Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Przestroga dla łowców okazji....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Swego czasu na allegro stała audiczka, kombi B6 jeśli dobrze pamiętam rok 2003r, auto było z mojego miasta. Cena oscylowała między 27 a 28tyś z groszami. Auto zarejestrowane. Chętnych do oglądania było sporo, w tym POPRZEDNI WŁAŚCICIEL któremu to auto ukradziono i znalazł je na allegro, po upewnieniu się że to jego auto zadzwonił na policję, okazało się że złodzieje zmieniali "tożsamość" auta kompletem dokumentów! i sprzedawali je dalej, przeczytałem o tym w lokalnej gazecie w której dodatkowo było zdjęcie auta :)

Tak właśnie też może zakończyć się kupno okazji z allegro :thumbdown: a to gorsza wersja niż kupić "skarbonkę"

Opublikowano

Polacy lubia tanie okazje :kox:

Opublikowano

Polacy lubą tanie okazję ... Ble ble ble.

Średnia cena audi a4 b6 diesel 1.9 rok 2001 to 28k. Średnia cena!!! Więc okazją jest kwota mniejsza niż 28. Powyżej 30k jest to już cena zawyżona. Powyżej 30k zł jest tylko 15% aut. Więc nie mówcie cały czas, że jak ktoś kupi auto z 2001 roku za 29k to jest za tanio, na pewno szrot itd itp .... Sam to przed chwilą liczyłem (robiłem sobie przerwę w pisaniu pracy inż, a byłem ciekaw bo cały czas tu czytam opinie, że za mniej niż 30k nie kupi się dobrego auta). Jak widać nie całkiem tak jest ...

Opublikowano
Średnia cena audi a4 b6 diesel 1.9 rok 2001 to 28k. Średnia cena!!!

nie wiem jak ty to wyliczyłeś ale chyba z allegro :decayed:

Opublikowano

a4 b6 diesel 1.9 rok 2001 to 28k

kup i się przekonasz.

Opublikowano

Powiedzmy sobie otwarcie... to nie łowcy okazji, tylko ludzie z małym budżetem... żeby nie powiedzieć bez kasy, a dużym ego

Opublikowano

Jeszcze w zeszłym roku ciężko było znaleźć jakiekolwiek B6 za mniej niż 30tys, a 10 miesięcy później są po 25tys, a nawet 22tys. i mało jest tych powyżej 30tys. Nie wiem co się dzieje, że ceny tak nagle spadły, możliwe, że powodem jest pojawienie się używek B8 na rynku wtórnym...

Opublikowano

Kolega pisze prace inż.to wie :gwizdanie:

Pozostawię to bez komentarza.

Ceny spadły. Fakty mówią same za siebie. Sam za moje audi 2001 avant b6 oczywiście dałem 27.200. Był lekko obtarty i jakieś pierdółki do wymiany. Koszt naprawy wszystkiego na tip-top to 1200 zł u znajomego (normalnie jakieś 1500 zł). Także auto wyszło 28.700. Na polskich blachach, dokładnie sprawdzone. Fakt, że na alu 15", które muszę zmienić;p ale jak widać można kupić bszóstkę za mniej niż 30k. Kilka ładnych sztuk oglądałem za 27,28 29 i niektóre były całkiem całkiem. Dla porównania jednego sedana oglądałem za 29,500 i był to szrot jakich mało. Nie tylko cena świadczy o tym czy auto jest dobre czy też nie. Choćby auto kosztowało 40k to i tak trzeba je sprawdzić przed zakupem.

Opublikowano

W dalszym ciągu mówisz o allegro :gwizdanie:

Na allegro się nie patrzy. Popatrz na mobile.de.

Opublikowano

Kolega pisze prace inż.to wie :gwizdanie:

Pozostawię to bez komentarza.

Ceny spadły. Fakty mówią same za siebie. Sam za moje audi 2001 avant b6 oczywiście dałem 27.200. Był lekko obtarty i jakieś pierdółki do wymiany. Koszt naprawy wszystkiego na tip-top to 1200 zł u znajomego (normalnie jakieś 1500 zł). Także auto wyszło 28.700. Na polskich blachach, dokładnie sprawdzone. Fakt, że na alu 15", które muszę zmienić;p ale jak widać można kupić bszóstkę za mniej niż 30k. Kilka ładnych sztuk oglądałem za 27,28 29 i niektóre były całkiem całkiem. Dla porównania jednego sedana oglądałem za 29,500 i był to szrot jakich mało. Nie tylko cena świadczy o tym czy auto jest dobre czy też nie. Choćby auto kosztowało 40k to i tak trzeba je sprawdzić przed zakupem.

ciekawe jeszcze jakie masz wyposażenie, bo to też podnosi lub obniża cenę :wink4: w Twoim wypadku pewnie ją obniżyło i masz golasa za te 27200 :mysli:

Opublikowano

Dlaczego mam patrzeć na mobile.de?? Przecież na allegro są już zarejestrowane auta i ja takie kupiłem.

Moje wyposażenie nie jest na wypasie to fakt;p Ale w sumie brakuje mi tylko spryskiwaczy lamp przednich ;p

-Aluminiowy "pakiet zewnętrzny"

-Skórzana kierownica

-Wspomaganie kierownicy

-Komputer

-6x poducha

-2x elektryczne szyby z domykaniem z pilota

-Elektryczne oraz podgrzewane lusterka

-Grzane szyby z przodu i z tyłu

-Klimatronik 2x strefa

-2x podłokietnik

-ABS

-ESP

-Tempomat

-Radio CD

-Podświetlane wnętrze

-Podgrzewane fotele

-Pakiet oświetlenie

-Pakiet schowek

-Pompowane fotele

Opublikowano

Okazje się zdarzają, ale uczciwe bardzo rzadko :cool1:

Samochody tanieją, to fakt. Można kupić taniej co nie oznacza że samochód wtedy będzie się sypał, lub będzie skarbonką, oczywiście w większości przypadków tak jest, ale jest i tak że przy wyższej cenie dzieje się to samo. I na pewno zdarzają się przypadki że można kupić taniej i dobre, zresztą jak ze wszystkim, ludzie nieraz niepotrzebnie wykładają góre forsy na coś co można kupić taniej i w lepszej jakości. :hi:

Opublikowano

Moje wyposażenie nie jest na wypasie to fakt;p Ale w sumie brakuje mi tylko spryskiwaczy lamp przednich

gdy byś posiadał xenon to byś je miał :gwizdanie:

a do brakującej listy dopisał, by jeszcze co nie co :wink4:

Opublikowano

Dlaczego mam patrzeć na mobile.de?? Przecież na allegro są już zarejestrowane auta i ja takie kupiłem.

Moje wyposażenie nie jest na wypasie to fakt;p Ale w sumie brakuje mi tylko spryskiwaczy lamp przednich ;p

-Aluminiowy "pakiet zewnętrzny"

-Skórzana kierownica

-Wspomaganie kierownicy

-Komputer

-6x poducha

-2x elektryczne szyby z domykaniem z pilota

-Elektryczne oraz podgrzewane lusterka

-Grzane szyby z przodu i z tyłu

-Klimatronik 2x strefa

-2x podłokietnik

-ABS

-ESP

-Tempomat

-Radio CD

-Podświetlane wnętrze

-Podgrzewane fotele

-Pakiet oświetlenie

-Pakiet schowek

-Pompowane fotele

:polew:

Dlaczego nie patrzy się na allegro? Aż żal takie podstawy tłumaczyć.

Dobrzy handlarze robią Polakom prezenty i w Polsce zarejestrowane auta są tańsze niż te w Niemczech :decayed:

Opublikowano

Dlaczego nie patrzy się na allegro? Aż żal takie podstawy tłumaczyć.

Dobrzy handlarze robią Polakom prezenty i w Polsce zarejestrowane auta są tańsze niż te w Niemczech

Może ja wytłumaczę podstawy statystyki. W średniej (w tym wypadku cenie) są zawarte i te "okazję" czyli rozbitki z Niemiec. Są także wygórowane ceny, czyli komuś może się nie śpieszy i dał cenę dużo wyższą i czeka na klienta. Obie skrajności są złe, ale dzięki średniej równoważą się. Na allegro nie na tylko aut sprowadzanych na niemieckich blachach. Jest wiele aut zarejestrowanych i takie także brałem pod uwagę. Zresztą o czym ja będę dyskutował. Ceny przez ostatnie miesiące mocno spadły. Ma ktoś ochotę niech pojeździ i poogląda auta za "tylko" 28-29k i przekona się, że niektóre to naprawdę ładne sztuki.

Aha auto zarejestrowane w Polsce może mieć cenę podobną do auta sprowadzanego, gdyż są sprzedawane nie tylko przez handlarzy ale także przez osoby prywatne.

Opublikowano

...jak dla mnie to na aledro trafisz 1 okazje na 3000 ogłoszeń tego samego modelu, reszta to naprawiane rozbitki i kręcone liczniki :no:

dziś z niemcuchów wrócił szwagier ma paska z 2005 r i u nas taki pasek chodzi w granicach 30-40 tysi a u nienmców od 40 do 50 więc nie sądze aby ktoś pojechał po autko kupił za więcej a sprzedal za mniej :mysli: