CoLo Opublikowano 24 Października 2010 Opublikowano 24 Października 2010 Witam Szukam kogoś kto może mi coś doradzić w temacie podniesienia mocy w 1.8 ADR Chip odpada (w V-TECH-u powiedzieli że mogą podnieść max o 7%). Witam Szukam kogoś kto może mi coś doradzić w temacie podniesienia mocy w 1.8 ADR Chip odpada (w V-TECH-u powiedzieli że mogą podnieść max o 7%). Colo nie wszystkich moze stac na kupno GTRS od razu. Co prawda te hybrydy to mnie tez nie przekonuja ale jak ktos chce to czemu nie. Ale jak sie rozleci hybryda to koszta ida do gory Kolektor wydechowy ci nie potrzebyny. Na tej hybrydzie to nie licz ze zrobisz wiecej jak 230 Skoro planuje iść wyżej to jaki jest sens ładować tą hybrydę a później się zdziwić ? Colo nie wszystkich moze stac na kupno GTRS od razu. Co prawda te hybrydy to mnie tez nie przekonuja ale jak ktos chce to czemu nie. Ale jak sie rozleci hybryda to koszta ida do gory Kolektor wydechowy ci nie potrzebyny. Na tej hybrydzie to nie licz ze zrobisz wiecej jak 230 Skoro planuje iść wyżej to jaki jest sens ładować tą hybrydę a później się zdziwić ? Hybrydę będę zakładał ponieważ praktycznie nic mnie nie kosztowała w innym przypadku nawet bym jej nie zakładał, co do wyników po strojeniu tego wszystkiego też nie podejrzewam że się zawiodę bo nie mam konkretnych wymagań. Cały ten mały projekt traktuję bardziej jako pewną naukę i zdobycie pewnego doświadczenia na własnej skórze. Większą turbinę ( GTRS-a ) założę jeżeli się rozpadnie ta hybryda lub po strojeniu wszystkiego okaże się że nie wyszło nawet 210Ps Spoko loko ale pewnie szybko stwierdzisz, że powiedzmy 230ps to mało Aaaa zapomniałem dodać...Powodzonka i założ temat jak zrobisz autko
rozjemca Opublikowano 25 Października 2010 Opublikowano 25 Października 2010 Spokojnie Ci 210 koni pęknie kolego, mysle ze nawet 230 Ja jezdze na hybrydzie i puki co sie nie rozleciala, tez jestem z Lublina i autko mam takie jak Ty
Pawel_M Opublikowano 25 Października 2010 Autor Opublikowano 25 Października 2010 CoLo jak już wszystko będzie gotowe to temat założę nawet jak będzie kicha uważam że człowiek za szybko się przyzwyczaja do pewnych rzeczy i nie zależnie ile bym miał tej mocy to po jakimś czasie będzie mało a Tobie te 350Ps nie robi się coraz wolniejsze ?? Rozjemca hamowałeś swoje auto na hybrydzie ??
Pucek Opublikowano 25 Października 2010 Opublikowano 25 Października 2010 Kolego, zapomnij o 250 PS na tej hybrydzie ogólnie to szkoda kasy na resztę gratów dla tych 230 koni jak już większe turbo to tylko GT28RS/2871R [br]Dopisany: 25 Październik 2010, 14:28_________________________________________________a odnośnie kolektora, to ATP daje radę, ale gdybym szedł w większą moc to tylko i wyłącznie baranek
Buba Opublikowano 25 Października 2010 Opublikowano 25 Października 2010 nie ma co gdybac, kolega chce zlozyc setup na hybrydzie k04 wiec niech robi, powodzenia i oby jak najdluzej wytrzymala dmuchawka
Pawel_M Opublikowano 25 Października 2010 Autor Opublikowano 25 Października 2010 Z tą wytrzymałością dmuchawki to pewnie się przyda trochę szczęścia Co do wałków od ADR-a to zakłada się je bez żadnych udziwnień, normalnie na znaki ??
CoLo Opublikowano 25 Października 2010 Opublikowano 25 Października 2010 Te moje kucyki to starczyły na ok miesiąc Masa robi swoje...
Thom4s Opublikowano 25 Października 2010 Opublikowano 25 Października 2010 Te moje kucyki to starczyły na ok miesiąc Masa robi swoje... Ty chyba za mały silnik masz.
CoLo Opublikowano 26 Października 2010 Opublikowano 26 Października 2010 Te moje kucyki to starczyły na ok miesiąc Masa robi swoje... Ty chyba za mały silnik masz. Możliwe :gwizdanie: Wiesz auto nawet jedzie ale tak nie dokońca jak bym chciał Chyba jakieś duuużo większe turbo by się przydało i jakieś 450KM
domjenick Opublikowano 26 Października 2010 Opublikowano 26 Października 2010 odbijamy od tematu Panowie... :gwizdanie:
rozjemca Opublikowano 26 Października 2010 Opublikowano 26 Października 2010 Rozjemca hamowałeś swoje auto na hybrydzie ?? Nie hamowalem, shamuję jak je skończę, a obecnie mam brak funduszy. Ze wskazań przepływomierza wynika że powinno mieć ok 230 km. Jak chcesz pogadać albo zobaczyć co tam mam i jak jeździ to wbijaj kiedyś w piątek na spota pod mcdonaldsa na puławskiej
wowo Opublikowano 26 Października 2010 Opublikowano 26 Października 2010 Nie baw sie w hybrydo, bo to strata kasy. Odczekaj i wsadzaj garetta. szogun0 napisał: Dopytajcie Rogala, wałki od ADR-a nic nie zmieniają. ??? oto Ci nowina, jakoś w moim aucie dały i to sporo w górnej partii obrotów !!! Owszem efekty może sa znikome, ale przy serii i małych sprężarkach.
Pawel_M Opublikowano 26 Października 2010 Autor Opublikowano 26 Października 2010 Czy wałki od ADR-a pasują p&p i ustawia je się normalnie na znaki ??
szogun0 Opublikowano 29 Października 2010 Opublikowano 29 Października 2010 Nie baw sie w hybrydo, bo to strata kasy. Odczekaj i wsadzaj garetta. szogun0 napisał: Dopytajcie Rogala, wałki od ADR-a nic nie zmieniają. ??? oto Ci nowina, jakoś w moim aucie dały i to sporo w górnej partii obrotów !!! Owszem efekty może sa znikome, ale przy serii i małych sprężarkach. Miał w swojej skodzie i nie zachwalał.
CoLo Opublikowano 30 Października 2010 Opublikowano 30 Października 2010 Nie baw sie w hybrydo, bo to strata kasy. Odczekaj i wsadzaj garetta. szogun0 napisał: Dopytajcie Rogala, wałki od ADR-a nic nie zmieniają. ??? oto Ci nowina, jakoś w moim aucie dały i to sporo w górnej partii obrotów !!! Owszem efekty może sa znikome, ale przy serii i małych sprężarkach. Miał w swojej skodzie i nie zachwalał. Na k03s
moskal Opublikowano 30 Października 2010 Opublikowano 30 Października 2010 spytaj Gregora czy wałki od ADR-a nic nie dają , mysle ze jego zdanie troszke znaczy Przy serii lub tak jak miał Rogal K03s wyniki są znikome , ale na wiekszych lochach juz czuć różnice u "góry"
wowo Opublikowano 30 Października 2010 Opublikowano 30 Października 2010 Zerknijcie na mój wykres i macie odpowiedź :>
djsuchy Opublikowano 13 Marca 2011 Opublikowano 13 Marca 2011 Odświeżę trochę temat. Pojawiło się coś takiego: http://moto.allegro.pl/audi-a4-a6-passat-1-8t-20v-sportowy-kolektor-i1503893030.html Warto? czy to taka chińszczyzna o której wspominaliście?
Rekomendowane odpowiedzi