sokolafk Opublikowano 29 Stycznia 2011 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Nie wiedziałem gdzie napisać więc piszę tu ( jeżeli zły dział proszę o przeniesienie). A wiec posiadam audi a4 1.9 tdi w automacie 110km z 96r. Dziś Usłyszałem dziwne puknięcie w czasie jazdy , od tej pory silnik stracił na mocy i słychać dziwne świczenie od strony pasażera gdy dodaję gazu dodam ze samochód kupiłem wczoraj był on podpinany pod komputer i nie wykryto żadnych błędów z góry dziękuje za pomoc w ustaleniu co to moze byc
ZuKeRs Opublikowano 29 Stycznia 2011 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Przy tak szczatkowych informacjach ciezko cos wywrozyc - ale moze pekl kolektor spalin albo intercooler pekla obudowa powietrza dolotowego. Najlepiej odpalic silnik i zagladnac pod maske tak na sluch z kabiny to moze byc wszystko.
Czaro_22 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Opublikowano 29 Stycznia 2011 O ile auto straciło moc to ja obstawiam turbosprężarkę i zaczął bym od sprawdzenia tego:przebiegly: BTW i nie ten dział
sokolafk Opublikowano 29 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2011 A moze byc to pekniety przepływomierz bo mi sie wydaje tak jakby łapał lewe powietrze
taktuś Opublikowano 29 Stycznia 2011 Opublikowano 29 Stycznia 2011 A moze byc to pekniety przepływomierz bo mi sie wydaje tak jakby łapał lewe powietrze wpadnij jutro na spot do Olsztyna to oblukamy http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=7607.7620
Kali S4 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Nie kopci na czarno? Sprawdź cały dolot czy gdzieś wąż nie pękł
domjenick Opublikowano 29 Stycznia 2011 Opublikowano 29 Stycznia 2011 przenoszę do działu Diesli,ale popraw profil,bo nie wiadomo za bardzo jaki silnik posiadasz-jak to uzupełnisz poprawnie-dalsza pomoc nadejdzie szybciej
Musashi Opublikowano 29 Stycznia 2011 Opublikowano 29 Stycznia 2011 najprawdopodobniej albo spadla tobie gumowa rura dolotu, albo pękła. sprawdz czy po dodaniu gazu dymi na czarno. nie jeźdź autem w takim stanie, ponieważ zawalisz cały układ wylotowy razem z turbina sadzami...
sokolafk Opublikowano 30 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2011 Dziękuję wszystkim za pomoc spadł wąż od turbiny. Mam jeszcze jeden problem gdy zamknełem drzwi ( mam centralny zamek + autoalarm) i od srodka chciałem otworzyc drzwi od strony kierowcy przy pierwszym pociagnieciu za klamke odryglowało wszystkie drzwi ale przy drugim pociagnieciu zero reakcji dodam ze wszystkie drzwi otwieraja sie normalnie poza kierowcy ktorech nie da sie otworzyc od srodka. Macie jakies rady?
domjenick Opublikowano 30 Stycznia 2011 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Macie jakies rady temat na inny wątek-poszukaj na forum,było sporo o centralnych zamkach
Rekomendowane odpowiedzi