Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Xenony - problem nagłaśniany

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

endriuu dlaczego mam tego żałowac? bo to zamienniki a nie ori? myślę, ze nie będę, a reszta wyjdzie "w praniu"

ps. widzałem i czytałem ten wątek...

bo eńdżel ajsy nijak nie pasuja do audi...

Opublikowano

podobno o gustach sie nie dyskutuje... z resztą klamka zapadła. Dobra nie ma co odchodzic od tematu. jeszcze raz dzieki za rade z w sprawie HIDow. pozdrawiam

Opublikowano

podobno o gustach sie nie dyskutuje... z resztą klamka zapadła. Dobra nie ma co odchodzic od tematu. jeszcze raz dzieki za rade z w sprawie HIDow. pozdrawiam

Na tej aukcji są Slimy, ja bym pomyślał jednak na Twoim miejscu nad standardowymi. Rozmawiałem kiedyś z sprzedawcą HIDów i mówił żeby lepiej wziąść standardowe bo mniej się grzeją i nie powodują takich zakłóceń.

Opublikowano

Podłączasz kable przetwornicy pod instalcje wkładasz zarnik w dekielku robisz małą szpare najlepiej na dolnej krawędzi tak aby kable przeszły od żarnika i po sprawie dekielek nakładasz na lampe i działa :gwizdanie: postojówki odrazu sobie wymień na jakieś białe LEDy poprawi efekt

Opublikowano

Witam,

Podlacze sie do tematu i zapytam, czy do orginalnych lamp firmy Valeo w audi a4 b5 po lifcie mozna wsadzic xenon??? Jak tak to co trzeba kupic zeby bylo w miare legalnie i bezpiecznie :kox: A jak nie mozna do tych lamp to niech minie ktos poinstuluje do jakich lamp i jaki xenon mozna se zamontowac. Seryjnie mam w nich zaroweczki H7...

Opublikowano

Czytales ten temat..? :)

Opublikowano

wczoraj pytałem, a dzis juz zamontowane :] żarnik 6000K

czy aż tak źle wyglądają te lampy, ze wiekszosc forumowiczów tak je gani? ja jestem bardzo zadowolony

c14c9a3fb9c6ba3d.jpg

65098f7c950b04ca.jpg

Hidy są ekstra. a skoro nie widac róznicy to po co przepłacac :)

Opublikowano

lampy są okropne :thumbdown: to tylko moje zdanie

Opublikowano

Jak miałem wrzucony zestaw 6000 K to straciłem dowód. Teraz latam na 4300 i odpukać.

Opublikowano

Czytales ten temat..? :)

Duzo by trzeba bylo czytac a czasu nie ma za bardzo... no ale jak nie podpowiecie to znajde chwilke i przestudiuje caly to moze znajde odpowiedz.

Opublikowano

Jak miałem wrzucony zestaw 6000 K to straciłem dowód. Teraz latam na 4300 i odpukać.

barwa nie ma znaczenia, tzn nie jest określona przepisami

Opublikowano

Ogólnie jest tak przyjęte że muszą być żółte lub białe. Żadnych niebieskich, fioletowych itp.

Opublikowano

Przyjete to sobie moze byc.. :wink4:

paragraf.jpg

paragraf.jpg

paragraf.jpg

:decayed:

Opublikowano

Na lampach seryjnych Valeo w a4 b5 po lifcie nan symbole HC , DC , HC , HR to znaczy ze moge do nich wsadzic xenon bo z tego co czytalem to DC to jest xenon mijania... jak byscie byli tak mili to podpowiedzcie mi cos...

Opublikowano

Ale 4300 nie przykuwa uwagi miśków, tak jak te bardziej niebieskie.

Opublikowano

Na lampach seryjnych Valeo w a4 b5 po lifcie nan symbole HC , DC , HC , HR to znaczy ze moge do nich wsadzic xenon bo z tego co czytalem to DC to jest xenon mijania... jak byscie byli tak mili to podpowiedzcie mi cos...

Tak możesz wsadzić xenon. Też mam takie oznaczenia na lampach.

Opublikowano

I co najlepiej kupic i wsadzic zeby nie rzucalo sie w oczy miska i nie walilo po oczach innym a dobrze oswietlalo... oczywiscie w rozsadnej cenie :wink4:

Opublikowano

Zwykłe żarówki :polew: A tak poważnie to ciężka sprawa, zależy od miśka. Napewno coś z przedziału 4300-6000K.

Opublikowano

Zwykle to mam philipas blue vision :P no to bede myslal nad jakims xenonem w tym zakresie... tylko jeszcze przetwornice- myslicie ze orginalne valeo beda dobre???

Opublikowano

Zwykle to mam philipas blue vision :P no to bede myslal nad jakims xenonem w tym zakresie... tylko jeszcze przetwornice- myslicie ze orginalne valeo beda dobre???

to ci powiem ze sie wykosztujesz jak chcesz orginalne przetwornice :gwizdanie: ty masz tak czy tak gniazdo pod H7 wiec bedziesz raczej skazany na HID