Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B6 DIVISION

Nosb

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy mam problem po wymianie spryskiwaczy na mgiełkowe grzane. Wczoraj wymieniłem i później palę auto a tu coś ciężko kręci. Zaświeciła się kontrolka pomarańczowa brake. Później zgasła już. Ale zapaliłem i wjechałem do garażu. Dziś próbuję zapalić auto i nie da rady. Tak jakby akumulator siadł. Zmierzony miernikiem i jest ok. I dziś wyskoczyła kontrolka od esp żółty trójkąt z wykrzyknikiem i strzałką wokoło. Co się mogło stać? Coś się odpięło przy wymianie spryskiwaczy jak ciągnąłem kabelki od grzania? Miał ktoś podobny przypadek?

• Odpowiedzi 86 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jozek726

5807

• Wandej

4734

• wladi

3818

• kaju

3324

Top użytkownicy w tym temacie

Sprężyny eibach mogę zakładać zamiennie b7 b6 czy raczej są inne do b7 i inne do b6? Czy na sparingach od benzyny stadzie w miarę rowno do 1.9 w b6 ?

kupuj z benzyny,b6/b7 to to samo

Sprawdź co masz na tabliczce i porównaj

Koledzy mam problem po wymianie spryskiwaczy na mgiełkowe grzane. Wczoraj wymieniłem i później palę auto a tu coś ciężko kręci. Zaświeciła się kontrolka pomarańczowa brake. Później zgasła już. Ale zapaliłem i wjechałem do garażu. Dziś próbuję zapalić auto i nie da rady. Tak jakby akumulator siadł. Zmierzony miernikiem i jest ok. I dziś wyskoczyła kontrolka od esp żółty trójkąt z wykrzyknikiem i strzałką wokoło. Co się mogło stać? Coś się odpięło przy wymianie spryskiwaczy jak ciągnąłem kabelki od grzania? Miał ktoś podobny przypadek?

Masz hidy wsadzone?

Ale skoro nie zakrecil to aku slaby, przygladnij mu sie dokladniej.

Masz hidy wsadzone?

Ale skoro nie zakrecil to aku slaby, przygladnij mu sie dokladniej.

Mam ori bixenon.

Zmierzony miernikiem i jest ok

zmierzony tzn ile miał volt?jak mierzyłeś , na nieodpalonym silniku ile miał ?

Aku na zgaszonym miał 12.20V. Trochę podładowałem i miał 12.74V. I pali normalnie. Zobaczymy co będzie jutro jak zostawie tak na noc. Tylko wyskoczyła mi teraz kontrolka ESP a wcześniej tego nie było.

Aku na zgaszonym miał 12.20V
to twój aku już mówi pa pa , nic dziwnego ze nastepnego dnia nie możesz odpalic , powinien trzymać conajmniej 12,5 V

Mierz go podczas odpalania i zobacz, czy spadnie ponizej 10V, czy bedzie wiecej/mniej. A jak ladujesz to podladuj go nascie godzin malym pradem.

Auto pokazało mi błąd w module 37 nawi oraz 56 radio:

02454 microfon unit open circut

Ktoś się z czymś spotkał?

Mam rns-e i wykodowałem z radia dzisiaj telefon-- bo usunąłem moduł nokii

Panowie wieczorem wrzucę do działu sprzedam, będzie ktoś zainteresowany kupnem?: dekory soul, nowy włącznik esp z ASO, lusterka boczne grzane i regulowane elektrycznie, przełącznik luster bez składania, włącznik awaryjnych

Esp zgaśnie po przejechaniu plus minus kilku kilometrow

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Mi ostatnio zgasła kręcąc kierą w miejscu :D

Panowie miał może ktoś taką sytuację, że podświetlenie pokrętła od luster nie pali się pełną (tli się) mocą w stosunku do reszty przełączników? Jak zapala auto to na chwile widać jakby zapaliło się mocniej. Nie wiem czy ma to związek z podświetleniem dekorów? ale zasilanie wziąłem od podświetlenia klamek

a jak myslicie, co może powodowac słabe podświetlenie zegarów ? Robiłem test vcds-em i elegancko mocno rozjaśnia, oczywiście próbowałem + ,- na liczniku :)

Grupo 2 pytanka. Rozklejal ktos lampy sklejone przez qwerty-ego? Gdzie kupie wtyczki na zarowke h7 bo moje sie stopily od dupiatych zarowek.