Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Jak to jest z podgrzewanymi lusterkami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam tez mam zamiar na zime wkoncu to złożyć, lusterka już mam teraz kwestia elektryczna i czasowa bo nie ma kiedy. Wstepne rozpoznanie już zrobiłem i mam kabelek do tylnej szyby po lewej stronie na słupku. Jak znajde czas to wezme aparat i zrobie jakieś fotostory.

Pozdro. Szuszu

Opublikowano

Będą takie maty.

Tylko dobierz rozmiar, bo są różne.

Trzeba też podrezać wkłady, bo złącza są w trochę innych miejscach.

Opublikowano

szuszu - mówisz masz lusterka - masz same maty i chcesz doklejać - czy masz gotowce jakieś - gdzie kupowałeś? jesli na allegro - daj jakiegoś linka albo nazwe sprzedawcy, problem podobno z oderwaniem wkładów - może by tak je rozbić i wymienić na nowe? (ostatecznie oczywiście)

szogun - podejrzewam, że nie mam żadnych instalacji i będe musiał ciągnąć od nowa całość - o jakiej modyfikacji wkładu mówisz?

Opublikowano

Mam juz gotowe lusterka z ogrzewaniem taką :a4fan: kupiłem niestety bez instalacji do grzania. Okazało sie to po ściągnieciu poszycia na drzwiach. Auto miałem przetarte i wymieniali całe drzwi, odrazu z lusterkiem podgrzewanym. Jezeli chodzi o montarz wkładu to na forum widziałem temat jak je założyć bez tłuczenia lusterka.

Pozdro. Szuszu

Opublikowano

mam taką aukcję:

http://www.allegro.pl/item258014526_wklad_mata_grzewcza_do_lusterek_gb10s_gwarancja_.html

są tam różne wymiary tych lusterek i mają różne wyjścia pod elektrykę - może ktoś pomoże i powie mi jak mają wyjścia kable w Audi? - nie chce rozbierać przed zakupem maty - na tych matach są mocowania w jednym miejscu bądź w maks odstepach od siebie. pls

Opublikowano

Niedawno wymieniałem maty w mojej :a4fan: kupiłem gb8s i gb10s wymiary: Wymiary: 140 mm długość,80 i druga Wymiary: 105 mm długość,80 mm szerokość. Wkładów nie trzeba rozbijać :) wystarczy włożyć do gorącej wody i oddzielić najpierw plastikową nakładke od szkła a potem stara mata schodzi już bez problemu. Pozdr Wrazie kłopotów zapraszam na GG :>

Opublikowano

no mnie dzisiaj tez dopadło denerwujacy lodzik na lusterkach , oba nie grzeja :(

sprawa z grzaniem tak wyglada :

gdy zalacze tylna szybe grzanie oczywiscie pojawia sie napiecie na zlaczach lusterek, po wylaczeniu grzania tylnej szyby napiecie nie zanika :) lusterka dalej grzeja, po zniknieciu gwizdki na wyswietlaczu grzanie lusterek sie wylancza. sprawdzone przezemnie,

nic tylko zakupić nowe wklady ! niematy ! wklady gdyz umnie szkło luterek nie wygląda juz nietety

:(

Opublikowano

chrapusta.

1) Nie mieszaj z matami na Allegro, bo w podobnej cenie kupisz maty (tak jak ja) u Mytnika - i będziesz sobie mógł przymierzyc czy pasują.

2) Jak nie chcesz za bardzo sobie rezać z matami, to (czaki i inni to też info dla Was) rekomenduję tego gościa, ja kupowałem u niego lusterko i grało wszystko jak ta lala http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=1796250

Ma też lusterka ze "zintegrowanym" podgrzewaniem

3) A przykładowy opis montażu macie tutaj: lusterkajj5.th.jpg

A tak wogóle, to szukać Wam się nie chciało :rant:

:D

bo co nieco było, np tutaj http://www.a4-klub.pl/smf/index.php/topic,13699.msg176602.html#msg176602

Opublikowano

VIT.s dzięki wielkie - widze też w cieplutkiego mista jestes :)[br]Dopisany: 17 Listopad 2007, 07:24 _________________________________________________no panowie - sukces pełny: rozgrzałem lustersko opalarką aż parzyło - i wtey bez najmniejszego problemu dało się oderwać od plastikowej ramki - co się jednak okazał? miałem instajację i maty - tylko widocznię się upaliły - wyminiełem maty - przy okazji spaliłem bezpiecznik - wymieniłem i lustereczka grzeją - teraz już wiem kiedy sam je upaliłem - jak kupiłem auto to ustawiłem sobie przełącznik do sterowania lusterkami w pozycji środkowej - nie wiedząc wtedy że to pozycja "GRZANIE" więc po chwilach kilku miały prawo się upalić - tak czy inaczej - instalacja jest gotowa - działą - spokojnie możecie rozgrzewać wkłady - nie pękną i na pewno dadzą się ściągnąć.

Opublikowano

035d48d6d49c2fadm.jpg

tak to wygląda po zdjęciu wkładu.Niedawno wymieniałem bo złodziej chciał ukraść i podważając ukruszył spód.

Opublikowano

na fotce pokazałeś mechanizm który opbraca lustrem - to co wisi na kabelkach to własnie plastikowy łącznik do którego doklejona jest mata - po dobrym podgrzaniu jak pisałem schodzi lekko podwarzona - ja do podwarzania użyłem zaczepów które były w pudełku z radiem - tych którymi wyjmuje się radio.