Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Strefa motocyklistów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja ostatnio zamieniłem wariata na litrę ?

IMG_2440redu.jpg

Idę na Kawe nabrało całkiem nowego znaczenia ?

20180708_203007redu.jpg

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Wyświetleń 203,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
W dniu 16.08.2018 o 10:53, andynl napisał:

Ja ostatnio zamieniłem wariata na litrę ?

IMG_2440redu.jpg

Idę na Kawe nabrało całkiem nowego znaczenia ?

20180708_203007redu.jpg

Zmieniłeś tracera 700 czy 900 na kawasaki? Co to versys, czy cos innego? Czym podyktowana ta zmiana, bo jesli to byl tracer 900 to w osiagach raczej duzej roznicy nie bedzie, zwlaszcza, ze 3 cylindry yamahy to juz jedzie fajnie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

I u mnie przyszedł ostatnio czas na zmiany, więc po 3 latach zamiast Kawasaki ER5 pojawiła się Yamaha TDM 850 ;)

fullsizeoutput_5fd.jpg  IMG_5574.jpg

Edytowane przez Remilo7

Opublikowano

Jesli chodzi o zmiany to również odświerzyłem sprzęt. 

Po zawodach WRF sprzedana i zakupiony został motocykl do zadań specjalnych czyli ciężkiego Enduro

20180623_105608.jpg

20180625_200147.jpg

20180625_200201.jpg

20180627_100254.jpg

Opublikowano
W dniu 4.09.2018 o 22:12, Korton555 napisał:

Zmieniłeś tracera 700 czy 900 na kawasaki? Co to versys, czy cos innego? Czym podyktowana ta zmiana, bo jesli to byl tracer 900 to w osiagach raczej duzej roznicy nie bedzie, zwlaszcza, ze 3 cylindry yamahy to juz jedzie fajnie.

Kolego tr900 zamieniłem na Versysa 1000, a dlaczego zamieniłem?  kilka powodów ku temu.

Przede wszystkim potrzebuję motocykla do turystyki, a Tracer po mimo że producent zapewnia że się nadaje do tego celu, niestety nie spełnia moich wymagań. Przede wszystkim jest cholernie nie wygodny, po 900km trasy bolały mnie nadgarstki, kręgosłup a o d*pie to nawet nie wspominam bo żal ściska.

Kolejnym problemem Tracera 900 jest wężykowanie powyżej 170km/h.

Oczywiście nie twierdzę że tracer jest całkiem BE, to fajne moto żeby sobie podnieść poziom adrenaliny ale nie nadaje się na trasę.

Versys posiada bardzo elastyczny 4 cylindrowy silnik ( na 6 biegu jadąc 60km/h czy 200km/h nie robi wielkiej różnicy) któremu też nic nie brakuje, aczkolwiek moc idzie bardziej liniowo i nie ma takiego natychmiastowego pierdolnięcia jak Tracer.

Poza tym Versys to turystyk pełną gębą, wygodna pozycja, wygodna kanapa, wystarczająco mocy nawet przy 2 osobach, idealnie wyważony co sprawia że jazda w zakrętach to sama przyjemność.

Mam Kawe 3 miechy, napykałem 6tyś/km i uważam że to najlepszy motocykl z tych które miałem do tej pory.

Edytowane przez andynl

Opublikowano
11 godzin temu, andynl napisał:

Kolego tr900 zamieniłem na Versysa 1000, a dlaczego zamieniłem?  kilka powodów ku temu.

Przede wszystkim potrzebuję motocykla do turystyki, a Tracer po mimo że producent zapewnia że się nadaje do tego celu, niestety nie spełnia moich wymagań. Przede wszystkim jest cholernie nie wygodny, po 900km trasy bolały mnie nadgarstki, kręgosłup a o d*pie to nawet nie wspominam bo żal ściska.

Kolejnym problemem Tracera 900 jest wężykowanie powyżej 170km/h.

Oczywiście nie twierdzę że tracer jest całkiem BE, to fajne moto żeby sobie podnieść poziom adrenaliny ale nie nadaje się na trasę.

Versys posiada bardzo elastyczny 4 cylindrowy silnik ( na 6 biegu jadąc 60km/h czy 200km/h nie robi wielkiej różnicy) któremu też nic nie brakuje, aczkolwiek moc idzie bardziej liniowo i nie ma takiego natychmiastowego pierdolnięcia jak Tracer.

Poza tym Versys to turystyk pełną gębą, wygodna pozycja, wygodna kanapa, wystarczająco mocy nawet przy 2 osobach, idealnie wyważony co sprawia że jazda w zakrętach to sama przyjemność.

Mam Kawe 3 miechy, napykałem 6tyś/km i uważam że to najlepszy motocykl z tych które miałem do tej pory.

Dzięki, przydatna opinia, bo ja powoli się zastanawiam nad zmiana MT07 na coś bardziej turystycznego, myślałem o tracerze, ale widze, że wady wychodzą po natrzaskaniu kilometrów, a nie godzinnej jeździe testowej. Popatrze na versys'a

Opublikowano

Posiadam versysa 1000 i potwierdzę wszystkie słowa kolegi wcześniej, mega motocykl do dalszej turystyki. Silnik rewelacja, zawieszenie może trochę za miękkie, ale wcześniej jeździłem nakedami i może dlatego. Z drugiej strony do turystyki wydaje się optymalne bo nie męczy i super wybiera nierówności. 

Opublikowano
W dniu 2.08.2018 o 20:47, Remilo7 napisał:

Zrobiłeś już prawko? Myślę, że te 20 godzin jazd daje możliwość stwierdzenia, czy motocykl do Ciebie przemawia, czy nie. Chyba że w Twoim mieście nie jeździ się na XJ6. Jeżeli nie, to moto bez problemu do ogarnięcia, ale mocy nie jest też tak mało, żeby można było bezmyślnie dodawać gazu i nad niczym się nie zastanawiać. Charakterystyka dosyć liniowa, łagodna, więc nie wyrwie Cie niespodziewanie do przodu.

OC osobiście płacę 199zł za 500kę w PZU, tu pewnie byłoby podobnie. W AC nie mam rozeznania, ale są czasem jakieś kalkulatory na internecie.

Kwestia stroju to oczywiście bardzo duże widełki. Za 900zł możesz np. kupić HJC FG-ST. Włókno szklane, podwójne D, blenda, dobre wykonanie. Fajna opcja za taką cenę. Kombi skórzane, np. z Tschula, bo to dosyć tania firma, nowe ok. 1300zł, tekstyl można i za 400-500zł skompletować. Do tego buty z 300-400zł minimum, rękawice 100-200zł też co najmniej. Zajrzyj czasem na XLMOTO. Mają tam ubrania z jakiś nieznanych firm, ale kupiłem kiedyś wysokie buty, z protektorami we wszystkich miejscach, sliderami, za chyba 250zł i są bardzo fajne. Na początek warto sprawdzić.

Ogółem co do pierwszego moto teorii jest masa. Mnie przekonuje ta, że na każdym można zacząć jak się ma olej w głowie, ale nauka będzie szła dużo wolniej na zbyt mocnym i ciężkim motocyklu, a może i nawet nigdy pewnych rzeczy nie opanujesz. Dodatkowo takie moto często nie wybaczają błędów, które na początku kariery jednak się zdarzają.

Dalej rozmyślam nad XJ6 czy MT07. Bo z wyglądu i dźwięku dużo bardziej podoba mi się XJ6 bo jest bardziej masywne (lepsze chyba na trasy, lepiej się trzyma jak więcej waży i lepiej jest przy większej prędkości) na dodatek XJ6 ma 4 gary i dźwięk ma za***isty, ale z drugiej strony kazdy zachwala tak MT 07, ale nie wiem czemu ;d jak ma dwa gary i troche jak rower wygląda

Opublikowano
W dniu 27.09.2018 o 12:57, tomaszstn napisał:

Posiadam versysa 1000 i potwierdzę wszystkie słowa kolegi wcześniej, mega motocykl do dalszej turystyki. Silnik rewelacja, zawieszenie może trochę za miękkie, ale wcześniej jeździłem nakedami i może dlatego. Z drugiej strony do turystyki wydaje się optymalne bo nie męczy i super wybiera nierówności. 

Ja zawieszenia ustawiałem na bardziej sztywno bo faktycznie ustawienia fabryczne są za miękkie, jeździłem z pełnym zestawem kufrów + plecaczek z tyłu u kawa zachowuje się bardzo fajnie.

Żeby nie było że tylko słodzę, Versys nie jest idealny ale próbowałem wielu motocykli i ten najbardziej do mnie przemawia, dla mnie wadą jest waga 250kg, powolne manewrowanie męczy, ale wyastarcz 10km/h i moto zachowuje się jak rowerek dziecięcy,  waga pomaga w zakrętach, więc wada/zaleta ...... kwestia gustu. ?

Edytowane przez andynl

Opublikowano

Tył mam podkręcony ale co z przodem? Nie bawiłem się tym, da się to jakoś utwardzić?

Opublikowano

Panowie mam pytanie może nie odnoście motocykla ale jednak powiązane ;) 

Mianowicie kupiłem quada i chciał bym go wyposażyć w czujnik gps gdyż takie rzeczy lubią ginąc ;) Ktoś coś może polecić ? 

Opublikowano
W dniu 1.10.2018 o 08:21, yanekk napisał:

Panowie co powiecie o tym kasku integralnym od Schuberth: https://schuberth.com.pl/pl/p/Kask-Schuberth-R1-XS-matt-black/6842

Będzie głośny przy prędkościach powyżej 100 km/h? Czy jest dobrze wyciszony?

To zależy czym jeździsz, jaki wzrost, jaka szyba, itp. Nie wszystko zależy od samego kasku ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu ‎08‎.‎10‎.‎2018 o 19:57, GrzegorzSi napisał:

Panowie mam pytanie może nie odnoście motocykla ale jednak powiązane ;) 

Mianowicie kupiłem quada i chciał bym go wyposażyć w czujnik gps gdyż takie rzeczy lubią ginąc ;) Ktoś coś może polecić ? 

Kolego , z gps nie pomogę , ale dla bezpieczeństwa załóż , zamocuj jakiś reling , jakąś rurę , która by chroniła Cię w czasie przewrotki quada . Mój siostrzeniec leżał pół roku w śpiączce po takiej wywrotce , nie miał zabezpieczenia . 

Sorry , że nie na temat .

Opublikowano
16 godzin temu, a-kuba napisał:

Kolego , z gps nie pomogę , ale dla bezpieczeństwa załóż , zamocuj jakiś reling , jakąś rurę , która by chroniła Cię w czasie przewrotki quada . Mój siostrzeniec leżał pół roku w śpiączce po takiej wywrotce , nie miał zabezpieczenia . 

Sorry , że nie na temat .

Dzieki za sugestie,nic się nie dzieje ze nie na temat ?

Opublikowano
W dniu 1.10.2018 o 08:14, tomaszstn napisał:

Tył mam podkręcony ale co z przodem? Nie bawiłem się tym, da się to jakoś utwardzić?

Co sie nie da jak się da ?

luknij sobie na ten filmik, ja ustawiłem to samo i śmiga idealnie

Opublikowano
W dniu 29.09.2018 o 22:29, Osta napisał:

Dalej rozmyślam nad XJ6 czy MT07. Bo z wyglądu i dźwięku dużo bardziej podoba mi się XJ6 bo jest bardziej masywne (lepsze chyba na trasy, lepiej się trzyma jak więcej waży i lepiej jest przy większej prędkości) na dodatek XJ6 ma 4 gary i dźwięk ma za***isty, ale z drugiej strony kazdy zachwala tak MT 07, ale nie wiem czemu ;d jak ma dwa gary i troche jak rower wygląda

MT-07 to przedewszystkim lekki motocykl, cos ok 170-180kg, taka XJ6 to pewnie z 210-220. Zalezy do czego motocykl, jesli glownie miasto, to bierz MT-07, jak dalsze wycieczki, to oba nie bardzo. Jesli jestes poczatkujacy, to nie patrz na predkosc, MT-07 do 150km/h jedzie ok, lekko majta glowa/tulowiem, ale to naked, tak samo jak XJ6. Co do dzwieku, to MT-07 z odpowiednim wydechem daje rade: 

Ja za mlodu jezdzilem motorynka,pozniej simsonem, po X-latach przerwy wsiadlem na 125-tke i po roku jazdy, kupilem MT-07, na miasto i wycieczki w kolo komina moto idealne :) Poogladaj testy, duzo ci powiedza i wszedzie MT-07 jest chwalona, za dobre prowadzenie, wage i swietny silnik, wazne by seryjny wydech wyrzucic, bo zupelnie moto nie brzmi.

Edytowane przez Korton555

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzięki za info. Zobaczę jeszcze Kawasaki ER6 bo MT07 poniżej 15k nie kupię a to jednak trochę dużo kasy jak na pierwsze moto. Jeszcze garnitur jakiś kupić to wyjdzie ponad 20 koła

Opublikowano

Koledzy  co myślicie o honda vtx 1800?

Mam zamiar kupić takie cacko.

Opublikowano

Skrab ja bym nie brał , to nie klasyk ,  chłodzone wodą . Jakiś czas temu też miałem na oku taki model , ale gość , który prostuje ramy mi odradził . Ja zdecydowałem się na Yamahę , ale pojeździłem kilka lat i też zechcę sprzedać . Mam fajny motocykl , ubrany na maksa , ale chciałoby się już jakiejś zmiany . Wystawiłem swego na portalu ogłoszeniowym.  Ja myślę , że nie powinieneś kierować się odczuciami innych , jak Ci się podoba xtx , to bierz i ciesz się życiem :banan:?

Opublikowano

Fazer FZ6 z czachą? 4 gary 98 kucy. rozmiarowo ciut większy od XJ6. Na trase o wiele lepsze od MT07 i XJ6

temp5.jpg