trolrwk Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Zastanawiam się czy to normalne, że w mojej niuni cały czas drga drążek. Nie są to wielkie drgania jednak czasem widoczne są gołym okiem i zawsze wyczuwalne. Do tego dochodzą wyraźnie wyczuwalne ruchy skrzyni. Przy dodawaniu gazu czuć jakby skrzynia przesuwa się do przodu a przy wrzucaniu luzu wraca na stare miejsce. Dodam że sprawdziłem u mechanika poduszki. Dodam że samochód kupiłem z hakiem. Jeśli macie pomysł gdzie szukać problemu to czekam na sugestie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tokarka606 Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 To ,że podczas dodawania/ujmowania gazu lewarek porusza się przód/tył jest całkowicie normalne. Inna sprawa ,że drży tylko teraz o jakie drganie chodzi i czy jest na każdym biegu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolrwk Opublikowano 3 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Niestety na każdym biegu i przy każdych obrotach. A w poprzednich ałtach nawet tak prymitywnych jak golf 3 z 93 roku nie czułem ruchów skrzyni gdy dodawałem gazu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rikardo Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Niestety na każdym biegu i przy każdych obrotach. A w poprzednich ałtach nawet tak prymitywnych jak golf 3 z 93 roku nie czułem ruchów skrzyni gdy dodawałem gazu. Jeszcze raz sprawdź zawieszenie układu napędowego - poduszki skrzyni oraz silnika. Mi mechanik też twierdził, że poduszki pod skrzynią są w bardzo dobrym stanie a ruszało mi całym układem napędowym. Po wymianie poduszek silnika i skrzyni problemy minęły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1976 Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 a może kończy się już dwumasa...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmiecic26 Opublikowano 5 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Ja miałem podobny objaw. Drążek drgał na luzie i było to widoczne gołym okiem. Okazało się że plecionka ta przy silniku była uszkodzona,po wymianie jak ręką odjoł. Natomiast co do ruchów skrzyni to też mam taki sam objaw,to się pojawiło po zmianie sprzęgła wraz z dwumasem. wymienione są wszystkie poduszki ,a problem pozostał. Tak więc srawdź plecionkę. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCR-75 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 U mnie też tak było + pulsowanie pedału sprzęgła. Rozwiązanie: wymiana łożyska pilotującego na wałku sprzęgłowym.( u mnie nie było już nawet ,,igiełek,,) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek123 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Podpinam się pod temat, u mnie na trójce drży delikatnie nie zawsze i słychać taki delikatny hrubot ale taki delikatny jak ruszę drążek to przestaje albo go lekko przekrence też przestaje jak by bieg chciał wyskoczyć. miał ktoś taki problem ? czy to od skrzyni czy to mieszek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielom Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 u mnie drgal jak bylo rozpadniete sprzeglo i slaby dwumas... glownie drgania na jałowym sa od dwumasy, czuc na pedale sprzegla, na kierownicy nawet... a najlepiej spojrzec na drzwi jak sie je otworzy czy widac jak drza.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek123 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 ja wymieniłem kompletne sprzęgło z dwumasem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielom Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 moze masz zle wyregulowane i probuje wyskoczyc jak jest na "3"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi