Dev Opublikowano 4 Lutego 2011 Opublikowano 4 Lutego 2011 cisnienie mozna sprawdzic VAG-iem w blokach pomiarowych
wojtekce Opublikowano 4 Lutego 2011 Opublikowano 4 Lutego 2011 cisnienie mozna sprawdzic VAG-iem w blokach pomiarowych a jak ktoś nie ma vaga
Dev Opublikowano 4 Lutego 2011 Opublikowano 4 Lutego 2011 mozna zawsze zapiąc manometr wykrecajac przewód z zacisku
wojtekce Opublikowano 4 Lutego 2011 Opublikowano 4 Lutego 2011 mozna zawsze zapiąc manometr wykrecajac przewód z zacisku jednak łatwiej ,szybciej i sprawniej jest popuszczenie odpowietrznika i nie trzeba posiadać manometru
kozi291 Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Opublikowano 5 Lutego 2011 Masz na myśli odpowietrznik na zacisku hamulca ? W sumie o tym nie pomyślałem - faktycznie jak popuszczę odpowietrznik i koło dalej się będzie toczyło z oporami tzn., że oring nie cofa tłoczka. Podłączałem VAGa ale u mnie nie pokazuje ciśnienia hamulców - chyba brak sterownika lub coś takiego. No chyba że trzeba wejść w jakieś inne opcje niż Hamulce.
Dev Opublikowano 5 Lutego 2011 Opublikowano 5 Lutego 2011 a jak to sprawdzałes? w kazdym VAG-u to sprawdzisz , chyba że sterownik nie odpowiada
Kosmy Opublikowano 5 Lutego 2011 Opublikowano 5 Lutego 2011 Ostatni raz uszczelka jak sama nazwa wskazuję uszczelnia nic nie cofa nic nie wypycha robi to CIŚNIENIE -WYPYCHA, PODCIŚNIENIE - WCIĄGA koniec nauki
Dev Opublikowano 5 Lutego 2011 Opublikowano 5 Lutego 2011 Ostatni raz uszczelka jak sama nazwa wskazuję uszczelnia nic nie cofa nic nie wypycha robi to CIŚNIENIE -WYPYCHA, PODCIŚNIENIE - WCIĄGA koniec nauki no to bedziesz musial sie jeszcze troche poduczyc :polew: :polew: :polew: :polew:
kozi291 Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Opublikowano 5 Lutego 2011 Próbowałem wchodzić do różnych zakładek: Hamulce > Wspomaganie hamulcy - ale sterownik nie odpowiada; Hamulce > Wzmocnienie hamulcy - ale sterownik nie odp.: ABS > Bloki danych > działa blok 001 oraz 002 ale ciśnienia tam nie pokazuje: ABS > Test wyjść > 512 Czujnik Halla-brak znacznika odniesienia > 65535 Uszkodzony moduł sterujący - potem program się zawiesza Proszę o info czy w zakładce Hamulce można zmierzyć to ciśnienie ?
Dev Opublikowano 5 Lutego 2011 Opublikowano 5 Lutego 2011 cisnienie sprawdzasz w blokach pomiarowych od 1 do 4 bloku ale nie pamietam dokładnie który wejdziesz w pierwszy i naciskasz hamulce jezeli nic sie nie zmienia wchodzisz w nastepny itd
kozi291 Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Opublikowano 5 Lutego 2011 Ok ale mam wejść w Hamulce > Bloki pomiarowe ? czy np Silnik > Bloki pomiarowe ? Na pewno cofa tłok dlatego też jej przekrój jest kwadratowy a nie okrągły jak w zwykłym tylko uszczelniającym oringu.
kozi291 Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Opublikowano 5 Lutego 2011 Wchodziłem w ABS > Bliki pomiarowe > 001 pokazuje prędkość z czujników ABS w kołach > 002 pokazuje bity 0 0 1 i tu jedna pozycja po wciśnięciu hamulca zmienia się z 0 na 1 Reszta grup nie działa.
Dev Opublikowano 5 Lutego 2011 Opublikowano 5 Lutego 2011 chyba faktycznie nie ma tych wartosci w tym sterowniku :mysli: :mysli:
kozi291 Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Opublikowano 5 Lutego 2011 To jest 1.6 benzyna z 99r tak więc może nie być takiego sterownika
Kosmy Opublikowano 6 Lutego 2011 Opublikowano 6 Lutego 2011 A Ty dalej swoje jedynym i najważniejszym zadaniem uszczelniacza (oringu) jest uszczelnienie Za wypchnięcia tłoczka jest odpowiedzialne CIŚNIENIE za cofniecie tłoczka odpowiedzialne jest PODCIŚNIENIE. I praw fizyki nie zmienisz
Dev Opublikowano 6 Lutego 2011 Opublikowano 6 Lutego 2011 :polew: :polew: Kolego, rozebrales w swoim zyciu choc jeden zacisk ???
Stichy Opublikowano 6 Lutego 2011 Opublikowano 6 Lutego 2011 Zamontuj sobie sprezyne i bedzie sie cofalo Sorki za OT :gwizdanie:
Dev Opublikowano 6 Lutego 2011 Opublikowano 6 Lutego 2011 Wyobraź sobie że sporo gdyby tak faktycznie było to nie pisalbys głupot
Rekomendowane odpowiedzi