i podczas obciążenia posłucham... Nadzieję trzeba mieć. Napisz nam o wynikach
Rekomendowane odpowiedzi