Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Zmieniać już na zimówki?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No niby jeszcze tylko tydzień na plusie.

Szkoda troche bo fajna taka zima by była :kwasny:

Mi tam nie prędko do śniegów bo jeszcze zdąży się znudzić.

Opublikowano

Szkoda troche bo fajna taka zima by była :kwasny:

niech daje już ten śnieg z nieba bo trzeba na narty jechać :)

Opublikowano

już się prognozy zmieniły, nadal bez zimy praktycznie :grin:

Opublikowano

Niby tak, ale przez te mgły i przymrozki z rana i wieczorem jest ładnie ślisko :facepalm:

Opublikowano

ja latam jeszcze na letnich i nie widze żadnej roznicy. dopoki nie złapie minus lub nie zacznie padać śnieg to nie wymieniam :wink: a miałem to zrobic juz w październiku hehe:wink:

Opublikowano
ja latam jeszcze na letnich i nie widze żadnej roznicy. dopoki nie złapie minus lub nie zacznie padać śnieg to nie wymieniam :wink: a miałem to zrobic juz w październiku hehe:wink:

ja tak samo:wink:

Opublikowano

Szkoda że sie nie zatrzymałem zobaczyć na jakich kołach jechali Ci, których auta widziałem w ostatnim tygodniu na dachu.

Póki co 3 naliczyłem. A jeździłem tylko lokalnie w swojej wsi.

Opublikowano
Szkoda że sie nie zatrzymałem zobaczyć na jakich kołach jechali Ci, których auta widziałem w ostatnim tygodniu na dachu.

Jakie opony by to nie były to pewnie była brawura albo brak wyobraźni :decayed: zimówki czy letnie nie chronia przed dachowaniem:wink:

---------- Post dopisany at 16:17 ---------- Poprzedni post napisany at 16:14 ----------

Pamietam że zawsze jak spadnie pierwszy śnieg i jade do pracy to widze samochody w rowach. Czym to można tłumaczyć ? :facepalm:

Opublikowano

Jakie opony by to nie były to pewnie była brawura albo brak wyobraźni :decayed: zimówki czy letnie nie chronia przed dachowaniem:wink:

dokładnie, jak ktos przesadza to tak sie kończy:wink: póki ciezko Quattro bokiem postawić, czy poczuć ABS podczas hamowania to nie jest ślisko:wink: a ja w sumie jeżdze tylko w nocy:wink: a na zimówkach że tak powiem łatwiej teraz drifta zrobić na mokrej nawierzchni:wink:

Opublikowano

Ja na zimówkach czuje teraz dłuższą drogę hamowania.

Macie trochę racje z tym dachawaniem, tylko raczej w tym wypadku to inna sprawa... bo jak tłumaczyć brawurę dziadka w kapelusz czy kobiety w średnim wieku?

Tu raczej brak doświadczenia, zmulenie kierowcy, brak refleksu lub wyobraźni. Poprostu zaskoczyła ich nagła zmiana warunków na drodzę.

Tak mi się to widzi.

W tym trzecim wypadku macie racje- młodego poniosło - siena po wiejskim tuningu nie dała rady :wink:

Opublikowano

W Niemczech byłem teraz i tam praktycznie wszyscy już na zimówkach :)

Obowiązkowo od 1 listopada,a w niektórych południowych landach od 1 października.

Opublikowano

Obowiązkowo od 1 listopada,a w niektórych południowych landach od 1 października.

Tak ale oprócz ścisłych terminów wymóg posiadania zimówek wiąże się z warunkami na drodze, czyli np. kierowca zostanie ukarany również za opony jeśli spowodował kolizję lub jej nie uniknął w wyniku poruszania się na oponach letnich w zimowych warunkach. Sama jazda w tym czasie jeśli warunki są dobre czyli np. sucha jezdnia i temp. dodatnia nie grozi mandatem...

Opublikowano

dokładnie, jak ktos przesadza to tak sie kończy:wink: póki ciezko Quattro bokiem postawić, czy poczuć ABS podczas hamowania to nie jest ślisko:wink: a ja w sumie jeżdze tylko w nocy:wink: a na zimówkach że tak powiem łatwiej teraz drifta zrobić na mokrej nawierzchni:wink:

nie jest to jakiś wyczyn :decayed:

Opublikowano

nie jest to jakiś wyczyn :decayed:

wiesz o co mi chodzi:wink: bo na teoretycznie suchym asfalcie to sobie mozna:grin: przeguby pozrywać:polew:

---------- Post dopisany at 12:31 ---------- Poprzedni post napisany at 00:02 ----------

Lekka zima nadejdzie na początku grudnia | Przyroda, pogoda, klimat

noi wygląda na to że jest jak co roku poczatek grudnia jakaś tam zima przyjdzie, pewnie jeszcze przez tydzień sie zmieni sporo:whistling:

Opublikowano

Ja w sobote zmieniam na zimowe.

Opublikowano

ja dzis na zimowkach ale jak mi sie teraz te auto nie podoba :facepalm:

Opublikowano
Też mam nadal letnie ale chyba zaraz zmienię bo wygląda na to że na koniec miesiąca zacznie się zima:

TwojaPogoda.pl - Pogoda w Polsce i na świecie - pogoda na 16 dni

bo w okresie zimowym który zaczął się 1.11 jest obowiązek jazdy na oponach zimowych :cool1:

Opublikowano

Ja jutro planuje gwint do góry i zime:wink:

Opublikowano

ja mam zime zalozona juz od 1 listopada ale wiadomo troche inny klimat,w zeszly weekend udalo sie troche polatac bokiem :banan::banan:

Opublikowano

to już ostatni dzwonek do zmiany, niebawem zasypie nas śnieg ;]