Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[INNE] A6 C5 - Granat - 1.8T AEB - NOWE FOTO - 4str.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

furka fajna, a moze jesli jestes pewny stanu kół to je zostaw a je pryśnij np. na granatowo jak samochód a rant w polerke:)

co do spadania obrotów przy zmianie biegów miałem to samo- czyszczenie przepustnicy i jej adaptacja załatwiła sprawe :)

powodzenia w modach

Opublikowano
  • Autor

furka fajna, a moze jesli jestes pewny stanu kół to je zostaw a je pryśnij np. na granatowo jak samochód a rant w polerke:)

co do spadania obrotów przy zmianie biegów miałem to samo- czyszczenie przepustnicy i jej adaptacja załatwiła sprawe :)

powodzenia w modach

Czytalem o przepustnicy... adaptacje robilem ale bez czyszczenia. Czekam na lepsza pogode wtedy wyczyszcze. Licze ze to bedzie to.

Opublikowano

bez dokałdnego czyszczenia nie ma co robic adaptacji

Opublikowano

Bardzo ładna maszyna :good: Dokładki zapodaj w kolor :good: Jaki masz kod koloru?? LZ5L?? Mam fele RS6 na zbyciu :naughty:

Opublikowano

Maszyna zacna też choruje na taką Świnkę :) silnik rozwojowy ale myślałem że 2.6 w a4 da rade a6 w 1.8T ogólnie jeśli ją dopieścisz tak jak swoją a4 to będzie kosa :good: powiedz mi a4 została w domu czy poszła w świat :) życzę dobrej i bezawaryjnej jazdy :hi:

Opublikowano
  • Autor

Maszyna zacna też choruje na taką Świnkę :) silnik rozwojowy ale myślałem że 2.6 w a4 da rade a6 w 1.8T ogólnie jeśli ją dopieścisz tak jak swoją a4 to będzie kosa :good: powiedz mi a4 została w domu czy poszła w świat :) życzę dobrej i bezawaryjnej jazdy :hi:

2.6 o dziwo nie daje rady... ale co Vka to Vka.

A4 zostala w rodzinie, odkupil tata.

Opublikowano

No ładnie...sam bede myslał nad taka tylko ze z klekotem i moze z Q...no ale zobaczymy:)dużo bardziej A6 mi sie podoba od A4 wiec moze w niedługiej przyszlości...bezawaryjności:)

Opublikowano

Graty fury :good: Co do reszty to zostaw te BBS'y bo są :evil: Poza tym to bardzo dobre i wytrzymałe koła.

Opublikowano

To chyba miałeś coś nie zdrową tą 2.6 V6 bo ja na spocie A6 KP sprawdzałem się z ośkami jak i Quattro 1.8T i wszystkim seryjnym odjeżdżałem. Ta buda jest troszkę cięższa niż A4 B5..

A co do A6 to ładna sztuka się Ci trafiła, pierwsze co bym zrobił z zewnątrz to dokładki pomalował w kolor a później się nie będę martwił bo wiem jak wyglądała Twoja 2.6 i ta na pewno nie będzie gorzej wyglądać :>

Opublikowano
  • Autor

Graty fury :good: Co do reszty to zostaw te BBS'y bo są :evil: Poza tym to bardzo dobre i wytrzymałe koła.

BBSy poszly do ludzi niestety bo byly ladne i prosciutkie, opony byly dobrze dobrane a stety bo mialem na nich duza przebitke i poszly sporo drozej niz chcialem tutaj na forum.

To chyba miałeś coś nie zdrową tą 2.6 V6 bo ja na spocie A6 KP sprawdzałem się z ośkami jak i Quattro 1.8T i wszystkim seryjnym odjeżdżałem. Ta buda jest troszkę cięższa niż A4 B5..

A co do A6 to ładna sztuka się Ci trafiła, pierwsze co bym zrobił z zewnątrz to dokładki pomalował w kolor a później się nie będę martwił bo wiem jak wyglądała Twoja 2.6 i ta na pewno nie będzie gorzej wyglądać :>

Zdrowa czy nie zdrowa nie wiem. Nawet nie stawalem z moim A4 bo nie mialem technicznej mozliwosci... ojca nie poprosze zeby ze mna spara zrobil. Napisalem tak bo 2.6 mierzylem sie z kolega ktory ma 1.8T AEB w A4 i odjezdzal mi delikatnie (2 dlugosci do konca 3ciego biegu) a zrobilem z nim spara A6 i bylo bardzo rowno chociaz tez na trojce mi delikatnie odjechal. Wiec mozna powiedziec ze ida podobnie, pala benzyny podobnie a Vka jest cichsza i przyjemniejsza. No i ten wyglad czystej komory silnika w Vce robi wieksza robote.

Opublikowano

Skoro zarobiłeś na kołach to kupuj BBS CH albo RS6 :cool1:

Opublikowano

A6 są fajne..ale w avancie i po lifcie :kox:

Opublikowano
  • Autor

Ja uwielbiam sedany... ale czarny avant z chromowanymi relingami i ciemnymi szybami by mi sie widzial... na polifta mnie nie stac. Nigdy nie kupuje okazji cenowych a na te w normalnych cenach nawet nie zwracalem uwagi - brak gotowki. Chce zmienic grill na ten z allroada ale nie mam pewnosci czy podejdzie - 'pajace' za przeproszeniem z A6 KP nie widza co to smak i proponuja jakies chromy czy inne cuda i nie lubia kombinowac. Lampy tyl po lifcie juz ida poczta - jesli sprzedawca jest slowny.

Skoro zarobiłeś na kołach to kupuj BBS CH albo RS6 :cool1:

RS6 juz leza w garazu - niestety pojechalem kawalek drogi po niby ori kola - okazalo sie na miejscu ze to nie RONAL'e. Na szczescie koles zrozumial swoj blad i zszedl sporo z ceny... zobaczymy jak sie bedzie na tym jezdzic. Na aukcji napisal ze ORI i daje 100% gwarancji - dobrze nikt nie jechal kilkaset km albo nie zamowil kuriera bo by go zdziwko zlapalo i nic by nie utargowal.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

jak teraz z perspektywy czasu oceniasz dynamikę/kulturę pracy/elastyczność silników 1.8T vs 2.6? :mysli:

Opublikowano
  • Autor

jak teraz z perspektywy czasu oceniasz dynamikę/kulturę pracy/elastyczność silników 1.8T vs 2.6? :mysli:

Dynamika i elastycznosc bardzo podobna - kultura pracy, cisza, komfort (jezeli chodzi o silnik, jazde z bardzo niskich obrotow) na duzy plus dla Vki. Niestety 4ry cylindry to nie 6.

Ale wpadlo do srodka 2din + skora w kubelkach i jest milo. Na wiosne 18stka RS6 i bedzie wygladac. To niestety bedzie nadrabiac dzwiek tego silnika. Mi sie nie podoba i nie jestem do konca zadowolony. Tylko moc i elastycznosc jest OK jesli chodzi o motor.

Opublikowano

Pokaż jak to teraz wygląda.

Opublikowano
  • Autor

Pokaż jak to teraz wygląda.

Fotki beda na pewno tylko to kwestia czasu. Jak pogoda dopisze to moze w srode chociaz zalatany jestem troche. Auto jeszcze na zimowce a w srodku brakuje boczkow z przodu w skorze (kupilem z angola i nawet tapicer nie ogarnie tematu zeby to jakos poskladac - z przodu trza zalozyc z europy).

Opublikowano

:good:

no ale ten sedanik też niczego sobie, szczególnie dlatego że 1,8t :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Pogoda dopisala wiec sa juz fotki wnetrza. Jeszcze jakis czasu temu w srodku byla czteroramienna piankowa kierownica, fotele 'placki' materialowe i radio Concert. Teraz w srodku juz jest 'inne auto'. Jeszcze brakuje przednich boczkow w skorze do kompletu i trzeba poradzic sobie z poduszkami w fotelach (mata obecnosci pasazera - fotele z anglika).

img1940no.jpg

img1941cb.jpg

img1942h.jpg

img1942h.jpg

img1944x.jpg

img1946ue.jpg

Kupilem jeszcze czarna skore, podgrzewana z europejczyka i zastanawiam sie czy tapicer nie przelozylby samej skory na tamte fotele. Wtedy zamienilbym tylko material na przednich fotelach i mialbym grzane kubelki i brak problemu z airbagiem.

Na montaz czeka licznik z FISem z 2000r. - mam nadzieje ze immo jest takie samo jak przed liftem. Zegary z cyfrowym zegarkiem i swieca na bialo.

Opublikowano

Super wygląda :good: