Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Łooo założyłem ledy od tomnika w pozycyjne i tylną rejestracje, efekt mega :decayed:

Polecam gościa :D

• Odpowiedzi 86,1 tys.
  • Wyświetleń 3,9 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

żeby wymienić postojówki trzeba wykręcić lampę ?

Opublikowano

ja dam rade bez :whistling:

Opublikowano

ja dam rade bez :whistling:

JOzek z meskimi recami to nawet nie próbuj:grin::grin::grin:

Opublikowano
:grin: Edytkę do tego najmę :decayed:
Opublikowano

Do bixów nie podchodź raczej bez wyjmowania lampy :decayed:

W ogóle przy wymianie oświetlenia rejestracji te śruby tak zapieczone były, że musiałem całą blendę wyjąć i oprzeć na czymś płaskim, bo inaczej by nie odkręcił. Tera będzie dobre. Przy przykręcaniu tej blendy spadła mi jedna blaszka (ta która ją dociska od wewnętrznej strony) w te kanały w klapie bagażnika :polew: Siedziałem ze 40 minut i to wyciągałem a nie miałem magnesu :grin: W końcu się udało.

Opublikowano
:grin: Edytkę do tego najmę :decayed:

si si :decayed::grin:

Opublikowano

Co do bixow spaliła mi się przetwornica koito a miała być nieśmiertelne ://

Opublikowano

Ooo właśnie skoro o tym temat...

Ile trzeba sobie liczyć za przetwornice i żarniki 4300k? Te osram xenarcs dobre są?

Opublikowano
Uuuu:kwasny:
Opublikowano

Taśma C podejdzie pod kierę multi z B6? Bo tutek mówi o innych :whistling:

DSC_0010.jpg

Opublikowano

Witam!

Koledzy szanowni pomocy !!!!!!!!!

Pierwsze pytanie a mianowicie czy telepanie buda na biegu jalowym + po odpaleniu chmura dymu z tylu jak z Huty Katowice oraz ciezkie odpalanie , chechlanie rozrusznikiem okol 2-3 razy po minucie to oznaka , ze uszczelki na pompowtryskach sie wysraly ????? :kwasny::facepalm: (wtryski byly wyciagane i wkaldane ponownie po regeneracji glowicy lecz uszczelki na pompkach nie byly zmieniane)

Drugie pytanko a mianowicie w , ktorej grupie na VAGu moge sprawdzic czy , ktorys z pompowtryskow nie umarl i jak bede to wiedzial ?, jakie wartosci mowia o tym ze wtrysk jest do wymiany ?

Ostatnie pytanko a mianowicie to jest ori numer w ASO 038198051C uszczelek do pompowtryskow , czy ktos sie z Was orientuje czy tzw. zamienniki BOSCH-a owych uszczelek sa cos warte jak np. te:

Repair Kit,Pump-nozzle unit- AUDI, VW, FORD, SEAT, SKODA - 038198051B, 038198051 | eBay

BOSCH REPAIR KIT, PUMP-NOZZLE UNIT. PDE INJECTOR. 1417010997, 038198051. | eBay

lub takie z Alledrogo

Zestaw uszczelek do pompowtryskiwaczy 1417010997 (3258083321) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

:hi::hi::hi:

Opublikowano

A jakiego kolora ta chmura? Może suszarka Ci się wysrała?

Opublikowano

Zna ktoś numery cześci przedniego chlapacza tego z przodu przykrecanego do nadkola - potrzebuje nr chlapacza po prawej stronie i tych części do jego montażu

Opublikowano
Zna ktoś numery cześci przedniego chlapacza tego z przodu przykrecanego do nadkola - potrzebuje nr chlapacza po prawej stronie i tych części do jego montażu

A chcesz koniecznie oryginał?

Frostyy u mnie Xenarc dają radę:naughty: A przetwornica pod d2S 400zł nówka:facepalm: Do D1S nie całe 300zł:wink:

Opublikowano

A chcesz koniecznie oryginał?

Frostyy u mnie Xenarc dają radę:naughty: A przetwornica pod d2S 400zł nówka:facepalm: Do D1S nie całe 300zł:wink:

Cholera, to z palnikami prawie klocek będzie :facepalm:

Opublikowano

Kolego "Kaju182" kolor dymu to jak by siwy moze bialy ciezko rozruznic. Turbinke tez juz wymienialem w Grudniu ubieglego roku i byla od klubowicza i po przebiegu 5000 km.

Po regeneracji glowicy i zamontowaniu jej na silniku , odpalilem autko i wszystko bylo ok zadnych problemow , lekkie telepanie buda ale tez tak mialm przed uszkodzeniem glowicy , chlopaki z ECU-Project zdiagnozowali to jako , ze pompki nadaja sie do wymiany.

Od regeneracji glowicy minelo dwa tygodnie i zrobilem juz ponad 1000km i wszystko bylo ok do ostatniej Niedzieli , kiedy to odczas powrotu do domu zobaczylem chmure dymu na postoju i to tylko czasami + ciut dluzsze krecenie rozrusznikiem az silnik zaskoczy i silniejsze telepanie autem.

Na nastepny dzien auto po dluzszym postoju dluzej krecilem az zaskoczyl + wieksza chmura za autem a dotego jeszcze gdy przejechalem jakies 20 metrow silnik zgasl.

Ponownie go chcialem uruchomic i trwalo to naprawde dlugo a jak juz zaskoczyl to pracowal bardzo nie rowno. Podczas normalnej jazdy poza chmura dymu nic zlego sie nie dzieje , autko przyspiesza bez problemow i to naprawde zwawo (nie deptalem pedalu gazu konkretnie jeszcze gdyz glowica jest jeszcze na dotarciu przez jakies jeszcze 500km) , na postoju silnik nie skacze na obrotach ale jak dzisiaj autko postalo 12 godzin pod firma i chcialem go odpalic po pracy oj to ciezko bylo i dlugo zanim silnik zagadal :facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

Opublikowano

Rozrząd Ci nie przeskoczył? Patrzyłeś?

Opublikowano
Rozrząd Ci nie przeskoczył? Patrzyłeś?

A jak to mozna sprawdzic ? Naprawde musial bym miec duzego pecha chyba zeby mi pasek mial przeskoczyc , po zalozeniu glowicy zalozylem rowniez nowy pasek i sprawdzalem kilka razy przerwe medzy napinaczem a popychaczem chydraulicznym paska i przerwa jest czyli pasek jest odpowiednio naciagniety.

Wspomne tylko , ze do tej pory nie bylo zadnej ostrej jazdy , przez 1000 km jezdzilem autkiem nie wiecej jak do 2000 obrotow i delikatne przyspieszanie na kazdym biegu.

Opublikowano

Kolego "Kaju182" jak moge dojrzec czy rozrzad czasami nie przeskoczyl? czy podpiecie VAG-a i sprawdzenie kata synchronizacji rozrzadu cos mi powie? Po zalozeniu rozrzadu dwa tygodnie temu ustawialem kat synchronizacji i ustawilem na "aptekarskie" zero tak wiec powinno byc oki , chyba tak mi sie zdaje.