Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Wybór anteny do CB-Radia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
President Missouri

ja jej nie polecam, zwiało mi ją przy lekko ponad 230 :thumbdown:

ale nie polecasz jej bo Ci ja zwialo.. Czy jest kiepska w odbiorze?
Opublikowano

ja mam ml145 i jestem zadowolony ale radyjko muszę wymienić może ktoś poleci jakieś obecnie intek m490 plus ale trzeszczy maskrycznie ...

Opublikowano
ale nie polecasz jej bo Ci ja zwialo.. Czy jest kiepska w odbiorze?

bo zwiało :confused4: przez co powstało jedno małe wgniecenie + jakieś rysy na aucie matki, mojej floridy nie zwiewa nawet przy 250

Opublikowano

Generalnie anteny Presidenta to śmietniki. Ładnie wyglądają i na tym ich urok się kończy.

Paradoksalnie, jedyna dobra antena jaką zrobili (WA 27) jest masakrycznie brzydka :evil:

Opublikowano

ja mam ml145 i jestem zadowolony ale radyjko muszę wymienić może ktoś poleci jakieś obecnie intek m490 plus ale trzeszczy maskrycznie ...

A ile masy kasy ?

Opublikowano
WA 27

ta antena jest świetna, używam jej w patrolu przykręconą do przedniego zderzaka i powiem że 15-20km łączność to żaden problem, niestety jest trochę długa i jak kolega napisał brzydka..... idealna do terenówki ale na osobówce..... nie chiał bym jej widzieć

Opublikowano

Plugibugi - Inteka lepiej wymień, kupuj cos Presidenta, ja mialem juz 6 CB różnych firm -> jak narazie nic nie przebiaja Herberta 2 (kupiłem używkę w cenie taniego nowego). Idealnie wchodzi pomiedzy fotel kierowcy i schowek, do tego głośnik zewnętrzny i jest super gitarka :notworthy:, radio niewidoczne prawie :good:[br]Dopisany: 13 Marzec 2010, 14:15_________________________________________________

Plugibugi - Inteka lepiej wymień, kupuj cos Presidenta, ja mialem juz 6 CB różnych firm -> jak narazie nic nie przebiaja Herberta 2 (kupiłem używkę w cenie taniego nowego). Idealnie wchodzi pomiedzy fotel kierowcy i schowek, do tego głośnik zewnętrzny i jest super gitarka :notworthy:, radio niewidoczne prawie :good:

Ps. Radio koniecznie z ASC + wystrzegaj sie modelu WALKER :cool1:

Opublikowano

Skeeber dzięki za podpowiedz ja się własnie zastanawiałem nad harry II ale dzięki za pomoc

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Miałem tylko Floryde na testy ale z tego co wyczytałem na cb-radio.pl Georgia nie nadaje się do niczego. Floryda zato super się u mnie sprawdziła. Jak na taką małą antenke ma bardzo przyzwoie osiągi.

Ja mojej Florydy chetnie bym sie pozbył... :(

Z odbiorem jest OK ale nadawanie :( :( plakać mi sie chce :(

Radyjko

PRESIDENT JOHNNY 3 + antenka Floryda.... i nie do konca jestem zadowolniony z tej konfiguracji :/

Opublikowano

Ja mojej Florydy chetnie bym sie pozbył... :(

Z odbiorem jest OK ale nadawanie :( :( plakać mi sie chce :(

Odbiór faktycznie jest lepszy, ale z tym nadawaniem nie jest znowu tak źle. :tongue4:

Opublikowano

Floryda nie jest taka zła, osobiście używam jeszcze krótszej Georgii i na trasie w zupełności wystarcza.

Opublikowano

Taaak to zwykle wygląda :naughty:

Jak ścieżka na ...?

...czysto...

Mobilki, jak ścieżka na ...?

...czysto...

Powie mi ktoś jak ścieżka na...?

...przecież już 2 razy mówili, że czysto...

Dzięki, szerokości.

Sytuacja z wczoraj, i komentarz kierowcy tira, że pewnie ma antenę długości 40cm.

Rzeczywiście w trasie (zależy też jakiej) wystarcza ( :disgust:), tylko powoduje irytację innych kierowców, którzy często już nie chcą odpowiadać bo ciągle ktoś pyta o to samo. A wystarczy mieć troszkę dłuższą antenę i wie się wszystko.

Opublikowano

Taaak to zwykle wygląda :naughty:

Jak ścieżka na ...?

...czysto...

Mobilki, jak ścieżka na ...?

...czysto...

Powie mi ktoś jak ścieżka na...?

...przecież już 2 razy mówili, że czysto...

Dzięki, szerokości.

Sytuacja z wczoraj, i komentarz kierowcy tira, że pewnie ma antenę długości 40cm.

Rzeczywiście w trasie (zależy też jakiej) wystarcza ( :disgust:), tylko powoduje irytację innych kierowców, którzy często już nie chcą odpowiadać bo ciągle ktoś pyta o to samo. A wystarczy mieć troszkę dłuższą antenę i wie się wszystko.

Dokładnie ja sie na CB nie powtarzam, jak gość sobie kupił magnes 40 cm to sie niech z nim meczy.

Opublikowano

Dokładnie ja sie na CB nie powtarzam, jak gość sobie kupił magnes 40 cm to sie niech z nim meczy.

przesadzacie, smigam z tą Georgią już ze dwa lata i nie miałem nigdy problemu z dogadaniem się. Kiedyś też latałem z 1.5 m batem ale strasznie mnie wkórzało chowanie tej anteny do bagaznika :kwasny:

Opublikowano

Ja osobiście polecam President Missouri napewno nie bedziesz zawiedziony :good:

To jest chyba najgorsza antena z jaką się spotkałem :kwasny:

Zasięg 2-4km. W pogodny dzień, na terenie równinnym.

Opublikowano

To jest chyba najgorsza antena z jaką się spotkałem :kwasny:

Zasięg 2-4km. W pogodny dzień, na terenie równinnym.

Missouri? no co Ty, One dobrze smigaja :naughty: jednak cena trochę przesadzona, ale cóż- President :wink4:

Opublikowano

Testowałem wczoraj z bratem. Ja uniden 520xl i sirio ml-145. A on harry II i antena missouri.

W odległości 4km ledwo było słychać. Musiałem praktycznie wyłączyć rf-gain. Nie wiem skąd ludzie biorą opowieści o tym, że mają zasięg 15km :blink: Żeby nie było, kupował zestaw w sklepie i płacił za montaż i strojenie. A teraz narzeka, że wydał 900zł na zestaw CB, który ma dużo gorsze parametry od mojego za połowę jego ceny.

Coś czuje, że sprzeda tę antenę i kupi Floridę.

Opublikowano

Testowałem wczoraj z bratem. Ja uniden 520xl i sirio ml-145. A on harry II i antena missouri.

W odległości 4km ledwo było słychać. Musiałem praktycznie wyłączyć rf-gain. Nie wiem skąd ludzie biorą opowieści o tym, że mają zasięg 15km :blink: Żeby nie było, kupował zestaw w sklepie i płacił za montaż i strojenie. A teraz narzeka, że wydał 900zł na zestaw CB, który ma dużo gorsze parametry od mojego za połowę jego ceny.

Coś czuje, że sprzeda tę antenę i kupi Floridę.

Co niektórzy to bajkopisarze. Stąd takie wypowiedzi, 15 km to się osiąga na bardzo dobrej metrowej antenie, montowanej na stałe i lux ustawionej i nikt mnie nie przekona że ma taki zasięg na antenie magnesowej jeszcze w dodatku mniejszej niż metr.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, czy ktoś może się wypowiedzieć na temat nowych Presidentów Harry III zamierzam jutro kupić i ryje i ryje po forach testach allegro i mam już mętlik w głowie potrzebuję radio na powiedzmy cykl mieszany tzn do poznania mam jakieś 16 km. taka dojazdówka a potem długo po centrum ale nie ukrywam że jak chcę się wybrać w trasę powiedzmy odległości po około 200 km. w jedną stronę to chcę mieć pewność że jak zapytam o tą sławetną ścieżkę to nie będę musiał wysłuchiwać "o co pytałeś bo nie doleciało?"

w zasadzie to sprawa radia przesądzona Harry III ale głowię się nad anteną dostałem/pożyczyłem od sąsiada jakąś CB Line ML 145 nie mam pojęcia co to ale ma z 1,75m magnesowa, jutro kupuję radio antenę mam, wybieram się z tym zestawem do szczecina, notabene po moją A4 :> tak czy siak kupić antenę będę musiał tylko pytanie jaką?

- zgrabna nie żaden dwumetrowy bacior

- przyzwoity zasięg (powinienem określić jaki ale to moje pierwsze cb i nie znam się) powiedzmy 6-10 km

- magnesowa

- cena w granicach do 160 zł.

szanowne grono ma jakieś sugestie?????????? :>

Pozdrawiam. Ł.

edit. jezu sorry za literówki tak teraz patrze masakra na laptopie pisałem

Opublikowano

Sirio ML-145 , najlepsza antena typu ML wg mnie na swiecie :wink4: