MiczelDMS Opublikowano 27 Grudnia 2010 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Witam. dziś rano jadąc do pracy nagle usłyszałem pikanie a na wyświetlaczu pojawiła sie duża ikona oleju. po dojechaniu do pracy wysiadłem aby posłuchać silnika i turkocze klekocze jak diesel. Co to może być za przyczyna? Olej wymieniam regularnie i nigdy nie miałem podobnych problemów. pozdrawiam
kyniu Opublikowano 27 Grudnia 2010 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Wygląda na to że spadło ciśnienie oleju,prawdopodobnie pompa oleju zrobiła pa pa Niech ci mechanior sprawdzi ciśnienie oleju ,od tego trzeba zacząć
MATIUS Opublikowano 27 Grudnia 2010 Opublikowano 27 Grudnia 2010 kolego mój brat miał tez taki problem przyczyną był zacinający się zaworek na pompie oleju oraz zasyfiony napinacz łańcucha rozrządu koszt całej zabawy 900zł(pompa,robocizna,olej filtry) jak chcesz dam ci namiar do firmy która mi to robiła
mas0n Opublikowano 27 Grudnia 2010 Opublikowano 27 Grudnia 2010 A zrobiłeś coś tak bagatalnego jak sprawdzenie poziomu oleju?
grzesu3 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Opublikowano 27 Grudnia 2010 wskaźnik od oleju możne również wskazywać niski poziom płyny hamulcowego, bądź słaby aku.
majkel_majki Opublikowano 27 Grudnia 2010 Opublikowano 27 Grudnia 2010 wskaźnik od oleju możne również wskazywać niski poziom płyny hamulcowego, bądź słaby aku. Bzdura, nie wprowadzaj innych w błąd. Od tego są inne kontrolki. Symbol oliwiarki tyczy się niskiego ciśnienia oleju i autor tematu z tym ma problem. Trzeba sprawdzić ciśnienie smarowania i prawdopodobnie skończy się na wymianie pompy oleju.
Guregoru Opublikowano 27 Grudnia 2010 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Kolego jedź najpierw do jakiegoś mechanika i niech Ci sprawdzi ciśnienie oleju na rozgrzanym silniku
Rekomendowane odpowiedzi