Buba Opublikowano 26 Stycznia 2011 Opublikowano 26 Stycznia 2011 ja jakbym mial zamieniac teraz to T4 lub T5 z obracanymi fotelami
Popers Opublikowano 26 Stycznia 2011 Opublikowano 26 Stycznia 2011 Ja osobiście śmigam Laguną z końcówki 2005 roku, od nowości w moich rękach, 200 000km najechane i ja nie wiem co to awaria turbiny, sprzęgła, tryb awaryjny, brak mocy, znam parę osób co mają Lagune po lifcie jak moja i też nic nie mówią. Nie piszę o rzeczach eksploatacyjnych bo to standard. Z większych awarii jakie miałem to musiałem wymienić przetwornicę parę dni temu bo mi się spaliła, i żarniki (ale na dobrą sprawę to też rzeczy eksploatacyjne). Dokręcić wycieraczkę od strony pasażera bo wyrobił się gwint i nie działała. No i w grudniu 2010 alternator powiedział papa ale regenerowałem. I wbrew pozorom da się Laguną szybko jeździć i stabilnie pokonywać zakręty a przy tym mieć komfort jazdy Co ciekawsze posiadam ten jakże awaryjny silnik 1.9 dCi 120 to tak w kwestii wyjaśnienia pewnych rzeczy
dante0018 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Opublikowano 27 Stycznia 2011 W tej cenie to ja bym brał Passka B5 FL a co do silnika... spodobał mi sie 4.0 W8 a z rozsądku to dieselek by był...
bartekp0101 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Może jakiś peugeot? Zależy czy wolisz 30x czy 40x, chociaz ja z francuzów brałbym 306/307.Silnik HDI słyszałem, ze oszczędne i w miarę wydajne, ale nie wiem czy wytrzymałe. Jeszcze Octavia 1.9 TDI, powiedziałbym, że Fabia ale zaraz ktoś mnie wyśmieje, chociaż z 1.9 TDI pali naprawdę mało. Golf IV ten sam silnik co w Fabii. Z japońskich tu najtrudniej byłoby mi wybrać jedynie Honda Accord i Mazda 3/6. Jakbym miał wybierać zamiast a4 wziąłbym Octavie albo Accord, ale to ze wzgledu stylistyki i przyzwyczajenia, że mam styczność z tymi autkami. Jeśli chociaż trochę pomogłem to się ciesze:).
jarko Opublikowano 27 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2011 Spodobał mi sie pomysł z peugotem, model oczywiśie 407 W środku nawet przyzwoicie
jarko Opublikowano 27 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2011 tico to najlepsza opcja Miałem i nie narzekałem :gwizdanie:
fly07 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Honda Accord, Toyota Avensis, Mazda 626 z naciskiem na Honde Też myślałem o Hondzie Accord. Kumpel miał taką - jak wyjął koło zapasowe to oczom nie wierzył: czerwone wychodziło spod lakieru po kole. Auto kupione w PL, 5 lat, nie bite, 60tkm. Sprzedał to i teraz ma BMW 2,5dti. Wcześniej A4,A6.
jarko Opublikowano 27 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2011 Accord odpada... Za dobry egzemplarz z 03/04 trzeba dać ponad 30tyś. Za drogi.
RafuZG Opublikowano 27 Stycznia 2011 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Honda Accord, Toyota Avensis, Mazda 626 z naciskiem na Honde Też myślałem o Hondzie Accord. Kumpel miał taką - jak wyjął koło zapasowe to oczom nie wierzył: czerwone wychodziło spod lakieru po kole. Auto kupione w PL, 5 lat, nie bite, 60tkm. Sprzedał to i teraz ma BMW 2,5dti. Wcześniej A4,A6. no z tym silnikiem w bmw to będzie miał wiele problemów najbardziej awaryjna jednosta w diselu
vdm Opublikowano 27 Stycznia 2011 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Spodobał mi sie pomysł z peugotem, model oczywiśie 407 W środku nawet przyzwoicie Znajomy mechanik bardzo chwali obecne peugoty a zwłaszcza 407
Gość mmcv Opublikowano 27 Stycznia 2011 Opublikowano 27 Stycznia 2011 no z tym silnikiem w bmw to będzie miał wiele problemów najbardziej awaryjna jednosta w diselu nie wiemy ktory to jest 2.5 czy TDS czy CR (czy 197(3.0) czy 177(2.5)) , wiec nie ma co pisac sadow
Luka3s Opublikowano 27 Stycznia 2011 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Lagune w rodzinie mieliśmy niestety negatywna opinia odnośnie elektroniki, wizualnie auto jest naprawdę niezłe ale pod względem eletroniki Na Twoim miejscu rozważałbym nad passatem po lifcie, albo nad 407.. chyba wolałbym 407emke osobiście. No i ten Leon... Ale skoro masz dziecko a do tego wozisz wózek to nie będzie dobre rozwiązanie.
dziadek Opublikowano 27 Stycznia 2011 Opublikowano 27 Stycznia 2011 no z tym silnikiem w bmw to będzie miał wiele problemów najbardziej awaryjna jednosta w diselu jeżeli nie tds tylko 2.5d to to jest ten sam silnik co 3.0d tylko o mniejszej pojemności więc bardzo chwalony itd itp...zresztą ja taki mam co do japończyków to ja miałem avansis II i więcej japończyka nie chcę...te środki do mnie nie przemawiają, przyciski, pokrętła, plastiki , hondy nie miałem ale widziałem i to wygląda bardzo podobnie tzn nie design środka tylko przełączniki itp.... Ja bym postawił jednak że jak nie audi to BMW zresztą i tak zrobiłem a w tej kwocie co jest temat to E46 lub E39 ładną się powinno już z tym nowym dieslem CR znaleźć...
talib1990 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Opublikowano 27 Stycznia 2011 a mi sie taki van podoba http://otomoto.pl/dodge-grand-caravan-sxt-C15991263.html kilka razy jeździłem takim i naprawde przyjemne autko ... jedynie co to te plastiki...ale do silnika pracującego z gazem nie mozna sie przyczepic... butla gazowa schowana pod fotelem kierowcy wiec pozostaje dalej w pełni do wykorzystania przestrzeń bagażowa:)
jarko Opublikowano 27 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2011 Słyszałem - nie wiem czy to prawda - że w tych Hamerykańcach są problemy z elektroniką, lubi się wszystko w środku psuć. Bo to że wygodny i sporo miejsca w środku to duży plus.
Kali S4 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Opublikowano 27 Stycznia 2011 . butla gazowa schowana pod fotelem kierowcy czy to bezpieczne miejsce na butlę?
medik Opublikowano 27 Stycznia 2011 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Lagunę znam bardzo dobrze, polecam, jedyne Co padło to podnośnik szyby 200 zł na szrocie i po sprawie. Odnośnie elektroniki nic nie padło, autko naprawdę przyjemne. A może coś bardziej egzotycznego ? http://otomoto.pl/lexus-is200-xenon-skora-alu16-z-niemiec-C15736570.html Albo : http://moto.allegro.pl/volvo-s60-2-4-d-i1428759666.html
MultiPanda69 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Opublikowano 27 Stycznia 2011 a mi sie taki van podoba http://otomoto.pl/dodge-grand-caravan-sxt-C15991263.html kilka razy jeździłem takim i naprawde przyjemne autko ... jedynie co to te plastiki...ale do silnika pracującego z gazem nie mozna sie przyczepic... butla gazowa schowana pod fotelem kierowcy wiec pozostaje dalej w pełni do wykorzystania przestrzeń bagażowa:) Co to zagazowanego amerykanskiego auta to ja bym sie nigdy nie skusił. Jako drugie auto mam amerykańskiego Chryslera Town&Country w najbogatszej wersji 3.8l benzyna (bez gazu) i nie narzekam 98r. - ma ok 200 tys. przebiegu i nie wiele bylo robione. Napęd na cztery koła dołączany więc zimą nie ma problemów .No i co do rdzy to brak. Mogę szczerze polecic takiego amerykańca :boobs:
Luka3s Opublikowano 27 Stycznia 2011 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Mam na sprzedaż takiego dodga jak by co 3.3benzyna bez LPG.
Rekomendowane odpowiedzi