Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czyli te "najtansze" :P

• Odpowiedzi 86 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jozek726

5807

• Wandej

4734

• wladi

3818

• kaju

3324

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Czyli te "najtansze" :P
Nom stanowczo:facepalm:
Opublikowano
Jerzu i jak tam kiedy modzisz? Fotochroma?

---------- Post dopisany at 13:38 ---------- Poprzedni post napisany at 13:34 ----------

Ktos mi da cyne na co zwracac uwage przy poszukiwaniu i wybieraniu dystansow do B6? Stalowe niet? Aluminowe Da? Plastikowe niet da?

Only Alu, najlepiej ze stalowym gwintem - jeśli nie bierzesz przelotowych. Jeśli przelotowe, to cienkie, 5mm, zaś grubsze, to min. 13mm.

7-11mm średnio pasują, problemem jest otwór centrujący i frez w dystansie. Dystans nie przylega do piasty - najprościej ujmując.:hi:

Opublikowano

Wczesniej mialem 17 avusy 35 i przod byl idealnie, tylnej oscie troche brakowalo i byly schowane, obecnie 18" ET43 wiec mysle by na przod wziac 8mm wyszloby jakby bylo ET35, a na tyl jakies 13mm wyszloby jakby bylo ET30 i mysle, ze gitara co myslicie?

Opublikowano

Kwestia jeszcze parametrów opony i zawieszenia. Inaczej Ci się schowa przy 225/40/18, a inaczej bedzie przy 235/40/18. To samo tyczy się zawieszenia. Im niżej, tym bardziej koło się chowa. Tzn, jak masz serię zawieche, to powiedzmy przy ET 35 fajnie wygląda, natomiast przy np. 1BV ET 35 będzie już troszkę się chowało.....

Opublikowano

Oponk mam standardowe teraz 225/40/18 8J przy ET43 wczesniej mialem 17" tj 235/45/17 8,5J ET35

Opublikowano

Ja mam 225/40/18, ET30, gdzieś cm niżej niż 1BV i na tyle mam dystans 5mm. Felga ma 8,5J, to też jest ważne, bo na węższej feldze inaczej się opona układa i może już trzeć....

Podaj jakie masz parametry.

Opublikowano

Myslalem ze zawiecha ori sline 1BE od 1BV rozni sie jedynie twardoscia bo ma inne wachacze o wiekszej twardosci gumowych sworzni a wysokosc ta sama?

Opublikowano
Oponk mam standardowe teraz 225/40/18 8J przy ET43 wczesniej mialem 17" tj 235/45/17 8,5J ET35

A jakie masz zawieszenie?

---------- Post dopisany at 14:13 ---------- Poprzedni post napisany at 14:13 ----------

Myslalem ze zawiecha ori sline 1BE od 1BV rozni sie jedynie twardoscia bo ma inne wachacze o wiekszej twardosci gumowych sworzni a wysokosc ta sama?

Dokładnie, wysokość jest taka sama.

Opublikowano

Zawieche mam ori tj 1BE sline

---------- Post dopisany at 14:15 ---------- Poprzedni post napisany at 14:14 ----------

I chcialbym dobrac pikne dystanse by kola nie byly tsk schowane, mam sedana nie woze cegiel ani gdubych tesciow itp z tylu bedzie conajwyzej mala dzidzia z zona siedzialy ;)

Opublikowano

Na tyle myślę spokojnie możesz dać dystans 13mm - nawet chyba taki też miałem w zeszłym roku. Na przód.....13mm może być dużo, ale jeśli mniejszy, to tylko 5mm inne rozmiary odpadaja, jak wyżej pisałem.

Zresztą zawsze można by kombinować. W woli ścisłości to 15mm na tyle też da radę:wink:

Opublikowano

No to ok tak zakladalem, ze na tyl 13-15mm ale przod chcialem zrobic na ET35 ale jak 8mm odpada to bedzie trzeba tylko 5mm wsadzic :/ dzieki za info, ale jeszcze pytanie jak mialem 17" 8,5J Et35 i opone 235/45/17 i przod byl cacy a teraz sa 18" 8J ET43 i oponki 225/40/18 to szerokosc feli wczesniej duzo dawala i teraz nic powyzej 10mm nie wsadzi sie? Czy bedzie to juz wystawac poza obrys auta?

Opublikowano

Tył: 225/40/18 ET30 + dystans 5mm + ET25, felga 8,5J, ok 1cm niżej od 1BV

DSC_0036.jpg

PRZÓD: Jak wyżej, ale już bez dystansów

DSC_0037.jpg

Opublikowano

Nie wiem jak wy na tych spasach jezdzicie u mnie zaraz wszystko obciera na gwincie:kwasny:

Wysyłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

No wiesz fela 8J a 8,5J to w szerokosci roznica jakies 1,2cm podzielic na pol i wychodzi, ze o jakies 6mm wystaje na zewnatrz fela o tym samym ET i rozmiarze ale o juz wiekszej szerokosci o 0,5J chyba ze ja cos namieszalem

Opublikowano

U mnie nic nie ociera, kwestia regulacji gwintu i doboru reszty parametrów. Przerabiałem to kiedyś w Borze i powiem Wam tyle, że w audi jest więcej komplikacji:facepalm::facepalm:

Opublikowano

Nie ma sie gwinta i nie wozi "puszystych" pasazerow a w bagaju zabudowy lazienkowej ;)

---------- Post dopisany at 14:33 ---------- Poprzedni post napisany at 14:31 ----------

No to juz wiem, ze przy mojej ori zawieszce 1BE kolach 225/40/18 8J ET43 na przod tylko 5mm a na tyl 13-15mm i bedzie gralo i wygladalo joł?

Opublikowano

Panowie, a teraz pytanie do posiadaczy gwintów. Czy regulację wysokości z tyłu macie pod sprężyną na wahaczu, czy nad sprężyną?

Opublikowano
:hi:
Opublikowano

Może dlatego ze mam 19':kwasny: wygląd jest ale czasem mnie wkurfiaja:whistling:

Wysyłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 2