Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

PS3 vs XBOX360

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chrzanisz :naughty:

Opublikowano

Takie dyskusje sa bes sęsu :tongue4:

Opublikowano

Pady to pewnie kwestia przyzwyczajenia, ale nawet moj kumpel co ma PS3 chwali te xboxowe :naughty:

Pady to są tematy nie do dyskusji..

Twój kumpel mówi, że Xboxowe są fajne, ktoś powie, że są lepsze te czy te.. Mi np. X-y nie leżą w ręce, dobrze mi się gra, ale po jakimś czasie bolą mnie palc, jakoś mam tak pozakrzywiane paluchy, że bolą mnie paznokcie i nie moge więcej grać :kox:

A na Ps nie odczuwam żadnego dyskomfortu.

Nosfer - zrezygnuj w końcu z tych tipsów i będzie całkiem inna gra :polew: PADy rzecz umowna - ja grałem na jednym i drugim i mi osobiście bardziej leżą X'owe. Wolę czuć w ręce, że coś jednak mam, a pad od PS3 jakiś taki damsko-dziecięcy jest (pomimo, że ja nie mam dłoni jak Wyrwidąb :naughty:)

Opublikowano

(pomimo, że ja nie mam dłoni jak Wyrwidąb :naughty:)

Nieeeee.. k**wa 45cm w łapie, a i malutkie łapki :blink:

Co chcesz nam wmówić - że masz paluszki jak 12 letnia dziewczynka :D

Give me a breake... :wink4:

- chociaż zgadzam się, że pad SiXAxis bez DS jest zbyt lekki.

Opublikowano

:laghing2: :laghing2: 45 to ja miałem 7 prawie lat temu :naughty: Teraz 41, ale poważnie mam małe ręce i PS3 mi nie leżał pomimo wszystko.

Do tego albo za bardzo się stresowałem na nim, ale mi się ręce bardziej pociły niż na X'owym :confused4:[br]Dopisany: 02 Grudzień 2009, 11:57_________________________________________________Dodam tylko, że spusty w PS3 to jakieś nieporozumienie :naughty:

Ale, żeby nie było kolorowo, to w X'ie skrzypi mi prawy :polew:

Opublikowano

...a mi lewy skrzypi w jednym padzie... :thumbdown::decayed:

Opublikowano

...a mi lewy skrzypi w jednym padzie... :thumbdown::decayed:

Hahahahaha - widać, kto przyspiesz, a kto hamuje :laghing2:[br]Dopisany: 02 Grudzień 2009, 12:02_________________________________________________Ups - zapomniałem, że hamowanko na kierze odchodzi :bag:

Opublikowano

Witam

Ja posiadałem Xboxa 360 i musze powiedzieć że konsola jest godna polecenia lubiłem grać w wyścigówki typu Grid czy nfsy ale kiedy kupiłem samochód to jakoś przestał mnie już rajcować xbox i po czasie postanowiłem go sprzedać i zainwestować w car audi do samochodu, zresztą ile można grać w gierki... Zainteresowania zmieniają sie z czasem ;)

Opublikowano

A ja kupiłem pleya dopiero po 30-tce :gwizdanie:

A nagłośnienie ory mnie zadowala w mojej B6. :good:

Opublikowano
i zainwestować w car audi do samochodu, zresztą ile można grać w gierki... Zainteresowania zmieniają sie z czasem

też tak mówiłem...., teraz 3 auto pod domem, kobita ta sama przez tyle lat to się wróciło do PS3 :polew::kox:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

czytam, czytam i ciągle się nie mogę zdecydować...po nowym roku przymierzam się do zakupu konsolki i zastanawiam sie miedzy x360 a ps3. :mysli:

do x jakos mnie przekonuje łatwy dostep do gier ale czy piraty dają w 100% to co oryginały? piracenie na pc-cie jest dosyć uciążliwe - ściąganie, cracki itp. czy na konsolę jest to samo?

no i tryb online moim zdaniem to duzy plus. z drugiej strony x wydaje mi się byc bardziej awaryjną konstrukcją.

ps3 wydaje sie byc dobrze wykonanym centrum rozrywki. czytajac jednak rozne strony zastanawiam sie jaka bedzie przyszlosc tej konsoli jesli chodzi o nowe gry. podobno procesor robi problemy twórcom gier.

no i gry. oryginały są drogie a ja lubie gry z fabułą, które się przechodzi więc nie starczą mi na długo. no i multi podobno jest kiepski. z drugiej strony gry mozna wymieniac.

biorąc pod uwage ze chce konsole do grania i nie chciałbym wydawac kupe kasy na gry ale nie chciałbym też tracić gwarancji co byscie polecili?

Opublikowano

Generalnie to nie polecam Ci piracenia... co prawda X (nie ma zabawy z crackami itd. tylko wrzucasz plytki do napedu i grasz) daje taka opcje, ale mozesz dostac bana i skonczy sie gra online. Z tym jest loteria... sa tzw. fale banow, niektorym potrafi sie poszczescic.

Ja juz wyrazilem swoje opinie juz dawno... X jest dla graczy, ktorzy czerpia przyjemnosc z pelni gry... story, multiplayer, lubia grac ze znajomymi... lubia czytaca newsy, ogladac wywiady z tworcami, bezposrednio z konsoli... taka zabawka dla zapalencow.

Jak ktos ceni sobie wyzej blueraya niz kilka smaczkow dot. calego tego badziewia to wybiera PS3 ;)

X jest tanszy, ma tansze gry, ma wiecej userow = latwiej jest wymieniac gry, bo jest ich poprostu duzo wiecej na rynku.

Np. hity w dniu premiery nie przekraczaja 190PLN, gdzie gry na PS3 potrafia kosztowac nawet 220-250PLN dluzszy czas po premierze.

Wybor nalezy do Ciebie :kox:

Trzeba tez brac pod uwage, ze kazda konsola ma swoje exclusive'y - trzeba je przejrzec.

Opublikowano

Generalnie to nie polecam Ci piracenia... co prawda X (nie ma zabawy z crackami itd. tylko wrzucasz plytki do napedu i grasz) daje taka opcje, ale mozesz dostac bana i skonczy sie gra online. Z tym jest loteria... sa tzw. fale banow, niektorym potrafi sie poszczescic.

Ja juz wyrazilem swoje opinie juz dawno... X jest dla graczy, ktorzy czerpia przyjemnosc z pelni gry... story, multiplayer, lubia grac ze znajomymi... lubia czytaca newsy, ogladac wywiady z tworcami, bezposrednio z konsoli... taka zabawka dla zapalencow.

Jak ktos ceni sobie wyzej blueraya niz kilka smaczkow dot. calego tego badziewia to wybiera PS3 ;)

X jest tanszy, ma tansze gry, ma wiecej userow = latwiej jest wymieniac gry, bo jest ich poprostu duzo wiecej na rynku.

Np. hity w dniu premiery nie przekraczaja 190PLN, gdzie gry na PS3 potrafia kosztowac nawet 220-250PLN dluzszy czas po premierze.

Wybor nalezy do Ciebie :kox:

Trzeba tez brac pod uwage, ze kazda konsola ma swoje exclusive'y - trzeba je przejrzec.

Standardowo nie zgadzam się praktycznie z żadnym twoim zdaniem :polew:

No może poza piraceniem :wink4: Bo tez nie jestem zwolennikiem.

story, multiplayer, lubia grac ze znajomymi... lubia czytaca newsy, ogladac wywiady z tworcami, bezposrednio z konsoli...
- dokładnie to samo jest w PS3
Jak ktos ceni sobie wyzej blueraya niz kilka smaczkow dot. calego tego badziewia to wybiera PS3
- blueray - to niby taki dodatek. Ale co z grami, które wychodza na Blueray-u, do tego instaluje się je na dysku czyli wychodzi ładne parenaście GB. A tą samą grą na X-a, która wychodzi na DVD..
- jest tańszy, ale gry są w tej samej cenie. Z resztą ceny gier u nas to w ogóle jest jakaś paranoja - w każdym sklepie inne. a różnice wachają się od 89zł do 249zł za tą samą grę :dontknow:

Wymienialność gier to nie problem.. Fakt na X-a jest więcej tytułów.

Zastanawia mnie kiedy wyjdzie Xbox 460 :D

Opublikowano

Przekonują mnie argumenty userów xboxa i jestem prawie zdecydowany jednak nie wiem czemu ale coś mnie ciągnie w stronę ps3... chyba mają dobry PR bo jakos mi to siedzi w głowie i kiedy mysle konsola widzę PS.

a jak jest z akcesoriami dodatkowymi do gier - te wszystkie gitary, buzzery itp? która konsola ma lepsze i czy to w ogóle się sprawdza w praktyce?

mozna gdzies zobaczyc jak wyglada multi tu i tu? macie jakies linki?

p.s. http://www.cinemablend.com/games/Editorial-Xbox-720-PS4-Bypassing-Blu-Ray-For-Holography-17142.html

Opublikowano

piraty dają w 100% to co oryginały?

dają 200% , u mnie istnieje problem "w co grać" bo tytułów jest sporo , jak wychodzi jakaś nowość to sie zamawia od razu 4 - 5 tytuły :wink4:

z drugiej strony x wydaje mi się byc bardziej awaryjną konstrukcją.

tak było kilka lat temu :wink4:

Opublikowano

Ale co z grami, które wychodza na Blueray-u, do tego instaluje się je na dysku czyli wychodzi ładne parenaście GB. A tą samą grą na X-a, która wychodzi na DVD..

Co z nimi? Powiedz mi? :kox: Bo nie rozumiem tego... X ma rowniez hdd, ba, nawet mozna sobie zwykly hdd przerobic pod potrzeby X'a. Gry wychodza 1 lub 2DVD (Forza 3 - innej do tej pory nie znam), roznicy w jakosci gier nie widac...

story, multiplayer, lubia grac ze znajomymi... lubia czytaca newsy, ogladac wywiady z tworcami, bezposrednio z konsoli...
- dokładnie to samo jest w PS3

"Czegos" jednak nie ma... skoro moj kumpel, stary zapalony gracz, ktorego nie zagniesz w temacie zadnej gry wlasnie tak twierdzi (ma obie konsole w domu) - i zawsze wybiera 4-letniego glosnego* X'a do multi, a nie PS3 :tongue4:

Z tego co wiem to dodatki do gier na PS3 sa dosc drogie... np. jakies gadzety bzdety do Little Big Planet - jakie to sa koszta?

Opublikowano

"Czegos" jednak nie ma... skoro moj kumpel, stary zapalony gracz, ktorego nie zagniesz w temacie zadnej gry wlasnie tak twierdzi (ma obie konsole w domu) - i zawsze wybiera 4-letniego glosnego* X'a do multi, a nie PS3 :tongue4:

Nie wiem. Nie ogarniam czego twój kolega nie ma w multiplayerze na PS3 :dontknow:

Z tego co wiem to dodatki do gier na PS3 sa dosc drogie... np. jakies gadzety bzdety do Little Big Planet - jakie to sa koszta?

Mniej więcej 5zł-10zł. - co jakiś czas zmieniają się dodatki, które są za darmo..

W menu masz dział "news" opasty o kanały rss, w rogu konsoli przewija się pasek z nowymi newsami.

do tego wbudowana przeglądarka, więc zawsze można sobie wejść na jakieś www i coś przeczytać, kanał AXN - seriale i filmy w Menu.

Baza gier do ściągnięcia - kupienia.. Od kilku, kilkunastu złotych w górę. Zalezy od tytułu.

generalnie te do ściągnięcia są tańsze o kilkadziesiąt złotych od sklepowych (allegro)

+ całe multum gier począwszyu od PS One, przez PS2 i PS3.

-- Ja się nie upieram, że PS3 to najlepsza konsola. Ale nie piszcie, że PS3 nie ma połowy opcji które są w Xboxie i do tego jest 3 razy droższa.. Do tego gry wyglądają fatalnie, no i te fatalne pady co wyłamują ręce i zaplatają nogi.

Opublikowano

Nie wiesz czego brakuje mojemu kumplowi, bo pewnie nie jestes maniakalnym graczem online :kox: (ja tez nim nie jestem, ale gram duzo).

Ja się nie upieram, że PS3 to najlepsza konsola. Ale nie piszcie, że PS3 nie ma połowy opcji które są w Xboxie i do tego jest 3 razy droższa.. Do tego gry wyglądają fatalnie, no i te fatalne pady co wyłamują ręce i zaplatają nogi.

:blink:

Jakbys dokladnie przeczytal mojego posta, to na pewno nie stwierdzilbys w nim zadnego "fanbojstwa" :D

Opublikowano

konsole są bardzo podobne wiec chyba najlepiej przetestowac je na zywca w jakims saturnie czy innym media markcie :mysli:

Opublikowano

Na zywca nic nie przetestujesz... obiektywnie to spedzic ladnych pare h z kazda z nich.

Wez tez pod uwage tzw. exclusive'y, ktore maja kazde konsole (gry na "wylacznosc"), obie maja je fajne... na szczescie nie jestem az tak pojebany, jak niektorzy, ktorych znam zeby dla 2-3 gier kupowac druga konsole :kox: