Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 ADR] Tylna kanapa - demontaż

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szukałem wszędzie odpowiedzi na temat ,, Jak dokładnie zdjąć tylną kanapę w Audi B5 r. 1998 sedan.

Znalazłem, że tak powiem mysz w bagażniku i jedyne miejsce do jakiego nie mogę się dostać to tylna kanapa - chciałem ją zdemontować, żeby wyciągnąć gryzonia:)

Niestety nigdy tego nie robiłem i nie chce czegoś zniszczyć.

Jeśli ktoś pomoże to czekam na podpowiedzi.

Pozdrawiam

Opublikowano

Kanapę ciągniesz zdecydowanie do góry od strony końca siedziska, po obu stronach są takie zatrzaski z drutu.

Opublikowano

a jaką masz kanapę? dzieloną ?

Opublikowano

Tak mam dzieloną kanapę. Dzięki za pomoc jutro sprawdzę - bo jak próbowałem właśnie tak ciągnąć to rzeczywiście było słychać jakieś zatrzaski ale nie byłem pewny.

Opublikowano

w dzielonej trzeba odkręcić uchwyt na łączeniu oparcia i wysunąć do góry tak żeby oparcie potem przesunąć w bok aby wyszedł bolec który trzyma z boku. Siedzisko jest na zatrzaskach tak jak kolega wcześniej napisał wystarczy pociągnąć do góry.

Opublikowano

A możecie napisać jak to jest w B6 (oparcie dzielone) odkręciłem na złączeniu ale dalej nie mogę wyciągnąć siedziska

Opublikowano

Te zatrzaski sie praktycznie rozrywa przy wyciaganiu, wiec po prostu ciagniesz na chama az wyskoczy. Tylko kup sobie wczesniej nowe, bo takie po demontazu nadaja sie na smietnik.