mirek309 Opublikowano 27 Listopada 2010 Opublikowano 27 Listopada 2010 witam mam problem z odpalaniem ale tylko zimnego silnika wyglada to w ten sposob ze rano kreci i jakby załapuje po chwili odpala gdy odrazu zgasze i ponownie odpalam to pali za pierwszym obrotem wymienilem juz zaworek w filtrze wezyki paliwowe i przelewowe nowe swiece poradzcie co moze go bolec gdzie szukac przyczyny
kris_lpgcars Opublikowano 27 Listopada 2010 Opublikowano 27 Listopada 2010 A moze swiece sie skończyły i nie ma czym się zagrzac
Wihajster Opublikowano 27 Listopada 2010 Opublikowano 27 Listopada 2010 A moze swiece sie skończyły i nie ma czym się zagrzac Czytasz w ogóle co kolega pisze nowe świece założył :gwizdanie:stawiam na kąt wtrysku jak kolega wyżej napisał
mirek309 Opublikowano 28 Listopada 2010 Autor Opublikowano 28 Listopada 2010 koledzy kat wtrysku 51 !!![br]Dopisany: 27 Listopad 2010, 18:35_________________________________________________jakies pomysły??[br]Dopisany: 28 Listopad 2010, 10:39_________________________________________________dodam ze mam akumulator 50ah 600a czy to nie za mały????
piotrsob1 Opublikowano 28 Listopada 2010 Opublikowano 28 Listopada 2010 Pewny nie jestem , ale powinien mieć coś koło 70Ah
linkin Opublikowano 28 Listopada 2010 Opublikowano 28 Listopada 2010 Też za mały. Do tego motoru producent przewidział akumulator 86-90A
vauxhall95 Opublikowano 28 Listopada 2010 Opublikowano 28 Listopada 2010 Niestety to moze byc juz motorownia w gorszym stanie.
Wihajster Opublikowano 28 Listopada 2010 Opublikowano 28 Listopada 2010 dodam ze mam akumulator 50ah 600a czy to nie za mały???? za mały Też za mały. Do tego motoru producent przewidział akumulator 86-90A nie przesadzaj 72-74 będzie gites
mirek309 Opublikowano 28 Listopada 2010 Autor Opublikowano 28 Listopada 2010 czy ten aku moze byc przyczyna takiego odpalania czyli kreci i powoli załapuje jakby chciał a niemógł??
maszer Opublikowano 28 Listopada 2010 Opublikowano 28 Listopada 2010 Ja mam coś takiego, jak auto stoi jakieś 28 godzin to nie mogę odpalić i muszę odpowietrzyć układ, objawy są takie że auto odpali i zgaśnie później to samo aż konie i trzeba odpowietrzać, akumulator ostatnio wymieniłem i nic to nie dało. Mechanik powiedział, że przyczyna to pompa wtryskowa ale powiedział, że mogę jeszcze wymienić wężyki.
Wihajster Opublikowano 28 Listopada 2010 Opublikowano 28 Listopada 2010 czy ten aku moze byc przyczyna takiego odpalania czyli kreci i powoli załapuje jakby chciał a niemógł?? to bardzo prawdopodobne ...pozycz od kogoś na 1 noc i sie przkonaj
Nowik Opublikowano 28 Listopada 2010 Opublikowano 28 Listopada 2010 Kolego sprawdź też przekaźnik świec,być może nie domaga.Być może czekasz za krótko,gdy zgaśnie kontrolka przekaźnik jeszcze grzeje. Co do akumulatora to też jest jakiś trop,ale tylko jeśli słabo kręci i silnik nie jest w stanie sprężyć paliwa.(ja kiedyś swoje auto od malucha odpalałem a tam aku. 45)
pawelwor Opublikowano 28 Listopada 2010 Opublikowano 28 Listopada 2010 witammam problem z odpalaniem ale tylko zimnego silnika wyglada to w ten sposob ze rano kreci i jakby załapuje po chwili odpala gdy odrazu zgasze i ponownie odpalam to pali za pierwszym obrotem wymienilem juz zaworek w filtrze wezyki paliwowe i przelewowe nowe swiece poradzcie co moze go bolec gdzie szukac przyczyny Mam to samo i widzę, że coraz więcej samochodów to ma... Jeślibyś podmienił akumulator na mocniejszy napisz jaki efekt. Kolego sprawdź też przekaźnik świec,być może nie domaga.Być może czekasz za krótko,gdy zgaśnie kontrolka przekaźnik jeszcze grzeje. Wydaje mi się, że mirek309 ma to też wtedy, kiedy świece nie są załączane (dodatnia temp)
kapete Opublikowano 28 Listopada 2010 Opublikowano 28 Listopada 2010 Panowie klekot musi dostać kopa. Dobry akumulator to podstawa.
mirek309 Opublikowano 29 Listopada 2010 Autor Opublikowano 29 Listopada 2010 czy ah w aku ma duze znaczenie czy patrzymy raczej na ampery??
negatiV Opublikowano 29 Listopada 2010 Opublikowano 29 Listopada 2010 Mam taki sam motyw w moim 2,5 tdi-akumulator 82ah Centra ma może rok naładowałem go dzisiaj przed zimą-efekt taki sam odpala na 3-4 tłoki i się telepie cały na początku.
pawelwor Opublikowano 2 Grudnia 2010 Opublikowano 2 Grudnia 2010 Sprawdziłem dzisiaj z innym prawie nowym akumulatorem Centra 760A i pierwsze odpalanie jak było spie... tak jest. Jedynie wymiana rozrusznika zostaje...
Rekomendowane odpowiedzi