Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Euro 2012 - Zabiorą nam czy też nie

Czy zabiorą nam organizację Euro 2012

1. 1. Czy zabiorą nam organizację Euro 2012

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem ciekawy jakie jest Wasze zdanie na ten temat ;)

Opublikowano

Myślę że tak, bo Polska (w szczególności politycy) potrafią wszystko spier*olić

Opublikowano

Mysle ze nasi tak namieszaja ze komisja nie bedzie wiedziala o co chodzi i nam zostawia te mistrzostwa - szczegolnie teraz po pozytywnie ocenionych wyborach na swiecie!! :naughty:

Opublikowano

trudno powiedziec ale nasi musza sie juz naprawde spieszyc z budowa :mysli:

Opublikowano

Jak ich znam to przetargi będą trwały 2 lata :thumbdown:

Opublikowano

Głosowałem na nie, bo chciałbym żebyśmy byli organizatorami ale coś mi się nie wydaje że się uda...

Opublikowano

Jako że pracuję w branży budowlanej a dokładnie projektowej to powiem tak: udupimy na maxa mistrzostwa ;(

Tu wypowiada się spec od stadionów:

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=8171&wid=9363798&rfbawp=1194427551.498

Jeżeli nic się nie zmieni w naszej biurokracji to nie zdążylibyśmy nawet do 2016 roku. Podam przykład, w listopadzie 2004 roku zaczeliśmy projektować drogę expresową S8 od autostrady w Konotopie przez warszawskie Bemowo aż do Powązkowskiej. Dopiero teraz, czyli po 3 latach jako tako wszystko jest uzgodnione, na dniach miał być rozstrzygnięty przetarg i wyłoniony wykonawca. Dzięki biurokracji na tej jedynej trasie stracimy około 1mld zł. 3 lata temu trasa miała kosztować 1,2mld zł za około 11km :shocked:, teraz budżet jaki jest przeznaczony na ta inwestycję to 1,87mld zł a startujący wykonawcu złożyli oferty na kwotę 2,1-2,4mld zł.

To jest jeden z przykładów, następny to autostrada wielkopolska która będzie kosztowała bodajże 400mln euro więcej dzięki odchodzącej ekipie.

Nowa władza ma ponoć ostro wziąść się do roboty i przegłosować specustawę przyspieszającą min. uzgadnianie projektów

Opublikowano

Zabiorą bo na czas nie wybudujemy dróg, stadionów oraz całego zaplecza.

Poza tym mamy je organizować z Ukrainą, a oni też nie dadzą rady.

Opublikowano

Możemy szybko wybudować bo to nie jest problem, jedynie muszą być pozałatwiane papierkowe sprawy. Na całym świecie jest kilkadziesiąt ogromnych firm które specjalizują się w budowie obiektów sportowych. Firmy te "skaczą" od mistrzostw świata, europy i innych wielkich imprez sportowych do olimpiad budując całą infrastrukturę. Za rok w Chinach będzie olimpiada i już te firmy szukają u nas kontraktów. Co do dróg to też nie będzie problemów tylko trzeba zaangażować porządne konsorcja a nie takie jak np. na początku budowały wiadukt przy galerii Mokotów gdzie jeden pracował a 30 opalało się

Opublikowano

Nowe drogi, stadiony???? tak ale nie u nas, a jak u nas to może za 20 lat :wallbash:

Opublikowano

Jeżeli PO chce utrzymać się u władzy przez następną kadencję (przypominam że nie udało się to jeszcze żadnej partii po 1989r) to musi stanąć na rzęsach i wybudować cała infrastrukturę potrzebną do przeprowadzenia bezproblemowo mistrzostw. Prezydent Ukrainy ostatnio dał swoim urzedasom bodajże 7 dni na wyprostowanie zaległych spraw, głównie problemu centrum handlowego w pobliżu stadionu w Kiowie

Opublikowano

Ja jestem zdania , ze moga nam zabrac ale chodzi mi o kwestje typowo przetargowe, polityczne. kolega wyzej napisal jest bardzo duzo ogrmonych firm ktore sie budowa obiektow , drog itp zajmuja od lat i tylko czekaja az sie zglosimy. Wszystko rozchodzi sie o pieprzone przepisy i zalatwienia , jesli czegos nie wymysla TYLKO pod mistrzostwa , jakichs szybkich przetargow i przepisow pozwalajacych wziasc sie za to od razu , to nie widze u nas mozliwosci organizacji mistrzostw.

A niechce juz nawet myslec co bedzie jesli nam odbiora te mistrzostwa, bedzie katastrofa nie tylko "wygladowa" polski ale rowniez gospodarcza i ekonomiczna , a polityce zagranicznej i wymianie towarow itp juz nie wspominam.

Takze jestem za ale przeciw :)

Opublikowano

A niechce juz nawet myslec co bedzie jesli nam odbiora te mistrzostwa, bedzie katastrofa nie tylko "wygladowa" polski ale rowniez gospodarcza i ekonomiczna , a polityce zagranicznej i wymianie towarow itp juz nie wspominam.

Takze jestem za ale przeciw :)

:blink:

Opublikowano

Słyszałem ze Japończycy chcą nam pomóc w budowie stadionów :decayed:

Stadion Narodowy Made in Japan :polew:

Ale i tak głosuję na tak, ale czy dobrze robie :mysli:

Opublikowano

Mysle ze nie zdązymy i nam zabiora. gdyby rządził cały czas Pis to jestem na 100% pewny ze mistrzostw by nie było , bo wiadomo ze wazniejsze od EURO 2012 sa teczki agentów SB, których ujawnienie da nam dostatnie życie , zniweluje bezrobocie , itp,itd.

no ale skoro "władza" sie diametralnie zmieniła to mam cichutka nadzieje ze sie uda

Opublikowano

moze nie zabiorą, ale w 2012 nie bedzie gdzie grac, nie mowie juz o dojazdach, obwodnicach - to jest nie realne u nas ....

Opublikowano

Ja też niestety oddałem głos na tak. Narazie wszystko na to wskazuje, że będzie problem ze zrobieniem tego w jakikolwiek sposób, nie mówiąc już o zrobieniu tego wszystkiego perfekcyjnie.

Opublikowano

ja głosuje na nie

nie mogą zabrać, bo są plany, żeby na Hutniku zrobili boiska treningowe :naughty:

Opublikowano

słyszałem już wypowiedzi, że już nie zdążyliśmy wybudować stadionów :evil: