piotr_1982 Opublikowano 30 Września 2010 Opublikowano 30 Września 2010 Witam Niedawno usunolem DPF i oczywiście zmieniłem tez program. Mam pytanko czy pasowal by katalizator razem z plecionka od silnika BKE. Da mi ktoś rady to sprawdzić. Chce założyć katalizator bo śmierdzi spalinami i czasami jak mam ogrzewanie to czuć spaliny w środku. Dzięki 1
Kolkov Opublikowano 30 Września 2010 Opublikowano 30 Września 2010 wg mnie to katalizator Ci nic nie da, może plecionka powiedziała sajonara... Sprawdź najpierw szczelność wydechu skoro czujesz spaliny w środku auta.
piotr_1982 Opublikowano 1 Października 2010 Autor Opublikowano 1 Października 2010 plecionka jest z cala rura koszt w audi okolo 1000zl. Myslisz ze mozna wstawic zamiennik co inaczej wyglada niz orginal.
griga-st Opublikowano 14 Września 2012 Opublikowano 14 Września 2012 Odświeżę trochę Pasował by KAT z np. 1.9AWX(m/w) Plug & Play zamiast filtra DPF w 2.0BPW? Mam usunięty filtr i ogólnie same plusy, tylko dla mnie za dużo kopci:kwasny: Rurki są do dołu, a mimo to na zderzaku sadza:doh:Kolor sprintblau, wiec widać. Do tego przegląd w marcu a "paździoch" nie jest na polskich blachach, wiec musi "ori" wyglądać.
.Pablo. Opublikowano 18 Września 2012 Opublikowano 18 Września 2012 Odświeżę trochę Pasował by KAT z np. 1.9AWX(m/w) Plug & Play zamiast filtra DPF w 2.0BPW? Mam usunięty filtr i ogólnie same plusy, tylko dla mnie za dużo kopci:kwasny: Rurki są do dołu, a mimo to na zderzaku sadza:doh:Kolor sprintblau, wiec widać. Do tego przegląd w marcu a "paździoch" nie jest na polskich blachach, wiec musi "ori" wyglądać. Kolego nie wiem kto ci robił program ale ja po usunieciu dpfa mam tylko trochę okopconą rurę z tyłu żadnej sadzy na zderzaku. Mam w tej chwili 190KM i 400Nm i prawie w ogóle nie kopci. A dpf jak mi aligator usuwał to pucha filtra została więc wygląda jakby dpf był
Pawelkiwi Opublikowano 26 Stycznia 2013 Opublikowano 26 Stycznia 2013 U mnie też wszystko od spodu jest ok. Puszka została, rurki są, czujniki są. Przegląd ostatnio bez problemów a gość był "upierdliwy". Do szyb mi się oklejonych doczepił. DPF usuwać, same plusy.
niestandardowy Opublikowano 10 Lutego 2013 Opublikowano 10 Lutego 2013 wracajac do tematu tez myslalem by w miejsce dpf-u wstawic katalizator. sprawdzal to juz moze czy daloby rade?
griga-st Opublikowano 10 Lutego 2013 Opublikowano 10 Lutego 2013 U mnie po wymianie pompek rurki bardziej czyste jak w 2.0tfsi:facepalm: już zero sadzy. Podejrzewam ze ciągłe zapełnianie się filtra, było skutkiem wadliwie funkcjonujących pompek właśnie. A zaczęło się już przy ok. 80kkm:facepalm:
piotr_1982 Opublikowano 24 Lutego 2013 Autor Opublikowano 24 Lutego 2013 ja mialem w b7 wywalony dpf i wstawiony katalizator od silnika bke.wszystko bylo ok.
niestandardowy Opublikowano 25 Lutego 2013 Opublikowano 25 Lutego 2013 Kurza twarz... nie mogles tego napisac tydzien temu...
niestandardowy Opublikowano 4 Marca 2013 Opublikowano 4 Marca 2013 Gdybym wiedzial ze od bke pasuje kat tez bym go zalozyl. ...
Pawelkiwi Opublikowano 4 Listopada 2013 Opublikowano 4 Listopada 2013 DPF-a nie usuwa się całkowicie. Wyjmuje się tylko samo wnętrze - ceramikę. Można to wykonać nawet bez "rozpruwania" obudowy czyli "0" zewnętrznych śladów.
Rekomendowane odpowiedzi