Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Siłownia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A6W to bardzo dobre ćwiczenie. Zgadzam się w 100% z Tobą Mitshi, że mięśnie brzucha także potrzebują regeneracji i rosną w trakcie odpoczynku. Ale A6W nie ma na celu rozbudowy mięśni brzucha, a urzeźbieniu i wzmocnieniu.

Ja brzuch ćwiczę 3 razy w tygodniu:

Poniedziałek górne partie brzucha, środa boczne partie, piątek dolne partie. Do tego 2 razy w dni nietreningowe basen. I muszę przyznać, że jeśli chodzi o redukcję tkanki tłuszczowej widzę efekty.

• Odpowiedzi 7,8 tys.
  • Wyświetleń 387,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ja brzuch ćwiczę 3 razy w tygodniu:

Poniedziałek górne partie brzucha, środa boczne partie, piątek dolne partie. Do tego 2 razy w dni nietreningowe basen. I muszę przyznać, że jeśli chodzi o redukcję tkanki tłuszczowej widzę efekty.

A Jakie ćwiczenia robisz na poszczególne partie brzucha???

Opublikowano

Właśnie PrzemoVKP możesz opisać jakie ćwiczenia wykonujesz? Chce spalić to sadlo:facepalm: rozumiem ze 6W mogę wykonywać ale no co drugi dzien?

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego jak spalenie tłuszczu z brzucha, nie da się spalić tylko z jakiejś partii ciała, jeśli się spala to z całego organizmu (przy czym z brzucha spada na samym końcu), z tego co pamiętam to zaczyna być widać kaloryfer tak fajnie przy ok 7-10% tłuszczu w organizmie.

Opublikowano

Spoko rozumiem ale tak jak piszesz 6w nie polecasz to co bys polecil zamiast tego?

Opublikowano

Zwykłe ćwiczenia na brzuch, możesz znaleźć np tu: TRENING MI?NI BRZUCHA Do tego aeroby i dieta, masa leci w dół a mięśnie wychodzą na wierzch. :decayed: Do tego zależy jaka budowa ciała, strzelam że endomorfik. Ja robiłem brzuch na siłowni zawsze na koniec i po jakimś czasie był efekt. Z tego co czytałem gdzieś na necie lub ktoś mi mówił (nie pamiętam już) to jak endomorfik robi brzuch na koniec ćwiczeń + parę razy w tyg jakieś bieganie czy rower to da się wyrzeźbić bardzo fajny "kaloryfer" :wink:

Opublikowano

michasss bodajże wrzucałeś tutaj przykłady ćwiczeń, jak to jakiś starszy gość pokazywał, mógłbyś napisać jak się koleś zwał ?

Opublikowano

Dzięki Mitshi:thankyou2:

Opublikowano
Jakie wątroby?:grin:

Piotrek się może śmieje,bo dostał omę od mikołaja.

Piotrek to sie smieje ze wali gorsze bąki niz jego pies... Nie da sie na spotach z nim wysiedziec, niedługo to juz cały zgnije od tych cyklów, chemii i ciort wie czego:decayed:

Opublikowano

Bąki to ciemna strona tego "sportu":decayed:. Też jestem lokalnym "mistrzem" - oczy szczypią,a cykli i specyfików nie stosuję.

Chodzi raczej o zżeranie dużej ilości białka,a do tego mieszanie różnych,tak naprawdę nie pasujących do siebie produktów.My widzimy tylko białko,węgle i tłuszcze,a zapominamy o pochodzeniu i całej reszcie.No i zbyt mało warzyw żeby odkwasić flaki,to standard:wink:.

Jak dbam o dobrą dietę to nawet bączka nie jebne.A tak jest kwas:grin:

Opublikowano

dokladnie podpisuje sie pod tym :naughty:

Opublikowano
Właśnie PrzemoVKP możesz opisać jakie ćwiczenia wykonujesz? Chce spalić to sadlo:facepalm: rozumiem ze 6W mogę wykonywać ale no co drugi dzien?

Poniedziałek:

brzuszki na ławce rzymskiej (z głową w dół) i na płasko z nogami pod drabinkami.

Środa:

skłony boczne na atlasie (takie coś co na odcinek lędźwiowy pleców), skłony boczne stojąc ze sztangielkami

Piątek:

unoszenie nóg do góry ugiętych, wyprostowanych (na takim czymś co można triceps robić) i to samo na leżąco

Do tego basen 2-3 razy w tygodniu z intensywnym pływaniem i sauną i jakoś spada mi tłuszcz...

Nie wiem czy takie ćwiczenie brzucha jest profesjonalne, bo niektórzy na brzuch przeznaczają cały trening raz w tygodniu, ale przy treningach 3 razy w tyg. raczej nie ma na to szans - na mnie to dobrze działa.

Sory za brak nazw poszczególnych urządzeń - ale ich nie znam ;)

Opublikowano

A ja testowałem z powodzeniem 2 ćwiczenia podejrzane u Burnejki.

1sze -5minuta filmu

2gie -9minuta filmu

Po miesiącu robienia 2-3 razy w tygodniu tych dwuch,brzuch zrobił się płaski,a potem zaczęły prześwitywać męśnie,bez napinania.Tera znów zaczynam bo się zapuściłem lekko i będzie ten zestaw napewno,a do tego SZUKAM CZEGOŚ FAJNEGO NA SKOŚNE:decayed:.Dawajcie typy.

Hardkorowy Koksu - trening brzucha - YouTube

Opublikowano
:wink:

I jak tam ta odżywka co ci polecałem uniwersal tak ....jak efekty...

Opublikowano
:wink:

I jak tam ta odżywka co ci polecałem uniwersal tak ....jak efekty...

Efekty? Hmm :eusathink: Ciężko powiedzieć. Siła jakoś znacząco nie poszła w górę. Może z 2,5 kg średnio. Oczywiście nie jest źle zakładając, że biorę tylko to.

Diety może nie miałem jakiejś super ale obiad mięsny jadłem dwa razy dziennie + na śniadanie owsianeczka + drugie śniadanie 2 kanapki z jajkiem (samo białko) + wieczorem coś delikatnie, żeby zabić głód.

Ogólnie czuję, że mięśnie są bardziej spięte w ciągu dnia. Po treningu to normalna pompa jest, także tego nie liczę.

Na pewno przedłużę tą odżywkę i zakupię jeszcze jedno opakowanie, żeby troszkę dłużej popatrzeć co się ze mną dzieje :decayed:

Tak na inny temat. Ćwiczy ktoś z was na linach TRX? Ja zamierzam wprowadzić to raz tygodniowo do treningów, jako trening HIT. Ogólnie bardzo dobry znajomy trener z UK (polak swoją drogą) namawia mnie, żeby tylko i wyłącznie przejść na treningi HIT 3 razy w tygodniu. Widząc efekty po nim chyba około lutego-marca się skuszę :wink:

Opublikowano

Panowie jako że sie troszkę spasłem a do 17 stycznia muszę schudnąć okolo 8kg co możecie polecic? Narazie zacząłem biegać 3 razy w tygodniu, raz w tygodniu sauna i raz basen, czasami w domu troche brzuszków, pompek oraz podciągania na drążku, jem regularnie ostatnio nawet staram się jeść mniej, rzuciłem słodkie ale waga zamiast spadać idzie do góry:kwasny: Dodatkowo muszę poprawić w znaczącym stopniu kondycję, dlatego proszę o jakieś wskazówki które pomogą mi osiągnąć cel i utrzymać efekty:wink:

Opublikowano

jak ci waga idzie w góre to chyba Ci to "jedzenie mniej" nie wychodzi za dobrze, podstawa to dieta, ja kiedyś w 1,5 miesiąca zrzuciłem 19 kg na samej dietce bez żadnych spalaczy :naughty:

Opublikowano

Waga do góry czyli kg mi poszedł i jem mniej no chyba nie myślisz żę bym okłamywał samego siebie i w dodatku truł dupe innym?:facepalm: Znajomy mi powiedział że z początku tak może być bo organizm zaczyna odkładać z powodu braków po pewnym czasie powinna waga spaść przy utrzymaniu regularnego wysiłku, zobaczymy w każdym razie co polecacie za diete?

Opublikowano

Po pierwsze dieta. Musisz wyliczyć dzienne zapotrzebowanie kalorii i je zredukować tzn. przyjmować mniej kalorii niż Twoje zapotrzebowanie. Polecam strony SDF i kulturystyka.pl. Nie zawsze jeść mniej oznacza lepiej... Musisz jeść ok. 5 posiłków dziennie ale odpowiednio dobranych.

Napisz coś więcej tzn. z jakiej wagi musisz te 8kg zgubić, jaki mniej więcej masz % tłuszczu do masy ciała. Do czego Ci to potrzebne?

Przede wszystkim wszelkiego rodzaju areoby. Basen 3 razy w tygodniu. Na bieganie jest trochę zimno, nie wypocisz się odpowiednio, ale kondycje poprawisz...