Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[INNE] BMW E60 2.5D 2005r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Przedstawiam mój nowy nabytek. Sorry za zdradę ale jakoś tak chciałem zawsze spróbować "Radości z jazdy" :cool1:

LIOBJ.jpg

LIYAi.jpg

Zdjęcia środka później bo narazie mam tylko te z ogłoszenia.

Z wyposażenia:

- biksenon

- czujniki przód tył

- skóra

- szyberdach

- Servotronic

- navi

- grzane d*py

- tempomat

- czujnik deszczu

Reszta chyba standard...

Silnik 2.5D 177KM od pierwszego właściciela z potwierdzonym pełną historią serwisową przebiegiem 110k km. Auto serwisowane od początku do końca w jednym autoryzowanym serwisie w Krakowie. Żal było nie wziąść :gwizdanie:

Taką felgę planuję na lato:

1311488770.jpg

a tak to wygląda zdjęciu poglądowym

image.jpg

Po miesiącu używania profilaktycznie wywaliłem klapki z kolektora dolotowego.

A były w takim stanie:

SP_A0127.jpg

SP_A0128.jpg

SP_A0129.jpg

No i w końcu zdjęcia na letnim felunku - siostrę wiozłem do ślubu :wink4:

img2011043000007.jpg

img2011043000005.jpg

Po pomiarze wyszło że autko trzyma serie całkiem całkiem: 187.1HP/3965Rpm i 407.2Nm/2373Rpm :decayed:

A oto wykresik:

bmw525d.jpg

Opublikowano

czym ten silnik rozni sie od 2.0D 177KM? 2 gary wiecej?

Opublikowano
  • Autor

czym ten silnik rozni sie od 2.0D 177KM? 2 gary więcej?

to jest tak:

2.0d 177Km - 8.6s do 100

2.5d 177Km - 8.1s do 100

więcej to tak jak piszesz dwa gary więcej - daje to to że nic a nic nie słychać silnika w środku a o to mi chodziło, no ale więcej pali oczywiście :confused4:

Opublikowano

czym ten silnik rozni sie od 2.0D 177KM? 2 gary wiecej?

2,5 D to jest 3-litrowy silnik z mniejszym turbo, wtryskami, mapą itp

fajne autko, jak się jeździ ?

Opublikowano
  • Autor

2,5 D to jest 3-litrowy silnik z mniejszym turbo, wtryskami, mapą itp

fajne autko, jak się jeździ ?

a wcale że nie bo:

2.5d to 2,5 litrowy silnik. Dopiero po którymś tam roku po liftingu 2.5d to 3-litrowy silnik o mocy 193KM jeżeli dobrze pamiętam

Jeździ się super. Wcześniej miałem w audi 1BE a teraz zwykłe z E60 więc auto płynie w porównaniu z A4 no ale bardziej się buja na zakrętach- wiadomo. Poza tym musiało być 6 cylindrów dla tego basowego dźwięku który jak już usłyszy się we wnętrzu a jest ciężko to pojawia się banan na ryjku :decayed:.

Opublikowano

faktycznie, człowiek uczy się całe życie :)

Opublikowano

swietny wybor :good: szkoda ze nie 530d, szybko zmieniles auto zrobisz program i jakis sport zawias i bedzie :kox:

jakies lepsze kolo by sie przydalo :decayed:

Opublikowano

M pakiet i felgi wtedy bedzie sie juz toczyc :good:

Opublikowano

o i następne BMW :)

Poszukaj dokładki Hamann do zderzaka i nowych felg.

Szkoda że takiego bidaka kupiłeś :/

Opublikowano
  • Autor

swietny wybor :good: szkoda ze nie 530d, szybko zmieniles auto zrobisz program i jakis sport zawias i bedzie :kox:

jakies lepsze kolo by sie przydalo :decayed:

no szkoda że nie 3.0 no ale fundusze nie pozwoliły, program, może się zobaczy, o zawiasie nie ma mowy, dość już mam skakania na poprzecznych nierónościach a koło jak najbardziej na wiosnę będzie większe :naughty:

Opublikowano

Piękny samochód. :good:

Nie jest to przypadkiem jeszcze tds??

Opublikowano

tds ? no co Ty :polew:

Opublikowano
  • Autor

no naszczęście nie :) tds-y wychodziły w e39 i to do któegoś roku bo już nawet w nich te nowszej generacji motory były. W e60 tylko CR-y były jeżeli chodzi o diesla :good:

Opublikowano

..to nieźle :) :)

Opublikowano

fura :kox:

manual czy step?

Opublikowano

też bym taką zakupił..tylko że czarną..najlepiej 535 w full wypasie w mpakiecie :evil:

Opublikowano

też bym taką zakupił..tylko że czarną..najlepiej 535 w full wypasie w mpakiecie :evil:

no ba taka to marzenie :slina: ale podobno strasznie droga w serwisowaniu bo tam juz jakies wielkie tarcze hamulcowe 2 turbiny itd

Opublikowano

wiec moze lepiej kupic taka :gwizdanie: i nie droga :cool1: :gwizdanie:

http://cgi.ebay.co.uk/BMW-E60-525D-HIGH-SPEC-SILVER-M5-REPLICA_W0QQitemZ120638835917QQcategoryZ9837QQcmdZViewItemQQ_trksidZp5197.m7QQ_trkparmsZalgo%3DLVI%26itu%3DUCI%26otn%3D4%26po%3DLVI%26ps%3D63%26clkid%3D4705665915425260151

tylko felgi zdecydowanie inne...

[br]Dopisany: 04 Listopad 2010, 04:13_________________________________________________lub taka :gwizdanie:

http://cgi.ebay.co.uk/53-BMW-530D-AUTO-FULL-M5-CONVERSION-STEALTH-LOOK-PX-/320611733117?pt=Automobiles_UK&hash=item4aa5f2ce7d

by sie przydaly folie na swiatla i felga cala czarna...

Opublikowano
  • Autor

no też bym chciał ale na taką to z 30-40k zł musisz dołożyć do mojej jeszcze :confused4:

ale podobno strasznie droga w serwisowaniu bo tam juz jakies wielkie tarcze hamulcowe 2 turbiny itd

no wiesz zależy jak do tego podejść, coś za coś, tania w utrzymaniu jest Dacia Logan a za tą cenę to z 3 można kupić :gwizdanie: więc wiesz jak chcesz mieć coś fajnego to wiadomo trza się liczyć z kosztami niestety ;([br]Dopisany: 04 Listopad 2010, 07:38_________________________________________________

fura :kox:

manual czy step?

niestety manual :confused4: chciałem automat i 3.0 ale jak pojeździłem po paru w kasie jaką dysponowałem to się okazało że same złomy itp itd więc musiałem zejść z wymagań :wallbash:

Opublikowano

Ładna E60tka, tylko szkoda, że nie czarna i nie z silnikiem 3.0d 218KM i 500Nm :slina::evil:. Sam o takiej myślę :gwizdanie:. Czarna E60 z silnikiem 530d albo 530i i jak jeszcze znajdzie się w M-Pakiecie, a w środku jasna skóra to ideał :evil::slina::good:.