Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana płynu do wspomagania A4 B6 B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I wez bialy czlowieku udaj sie do aso...

Opublikowano
10 godzin temu, AlexDLU napisał:

Nie moge sie doszukac odpowiedzi na swoje pytanie. Pare dni temu wymienilem plyn z blizej niewiadomego na ASO g004000m2 na korku pisze wiadomo tylko mineralny a ten z aso to syntetyk. I q..a szlak trafil sile wspomagania jakis czas bylo ok przyszla pogoda na quattro plyn sie zagrzal i szlak tradil wspome. 

Czy ktos mial moze podobnie po wymianie. Dodam ze zrobilem cala wymiane ze starego na ten z ASO ok 1.8 l do przeplukania ukladu trzymajav sie "procedury" nie zapowietrzenia ukladu.

Wczoraj kupulem LHM jak zalecil DEV i dzis go planuje wymienic i zobacze co sie bedzie dzialo LHM jest mineralnym olejem.

Pomyslalem nawet aby pojechac we wtorek do tych pajacow z ASO i im powiedziec niech siano oddaja za plyn i ewentualne usterki bo barany mogli powiedziec ze g002000 byl mineralnym a ten obecny to syntetyk. Co o tym sadzcie,? Bo nie ukrywam.ze mnie sie wydaje ze w ASO beda sie bronic ze to kompatybilny zamiennik i takie tam.. i gowno nie zwroca pieniędzy. Olej gosc dobieral mi po NR VIN. fajnie jakby ktos sie wypowiedzial czy zmieniac dzis i czy sie bic z aso

Sory za spam posta w innym temacie.

skąd wam sie wzięło że płyn GOO4OOM2 to syntetyk?

na butelce jest napisane lekki olej mineralny

Edytowane przez wyzyk83

Opublikowano

Wyczytalem w sieci ze to syntetyk butelke obejzalem i kurde nie dszukalem sie jaki to

Opublikowano
skąd wam sie wzięło że płyn GOO4OOM2 to syntetyk?
na butelce jest napisane lekki olej mineralny

Dokładnie. Aso innego niż G004 nie ma w ofercie do układu wspomagania hydraulicznego. G002 wycofany został w 2007roku.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano

i dlatego daje się LHMa, który wg mojej oceny jest najlepszym mineralnym płynem do ukladow wspomagania

Opublikowano
21 godzin temu, AlexDLU napisał:

Wyczytalem w sieci ze to syntetyk butelke obejzalem i kurde nie dszukalem sie jaki to

wrzucałem foto na 11 stronie tego tematu

Opublikowano
W dniu 1.04.2018 o 17:09, AlexDLU napisał:

Plyn zmieniony przelalem prawie cale 2 litry i ... hu....laj pompa gwiżdże wspoma dopiero jak dodaje gazu... czyli pompa do wymiany ;/ ktos moze ma na zbyciu pompe ?? Pisali cos ze z B8 podejdzie jakis nr ?

W sumie chyba jest spora szansa, że to zwyczajnie przez zmiany w układzie z "rdzawego kisielu" na cokolwiek innego, a nie że g004 zabił pompę..? Ja na jutro zaplanowałem wymianę, do przepłukania mam febiego 6262 i na koniec do zalania z ASO. Febi dlatego bo tutaj 10 ojro mnie wyszedł, a oryginalny w ASO po 18 :/

Opublikowano
11 godzin temu, HatefulEvil napisał:

W sumie chyba jest spora szansa, że to zwyczajnie przez zmiany w układzie z "rdzawego kisielu" na cokolwiek innego, a nie że g004 zabił pompę..? Ja na jutro zaplanowałem wymianę, do przepłukania mam febiego 6262 i na koniec do zalania z ASO. Febi dlatego bo tutaj 10 ojro mnie wyszedł, a oryginalny w ASO po 18 :/

ja zamowilem pompe jutro przyjdzie i wieczorme montuje to dam znac jakie efekty, płyn w układzie będzie LHM

Opublikowano

Okazało się, że do płukania mam febi 6161 cóż. Zrobione przy 284990 km, a pewnie nikt tego od kilkudziesięciu jak nie kilkuset tysi nie ruszał i póki co działa, ale jeszcze nic nie jeździłem :decayed:

Po zrobieniu 10 km dalej działa. Nic nie buczy; jakieś dziwne odczucie jest jak się skręca na maksa, jakby miał magiel bokiem wyjść :grin:

Edytowane przez HatefulEvil

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Przed chwilą wymieniłem płyn. Stary był czarny jak smoła :facepalm:
Zbiornik wymyty zmywaczem hamulcowym i benzyną ekstrakcyjną.
Układ przepłukany na kołach (parę grubych tektur pod koła i lekko idzie).
Płyn jaki zalałem to Total LHM Plus.
Pierwsze odczucia - kiera zdecydowanie lżej chodzi, przy skrajnych pozycjach potrafiło zabuczeć, teraz cisza. Polecam

k1Jr5gn.jpg

al0gEMI.jpg

XZuFYhT.jpg

snlv2AD.jpg

nowy vs stary
CfMEakI.jpg

Edytowane przez Marcinx52

Opublikowano
57 minut temu, Marcinx52 napisał:

Przed chwilą wymieniłem płyn. Stary był czarny jak smoła :facepalm:
Zbiornik wymyty zmywaczem hamulcowym i benzyną ekstrakcyjną.
Układ przepłukany na kołach (parę grubych tektur pod koła i lekko idzie).
Płyn jaki zalałem to Total LHM Plus.
Pierwsze odczucia - kiera zdecydowanie lżej chodzi, przy skrajnych pozycjach potrafiło zabuczeć, teraz cisza. Polecam

k1Jr5gn.jpg

al0gEMI.jpg

XZuFYhT.jpg

snlv2AD.jpg

nowy vs stary
CfMEakI.jpg

za kilka dni powtórz operację 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

Sprawdziłem ostatnio płyn i stan mam minimum więc pora wymiany.

Płyn ma teraz taki kolor :

https://imgur.com/a/8Sj5lzc

Przeczytałem kilka tematów i dalej nie wiem czym konkretnie zalać.. :/

Co polecacie i skąd najlepiej zamówić ?

Opublikowano

Ale patrz wyzej masz ladne b7 wsio ladnie opisane i czego więcej Ci trzeba...?

Opublikowano
25 minut temu, wesz82 napisał:

Ale patrz wyzej masz ladne b7 wsio ladnie opisane i czego więcej Ci trzeba...?

Ok. Zobaczymy czy mój mechanik nie zacznie wymyślać jakiś niestworzonych historii na temat płynów do wspomagania.

Opublikowano
2 godziny temu, piotrekekm napisał:

Ok. Zobaczymy czy mój mechanik nie zacznie wymyślać jakiś niestworzonych historii na temat płynów do wspomagania.

a co ma wymyślać ?

daj mu w łape dwa litry płynu i to wszystko

Opublikowano

Tylko że jedni leją febi, drudzy lhm a inni tylko oryginalny serwisowy i nie ma tak, że wszyscy leją jedno. Tak więc nie ma jednoznacznej odpowiedzi co lać.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Tylko że jedni leją febi, drudzy lhm a inni tylko oryginalny serwisowy i nie ma tak, że wszyscy leją jedno. Tak więc nie ma jednoznacznej odpowiedzi co lać.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Dokładnie [emoji106],dla przykładu powiem że u mnie wlałem febi a żonie lhm-a i obie kierownice kręcą się w prawo i lewo[emoji6]

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
13 minut temu, rrrudy25 napisał:

Dokładnie emoji106.png,dla przykładu powiem że u mnie wlałem febi a żonie lhm-a i obie kierownice kręcą się w prawo i lewoemoji6.png

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Widzisz a ja jak lalem febiego to w prawo szlo lzej jakos:lol:

Opublikowano
W dniu 2.04.2018 o 15:49, Dev napisał:

i dlatego daje się LHMa, który wg mojej oceny jest najlepszym mineralnym płynem do ukladow wspomagania

Z czego wynika taka ocena? Jakieś konkrety?

Opublikowano
1 godzinę temu, KierowcaTadek napisał:

Z czego wynika taka ocena? Jakieś konkrety?

z doświadczenia