aju Opublikowano 11 Października 2009 Opublikowano 11 Października 2009 ja jeżdżę po całej europie i poza pl CB nie używam, dlatego mam substytut jak to nazywacie na dachu, a nie jakiś półtorametrowy pantograf (ale dobbrze prawisz że antena to minimum 2 m)
Patrykbor Opublikowano 11 Października 2009 Opublikowano 11 Października 2009 tak ale przejedźcie się po niemczech czy holandii gdzie polskiego kierowcę tira lub inną osobówke z CB spotyka się raz na 50km wtedy się przydaje długi bat Dobrze prawisz Zawsze mówie, że antena to minimum 2 m. Reszta to tylko substytuty anteny w dużym mobilu masz performera
truckmaniac Opublikowano 11 Października 2009 Opublikowano 11 Października 2009 Performera miałem na Voyagerze. Na duzym mam Santiago 1200 Ale to różnie bywa, bo często zamieniam. Nieraz jest jeszcze President WA27 i Lemm Turbo 2001
KENOiX Opublikowano 11 Listopada 2009 Opublikowano 11 Listopada 2009 Panowie co sądzicie o zestawieniu ALAN 102 + Florida zastosowanie trasy o dużym natężeniu ruchu głównie do zbadania ścieżki przed misiaczkami. Nie potrzebuję zasięgu, ważne by jak najmniejsza antenka nie szpecąca auta. Ew może jakiś mały bacik na stałe, jeśli już to jaki? TAJFUN? może coś mniejszego (z odkręcanym batem) - myślę że zamontowana na stałe tuż przed antenką gps będzie wyglądać w miarę. Ew jakie inne proste radyjka polecanie? Koszty bez znaczenia, ważna prostota estetyka i mało szumów.
Gość jonny Opublikowano 11 Listopada 2009 Opublikowano 11 Listopada 2009 Ew jakie inne proste radyjka polecanie? Koszty bez znaczenia, ważna prostota estetyka i mało szumów. U 520 lub coś z Presidentów, Harry, Johny... ten Alan 102 to szumofon jest
Armi Opublikowano 11 Listopada 2009 Opublikowano 11 Listopada 2009 Z doświadczenia polecam Unidena 520xl
KENOiX Opublikowano 11 Listopada 2009 Opublikowano 11 Listopada 2009 Ew jakie inne proste radyjka polecanie? Koszty bez znaczenia, ważna prostota estetyka i mało szumów. U 520 lub coś z Presidentów, Harry, Johny... ten Alan 102 to szumofon jest dzięki więc teraz Johnny III czy HARRY III ? jakieś specjalne różnice czy wszystko jedno? zapomniałem dodać, że musi zmieścić się w schowku
Gość jonny Opublikowano 11 Listopada 2009 Opublikowano 11 Listopada 2009 Myslę ze dużej różnicy nie zauważysz To są nowe radia, trzeba by trochę o nich poczytać jak to się sprawuje. Stare Harry II i Johny II to juz modele sprawdzone , sam uzywam Harrego i smiga aż miło, żadnych szumów
KENOiX Opublikowano 11 Listopada 2009 Opublikowano 11 Listopada 2009 więc teraz pozostała tylko kwestia anteny...
Plugibugi Opublikowano 11 Listopada 2009 Opublikowano 11 Listopada 2009 Ja mam ml 145 i nawet nieźle sie sprawuje i nawet nieźle ściąga pozdo...[br]Dopisany: 11 Listopad 2009, 20:10_________________________________________________Ja posiadam ML145 i przyzwoicie ściąga .... a co do montowania radia polecam półeczkę pod kolumną kierownicy pozdo dla klubowiczów
KENOiX Opublikowano 11 Listopada 2009 Opublikowano 11 Listopada 2009 Ja mam ml 145 i nawet nieźle sie sprawuje i nawet nieźle ściąga pozdo...[br]Dopisany: 11 Listopad 2009, 20:10_________________________________________________Ja posiadam ML145 i przyzwoicie ściąga .... a co do montowania radia polecam półeczkę pod kolumną kierownicy pozdo dla klubowiczów nie czytałeś chyba mojego poprzedniego postu "...Nie potrzebuję zasięgu, ważne by jak najmniejsza antenka nie szpecąca auta. Ew może jakiś mały bacik na stałe, jeśli już to jaki? TAJFUN? może coś mniejszego (z odkręcanym batem) - myślę że zamontowana na stałe tuż przed antenką gps będzie wyglądać w miarę."
Armi Opublikowano 11 Listopada 2009 Opublikowano 11 Listopada 2009 Mała nieszpecąca auta to florida pewnie. Czarna jest, wygląda elegancko.
Gość jonny Opublikowano 12 Listopada 2009 Opublikowano 12 Listopada 2009 Ewentualnie Georgia, czarna jest , niestety nie produkuja ich już, jedynie srebrne
seegi Opublikowano 14 Listopada 2009 Opublikowano 14 Listopada 2009 szczerze? nie polecam floridy (45cm) ani super floridy (68cm) - beznadziejny odbiór, a na klapie w sedanie to juz calkiem tragiedia. W dużym mieście słyszysz tylko tych co Cie mijają, , a wszystko dalsze co łapie to śmieci i trzaski. moje radyjko Uniden Pro520XL, teraz mam antenkę Missouri i różnica w zasięgu i jakości odbioru do Super Floridy kolosalna (chociaż długość bardzo podobna). poza tym, Harry III i Johnny III nie zmieszczą Ci się na półeczce pod kierownica w B6/B7. na ta półeczkę wchodzi max 115mm na szerokość. pozdrawiać
KENOiX Opublikowano 14 Listopada 2009 Opublikowano 14 Listopada 2009 szczerze? nie polecam floridy (45cm) ani super floridy (68cm) - beznadziejny odbiór, a na klapie w sedanie to juz calkiem tragiedia. W dużym mieście słyszysz tylko tych co Cie mijają, , a wszystko dalsze co łapie to śmieci i trzaski. moje radyjko Uniden Pro520XL, teraz mam antenkę Missouri i różnica w zasięgu i jakości odbioru do Super Floridy kolosalna (chociaż długość bardzo podobna). poza tym, Harry III i Johnny III nie zmieszczą Ci się na półeczce pod kierownica w B6/B7. na ta półeczkę wchodzi max 115mm na szerokość. pozdrawiać dzięki za opinie o antence jednak w miasto mi nie potrzeba cb, chodzi mi tylko o to by słyszeć tych co mijam. no i nie mam zamiaru upychać radia na półeczce tylko w schowku od strony pasażera.
Armi Opublikowano 14 Listopada 2009 Opublikowano 14 Listopada 2009 Może OT ale dziś w programie uwaga pirat złapali gościa właśnie z floridą na dachu. _________________________________________________ Mnie osobiście, krótko-antenowcy wkurzają. Jadą tacy na trasie i tylko jak dróżka tam, jak dróżka tam. A wystarczy chwilę posłuchać. O przepraszam, przecież oni nie słyszą bo mają za krótkie anteny. Ja mam długą, zasięg na radiu na maxa a regulator szumów do połowy i jest elegancko. Polecałbym trochę dłuższą antenę bo to się opłaca pod względem praktycznym, pod wizualnym trochę mniej ale co kto lubi.
KENOiX Opublikowano 14 Listopada 2009 Opublikowano 14 Listopada 2009 w sumie decyzja już zapadła. Johnny III + Missouri. dzięki wszystkim za pomoc
aju Opublikowano 14 Listopada 2009 Opublikowano 14 Listopada 2009 ja mam floride i spokojnie 5-7km mam na trasie, oryginalna florida jest bardzo dobra. Używam na różnych autach anten: Florida, sirio as100, turbo5000 i litlewill i powiem że florida praktycznie nie odstaje od anten metrowych klasycznych
bartosz111 Opublikowano 20 Listopada 2009 Opublikowano 20 Listopada 2009 Panowie, ja mialem w poprzednim autku sirio as 100 a teraz chce cos zamontowac na stale ,ew te krotkie anteny co w miejscu oryginalnej sie montuje, wiecej niz metr nie potrzebuje , co myslicie o tych wspomnianych?macie jakies sugestie?radio uniden 520 pzdr[br]Dopisany: 20 Listopad 2009, 20:03_________________________________________________dodam,ze auto dlugie i sie zastanawiam czy 3,5 -4 m stracza bo widze ,ze to standard
talib1990 Opublikowano 20 Listopada 2009 Opublikowano 20 Listopada 2009 w sumie decyzja już zapadła. Johnny III + Missouri. dzięki wszystkim za pomoc b. dobry wybór... a ta antenka wbrew pozorom ma naprawde miły zasięg
Rekomendowane odpowiedzi