Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Wybór anteny do CB-Radia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sirio ML-145 , najlepsza antena typu ML wg mnie na swiecie :wink4:

To prawda :good:

Opublikowano

ja mogę polecić jeżeli ktoś szuka krótką antenkę - Sirio T3 27 , helikal, jak na swoje wymiary sprawuje się b. dobrze, a mi nic wyższego nie mieści się do garażu, nie polecam jej tylko na magnes bo jest dosyć gruba i może odfrunąć przy wyższych prędkościach :)

Opublikowano

Witam. Poszukuje antenki na stałe montowanej tak czytam sobie post i większość jest na magnesie. Ja szukam tak do 150pln żeby antena miała góra 150cm (lepiej mniejsza) i znalazłem sobie takie może jakieś sugestie albo polecenie innej. Powiem że radyjko nie mam pierwszej klasy bo Midland Alan 199A. Jeszcze na co patrzeć przy zakupie anteny? Koleś w sklepie powiedział że najważniejszy jest zysk dB.

http://www.allegro.pl/item1028900531_antena_cb_sirio_titanium_1200_sklep_w_wa.html

http://www.allegro.pl/item1034650218_antena_montazowa_president_alaska_6dbi.html

http://www.allegro.pl/item1044493565_midland_alan_9_do_montazu_nowa.html

Jeszcze pytanko odnośnie kabla jeżeli producent dał 4m kabel to nie można go przedłużyć? Ma to jakiś większy wpływ na jakość?

Opublikowano

Presidenta na wstępie odradzam , wg mnie mimo swojej atrakcyjnej ceny i dość dobrych parametrów (które niestety firma president zawsze troche "przesadza") ma dość poważną wadę , jaka u mnie by już nie przeszła . Chodzi o brak "motylka" , a dzięki niemu możesz łatwo odkręcić mocowanie cewki z promiennikiem i zapobiec kradzieży jej w późniejszym okresie . Ja ze swojej strony z podanych przez ciebie anten polecam nr 1 i 3(bardziej) , ale również chce polecić midlanda PC-4

:hi:

Opublikowano

Presidenta na wstępie odradzam , wg mnie mimo swojej atrakcyjnej ceny i dość dobrych parametrów (które niestety firma president zawsze troche "przesadza") ma dość poważną wadę , jaka u mnie by już nie przeszła . Chodzi o brak "motylka" , a dzięki niemu możesz łatwo odkręcić mocowanie cewki z promiennikiem i zapobiec kradzieży jej w późniejszym okresie . Ja ze swojej strony z podanych przez ciebie anten polecam nr 1 i 3(bardziej) , ale również chce polecić midlanda PC-4

:hi:

Nie ma motylka, bo jest niepotrzebny. Widziałeś jak jest zbudowana antena presidenta, bo chyba nie bardzo.

Presidenta też się odkręca i po odkręceniu nie wystaje Ci kikut na motylka tylko zostaje prawie płaska podstawa co wygląda tak:

http://www.bascom.lodz.pl/Glowica_PL-474.html[br]Dopisany: 19 Maj 2010, 09:55_________________________________________________Na taką głowicę są do kupienia zaślepki w różnych kolorach.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Ja szukam jakiegoś bata na harrego 3 asc. Tylko chce na stałe mieć montowaną ją do relinga bądź przykręconą do dachu (preferuje reling), tylko nie kikut 2m. Jak auto gdzieś zostawiam chce sobie wykręcić sam bat i do bagażnika, bądź zaklajstrować na amen. Zależy mi na zasięgu +-10km w trasie oczywiście (więcej to lepiej;)). Ta siro Ml-145 wygląda fajnie ale do avanta 1,5m to wydaje mi się troszkę za dużo. Czy ta Sirio T3 27 spełni moja wymagania? Tylko z tego co czytałem przy wyższych prędkościach głośna... Nie ma jakiejś siro tak z 80-90cm? Z tego co słyszałem b. dobre antenki

a może ta President Gamma 90?

pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Jestem przed kupnem anteny do CB Presidenta Herberta. Ma być to krótka antena, 5-7km zasięgu wystarcza. Czy Floryda by zdała egzamin w tym wypadku?

Teraz co do mocowania. Czy antena na magnes aż tak słabo się trzyma? Powiedzmy jadąc 200km/h na autostradzie ona się może zsunąć? Nie chce wiercić dziur w dachu.

Opublikowano

Witam!

Przy prędkości 200km/h nie wytrzyma żadna antena mocowana na magnes. Jest wiele uchwytów dostępnych na rynku wykluczających potrzebę wiercenia dziury w dachu. Dostępne są uchwyty na klapę bagażnika, na reling (pod warunkiem, że jest na potencjale masy) i wiele innych. W moim A4 antena "Alabama" zamocowana jest na wysokości tylnych świateł na klapie bagażnika.

Pozdrawiam!

Antoni

Opublikowano

Witam!

Przy prędkości 200km/h nie wytrzyma żadna antena mocowana na magnes.

Pozdrawiam!

Antoni

:polew: :polew: ja ma cos podobnego do tej http://www.allegro.pl/item1062075054_antena_cb_magnesowa_wilson_little_will_guma.html i jeszcze założoną gumę pod magnes (która osłabia moc trzymania anteki na dachu i osłabia zasiek cb) i sokojnie 180 - 190 kmh z nia jedzilem nie raz :decayed: wiec to zdanie jest blednę :thumbdown:

Opublikowano

Ok, a na jakiej zasadzie ten uchwyt do bagażnika działa?

Opublikowano

Daj sobie spokój z uchwytami,bierz magnesówkę z mocnym magnesem np.Sirio i będzie git :wink4:

Opublikowano

Witam!

Przy prędkości 200km/h nie wytrzyma żadna antena mocowana na magnes. Jest wiele uchwytów dostępnych na rynku wykluczających potrzebę wiercenia dziury w dachu. Dostępne są uchwyty na klapę bagażnika, na reling (pod warunkiem, że jest na potencjale masy) i wiele innych. W moim A4 antena "Alabama" zamocowana jest na wysokości tylnych świateł na klapie bagażnika.

Pozdrawiam!

Antoni

To dziwne bo moja Sirio ml-145 nie spadła nawet przy 220km/h :gwizdanie:

Opublikowano

koledzy, mam aktualnie antenę president alaska, i mam zamiar ja wymienic na coś nie co dłuższego Np. Sirio 1,76metra. Powiedzcie mi czy odczuje różnicę w odbiorze bo antena nie jest wiele dłuższa od alaski. Antenę mam na stałe zamocowaną na klapie.

Opublikowano

Prawdopodobnie zasięg zwiekszy sie o kilkaset metrów tylko , juz nie lepiej założyć Sirio Turbo 5000 ? :cool1:

Opublikowano

Witam!

Przy prędkości 200km/h nie wytrzyma żadna antena mocowana na magnes.

Pozdrawiam!

Antoni

:polew: :polew: ja ma cos podobnego do tej http://www.allegro.pl/item1062075054_antena_cb_magnesowa_wilson_little_will_guma.html i jeszcze założoną gumę pod magnes (która osłabia moc trzymania anteki na dachu i osłabia zasiek cb) i sokojnie 180 - 190 kmh z nia jedzilem nie raz :decayed: wiec to zdanie jest blednę :thumbdown:

Nie ma szans żeby ta antena się utrzymała przy 200. To jest 10 cm średnicy, spadła by przy pierwszym minięciu się z TIR-em.[br]Dopisany: 14 Czerwiec 2010, 09:31_________________________________________________Na takiej podstawie to jeszcze może i się utrzyma

http://www.allegro.pl/item1079178718_podstawa_magnetyczna_15cm_guma_pl_259_uc1_kurier.html

Opublikowano
Nie ma szans żeby ta antena się utrzymała przy 200. To jest 10 cm średnicy, spadła by przy pierwszym minięciu się z TIR-em.

A jednak są szanse kolego. W swoim mam antenę Hustler, pod nią gumową nakładkę przyklejoną do dachu i przy 190 km/h trzyma się bez problemów, ani nie przesuwa. Niedawno tą antenę założyłem do drugiego auta tylko bez podstawki i postawiłem na samym rogu dachu. Zapomniałem o niej i leciałem po Niemczech powyżej 200 km/h i nawet ani 1 mm się nie przesunęła. Jeździłem kiedyś innym autemz prędkościami pod 200 km/h z anteną magnetyczną Presidenta o dl ok 80 cm i też nigdy nawet się nie przesunęła.

Opublikowano

Ok inaczej, jeżeli jedziesz drogą naszą krajową i jedziesz setkę to mijając się z tirem podmuch wiatru jej nie zrzuci, ale już jak będziesz się mijał z TIR-em przy szybkości 150-160 nie ma szans odleci. Dlatego przy 200 tym bardziej.

Jeżeli jedziesz sobie autostradą 200 to pewnie że nie zleci, bo nie mijasz się z autkami, to jest prawie równoznaczne z minięciem się z szybkością 100 z TIR-em

Opublikowano

No to żeby jechać 150-160 na zwykłej jednopasmówce to trochę przesada. Ale np jak w Niemczech będę jechał z 200 to żeby wtedy nie spadła.

Opublikowano
Nie ma szans żeby ta antena się utrzymała przy 200. To jest 10 cm średnicy, spadła by przy pierwszym minięciu się z TIR-em.

A jednak są szanse kolego. W swoim mam antenę Hustler, pod nią gumową nakładkę przyklejoną do dachu i przy 190 km/h trzyma się bez problemów, ani nie przesuwa. Niedawno tą antenę założyłem do drugiego auta tylko bez podstawki i postawiłem na samym rogu dachu. Zapomniałem o niej i leciałem po Niemczech powyżej 200 km/h i nawet ani 1 mm się nie przesunęła. Jeździłem kiedyś innym autemz prędkościami pod 200 km/h z anteną magnetyczną Presidenta o dl ok 80 cm i też nigdy nawet się nie przesunęła.

Ha ha ha a ja na własne oczy widziałem jak Hustler przy 190km/h fruwa. Sam ją zbierałem z jedni. I nie było żadnego tira.

Mogę wstawić filmik :gwizdanie:

Opublikowano

Ha ha ha a ja na własne oczy widziałem jak Hustler przy 190km/h fruwa. Sam ją zbierałem z jedni. I nie było żadnego tira.

Mogę wstawić filmik :gwizdanie:

Ja z kolei mialem hustlera na golfie 5 i przy 220 na autostradzie sie trzymal jak przyklejony :naughty: