maxus24 Opublikowano 14 Października 2010 Opublikowano 14 Października 2010 witam mam pytanie ,co sadzicie zeby te felgi zostawic na zime i myslalem tez zeby je pomalowac lakierem bezbarwnym prosze o opinie na ten temat,czy nic sie niestanie z taklimi felgami bo ma byc ostra zima chodzi mi o temperature jak bedzie - 30 lub wiecej http://img543.imageshack.us/i/101002154208.jpg/
maxus24 Opublikowano 14 Października 2010 Autor Opublikowano 14 Października 2010 a co myslisz o pomalowaniu ich bezbarwnym a moze jest jakis specialny specyfik zeby zabezpieczyc je przed sola ?
michcio1985 Opublikowano 14 Października 2010 Opublikowano 14 Października 2010 tak szczerze to nigdy mnie to nie interesowalo żeby zabezpieczać czymś aluski przed solą. poczytaj na forum temat był już napewno poruszany i merytorycznie rozwiązany. moim zdaniem dodatkowej ochrony nigdy za wiele także próbuj.
adadur Opublikowano 20 Października 2010 Opublikowano 20 Października 2010 na felgi użyj odpowiedniego wosku i tyle.
Gamling Opublikowano 20 Października 2010 Opublikowano 20 Października 2010 OD 4 lat jeżdżę zimą na alu i nigdy ich niczym nie zabezpieczałem. Pomimo tego jakoś nic im się nie dzieje.
akjam Opublikowano 20 Października 2010 Opublikowano 20 Października 2010 OD 4 lat jeżdżę zimą na alu i nigdy ich niczym nie zabezpieczałem. Pomimo tego jakoś nic im się nie dzieje. Ja też nigdy nie zabezpieczałem felg na zimę jakimiś farbami bezbarwnymi czy innymi podobnymi specyfikami i felgi są OK.
Gniady Opublikowano 20 Października 2010 Opublikowano 20 Października 2010 Zeby bezbarwny nie odpryskiwał powinieneś najpierw zmatować lakier czyli pozostaje wosk.
Hugo Opublikowano 20 Października 2010 Opublikowano 20 Października 2010 Nigdy nie miałem stalówek w aucie.Wszystkie zimy na alu i nigdy im nic nie było mimo , że niczym ich nie zabezpieczałem
KACPER1_2005 Opublikowano 20 Października 2010 Opublikowano 20 Października 2010 u mnie w ori skody po zimie utleniła się wierzchnia powierzchnia alu i wyglądało to paskudnie, zobaczymy jak będzie w audi a na wszelki wypadek zabezpieczyłem warstwą bezbarwnego i woskiem, na pewno nie zaszkodzi
maxus24 Opublikowano 21 Października 2010 Autor Opublikowano 21 Października 2010 a jezeli woskiem to co proponujecie jaki wosk? a co do lakieru bezbarwnego to jezeli by sie zrobily odpryski to znowu mozna pomalowac
zgredek27 Opublikowano 21 Października 2010 Opublikowano 21 Października 2010 a jezeli woskiem to co proponujecie jaki wosk? a co do lakieru bezbarwnego to jezeli by sie zrobily odpryski to znowu mozna pomalowac Przeciez one jak na moj gust maja warstwe bezbarwnego? Czy nie tak? Wyczysc, nawoskuj i nie cuduj, jak chcesz pomalowac bezbarwnym? Przeciez to bedzie wygladalo 10x gorzej niz bez tej warstwy dodatkowej. Lakier na samochodzie nie rozpuszcza sie przez zime to i zadbana alu przezyje ( u mnie juz nie jedna zime przezyla)
virus Opublikowano 21 Października 2010 Opublikowano 21 Października 2010 Maja i są pomalowane profesjonalnie tak że na pewno nic im nie będzie Mam te same felgi na zimę i można ich nie myć wcale zimą i nic się im nie dzieje :gwizdanie:
Gniady Opublikowano 21 Października 2010 Opublikowano 21 Października 2010 Jak bezbarwny zacznie odpryskiwać to go nie pomalujesz bo najpierw będziesz musiał wszystko zedrzeć a wżery na alusach w zimie to robi sól jak chcesz to myj częściej koła ,ja mam ori audi i nie robie nic nawet auta na zime nie woskuje.
m1chal Opublikowano 24 Października 2010 Opublikowano 24 Października 2010 a jezeli woskiem to co proponujecie jaki wosk? http://allegro.pl/poorboy-s-wheel-sealant-wosk-gratis-meguiars-i1265684284.html wyższa półka ten wosk!
Rekomendowane odpowiedzi