Nosb Opublikowano 12 Listopada 2010 Opublikowano 12 Listopada 2010 Znalazlem na allegro ogloszenia z regeneracjami wystrzelonych desek. Moze ktos wie jakim sposobem maluje sie taka deske ? Generalnie wiem ze podklad do plastiku i lakier z plastyfikatorem ale chodzi i jak uzyskac efekt jakiejs ciekawej struktury jak na tych aukcjach ? Ile jest wogole warte takie rozwiazanie w sensie powiedzmy trwalosci ? Nie mam zamiaru strugac deski zeby wygladala jak fabryczna Mam zamiar ja deko przerobic , zmienic jej deko kolor i mysle nad pomalowaniem zamiast flokowania. Tak to wyglada PO : A tutaj np bardzo mi sie efekt podoba : Mam kumpla lakiernika nie boimy sie poeksperymentowac ale potrzebujemy swiatelka w tunelu
slepy Opublikowano 12 Listopada 2010 Opublikowano 12 Listopada 2010 Nosb, taka chropowata struktura na desce byłaby , Ciekawe czy ktoś z forum już działał coś w tym temacie
Nosb Opublikowano 12 Listopada 2010 Autor Opublikowano 12 Listopada 2010 No wlasnie podoba mi sie bardzo do tego mam pewien chytry plan na przerobienie deski , pomalowalbym w jakis fajny kolorek i byloby miodnie Tylko zasiegam jezora Chyba bede musial uderzyc na jakies forum lakiernicze
Nosfer Opublikowano 12 Listopada 2010 Opublikowano 12 Listopada 2010 Kiedyś gdzieś na to wpadłem w sieci.. 1) Odciskają strukturę z miejsca obok, na coś w rodzaju plasteliny.. 2) Na naprawiane miejsce nanoszą jakieś tworzywo "a`la plastik z deski" 3) Dociskają odciśniętą "plastelinową" strukturę na to tworzywo, które jeszcze całkowicie nie związało, żeby nadać jej fakturę taką jak oryginalnie na desce 4) Malowanie.. ** To jeśli chodzi o regenrację uszkodzonego miejsca.. Nadlanie brakującego elementu, dziura, pęknięcie etc.. Na tych zdjęciach, to chyba tylko specjalna fakturowana farba, lub plastik, tworzywo "w sprayu"
Nosb Opublikowano 12 Listopada 2010 Autor Opublikowano 12 Listopada 2010 Mi np nie potrzeba aby deska miala swoja ori strukture Ale np nie chce gladkiej w polysku Ma byc matowa i z jakas struktura Musze chyba ja wyjac bo i tak auto stoi i dac kumplowi niech kombinuje
slepy Opublikowano 12 Listopada 2010 Opublikowano 12 Listopada 2010 Mi np nie potrzeba aby deska miala swoja ori strukture Ale np nie chce gladkiej w polysku Ma byc matowa i z jakas struktura Musze chyba ja wyjac bo i tak auto stoi i dac kumplowi niech kombinuje kiedyś ktoś wrzucał fotki a4 z felami pomalowanymi w strukturę, taką chropowatą, fajnie by ty wyglądało na desce
Nosb Opublikowano 12 Listopada 2010 Autor Opublikowano 12 Listopada 2010 Tylko musialoby byc drobniejsze niz tam
slepy Opublikowano 12 Listopada 2010 Opublikowano 12 Listopada 2010 Tylko musialoby byc drobniejsze niz tam dokładnie, taką strukturę jak ziarnko piasku , w jakiś elegancki kolorek i byłby
Remik-A4 Opublikowano 12 Listopada 2010 Opublikowano 12 Listopada 2010 pomysl ciekawy i dosc unikalny - a takie wlasnie lubie tylko wybrac odp. strukture
Wojtek_A4 Opublikowano 12 Listopada 2010 Opublikowano 12 Listopada 2010 U mnie koles w Gorzowie takie rzeczy robi. Maluje tez skory. Akurat widzialem jak pomalowal boczek skory siedzenia kierowcy. Jako nowy Za cala deske rozdzielcza bierze ok 150-200zl o ile dobrze pamietam. Mowil, ze nie poznasz ze malowane
Remik-A4 Opublikowano 12 Listopada 2010 Opublikowano 12 Listopada 2010 cena nie jest zla ale jakies foto story jest :gwizdanie: tak zeby widziec jego rezultaty
Reggi Opublikowano 16 Listopada 2010 Opublikowano 16 Listopada 2010 mysle nad pomalowaniem zamiast flokowania. Jeszcze się zaślinisz na flock :naughty: :przebiegly: :gwizdanie:
Nosb Opublikowano 16 Listopada 2010 Autor Opublikowano 16 Listopada 2010 Rozwazam rozne opcje Deske i tak daje do sklejenia i malej improwizacji znajomemu akrobacie lakiernikowi bo mi sie nie chce cos Wiec jakby sensownie prysnal to czemu nie
paput Opublikowano 30 Listopada 2010 Opublikowano 30 Listopada 2010 mysle nad pomalowaniem zamiast flokowania. Jeszcze się zaślinisz na flock :naughty: :przebiegly: :gwizdanie: flock jest piękny, ile by kosztowało oflokowanie całęj deski?
slepy Opublikowano 1 Grudnia 2010 Opublikowano 1 Grudnia 2010 mysle nad pomalowaniem zamiast flokowania. Jeszcze się zaślinisz na flock :naughty: :przebiegly: :gwizdanie: flock jest piękny, ile by kosztowało oflokowanie całęj deski? wal do Raggamana z tym pytaniem
slaviozo Opublikowano 3 Grudnia 2010 Opublikowano 3 Grudnia 2010 U mnie koles w Gorzowie takie rzeczy robi. Maluje tez skory. Akurat widzialem jak pomalowal boczek skory siedzenia kierowcy. Jako nowy Za cala deske rozdzielcza bierze ok 150-200zl o ile dobrze pamietam. Mowil, ze nie poznasz ze malowane a jak trwalosc takiego pomalowanego plastiku na otarcia ? bo jak sie nie dotyka to nawet spreyem moza ale chodzi o wytrzymalosc zeby potem laty nie odchodzily tym bardziej zima jak temperatura dziala na te plastkiki
Nosb Opublikowano 3 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2010 Sie okaze moja sie powoli robi Na razie pojdzie w farbe jak mi nie bedzie to odpowiadac wciagniemy we flok
Rekomendowane odpowiedzi