Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6/B7] Pomoc w zakupie, montażu i konfigurtacji RNS-E.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, jako ,że zawsze chciałem mieć oryg. NAvi w samochodzie przyszła chyba pora to zrealizować.

Czy będzie ktoś (jestem w Warszawie) w stanie doradzić przy zakupie i potem ogarnąć montaż i konfiguracje RNS-E w mojej A4 b6 Avant. Niestety mam radio 1 DIN (concert) więc koszyk, panel climatronic, navi itp musze pokupować. Czy do RNS-E ,aby oglądać filmy dvd/divx musze kupować jakiś konwerter czy tylko odtwarzacz obsługujący te formaty?

Ile szacunkowo trzeba na to wydać..

Opublikowano

Co do info na temat RNSE to masz tutaj. http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=12081.0;highlight=rnse+od+a+do+z

W skrócie musisz kupić interfejsik do DVD...

O pomoc w instalacji spytaj w Spocikach/Mazowieckie ale na pewno się ktoś znajdzie kto pomoże.

Zerknij w dział Sprzedaż - tam kolega ma do sprzedania RNSE za 1250plnów... http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=179803.0 :good:

Opublikowano

Dzięki pomocy domin79 już mam RNS-E w moim avancie :>

Szybko i fachowo. :good:

Opublikowano

Klimatronika nie musisz zmieniać, można tak obciąć że nic niewidać. Jeśli chcesz oglądac Filmy to tylko odtwarzacz i ok. :hi:

Opublikowano

Troszkę odświeżę temat

Też mi sie marzy RNS-E w A4 B6

Teraz mam Concert II

Czy ktoś ma forum może mi powiedzieć jaki koszt przeróbki z wyminą stelaża navi rns-e. Sam tego nie zrobię chętnie bym prosił o montaż tego.

Jak by ktoś był zainteresowany najlepiej z Pomorza lub okolicę 3miasta to proszę info na priva jaki koszt był by tego wszystkiego

Opublikowano

ok. 2 tysi , no może 2200:wink:

Opublikowano

Porozsyłałem zapytania

Jak narazie dostałem odp od jednej firmy z okolicy 3city 2200zł.

Planowałem wydać na tą zabawe max 2000zł

Szukam dalej :decayed:

Opublikowano

oki tak na szybko

rns-e +przejściówki,anteny i inne - 1500

kosz 2din - 200

klimatronik - 200 (tu do urwania można przyciąć:naughty:)

no i cuś za robote czyli 200-300

czyli 2200 to niezła cena Panie ewentualnie zależy jak to ogarną:wink:

Opublikowano

hmm klimatronik trzeba nowy kupować??

Myślałem że ten co mam (wersja z podgrzewanymi fotelami) będzie pasować

Opublikowano

masz 1dinowy , potem klimatronik idzie niżej i ten Twój nie pasuje (no chyba że rezanko:naughty:)

Opublikowano

... Ten mój wygląda na 2din

Jak jest nie taki to jak powinien wyglądać prawidłowy 2din klimatronic?

Ten twój to 1 DIN.

2 DIN wygląda tak:

b12620.jpg

Jest trochę bardziej ścięty po bokach, bo jest niżej montowany.

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano

faktycznie jest mała różnica

a jak szukać tego klimatronica na allegro? ma on jakiś inny numer części bo róznica jest minimalna jak się dwa koło siebie postawi to widać

Opublikowano
... a jak szukać tego klimatronica na allegro? ma on jakiś inny numer części ...

Np. 8E0820043AH.

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano

Jako, że tyle co ogarnąłem temat mogę wtrącić co nieco ;)

z concert 2 przechodząc kupiłem kosz, klimatronik popielniczkę oryginalną antenkę na dach przelotki i navi

przełożenie kosza to robota na max 3h, klimatronik może być z wytartymi klawiszami i z B7 można przełożyć bebechy, odpada kodowanie, jeśli planujesz zmienić popielniczkę 2din to najlepiej wziąć to pod uwagę od razu, w sumie nikt o tym nie pisze a są inne - trzeba dociąć tunel żeby weszła, do antenki potrzebny przedłużacz, ja kupiłem gniazdko kątowe do rns'a i 4 metry przewodu przy antenie zalutowałem a przy radiu zacisnąłem, kosztowało 20 zamiast 40zł, teraz jeszcze czeka mnie montaż kamery i ewentualnie tunera tv, z następnej wypłaty kupię tuner to może wrzucę coś później na forum jak wyszło, a propos kosztów rns-e kupiłem z 2010r jest to jeszcze wersja starsza, ale za to dostałem z mapą i plmenu (które aktualnie wyleciało przy próbach z sds'em ;) ) za 1475 z wysyłką łącznie wydałem około 1900zł plus wysyłki