djbinek Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 http://allegro.pl/item891739771_hid_zarnik_palnik_xenon_d2r_ksenon_4_12k_koszalin.html Kochani, co powiecie na temat tych żarników? Jaki jest efekt, ma ktoś? Bo nie widzi mi się wydawać 300zł na ksenony i pier**** z kabelkami I jeszcze pytanko odnośnie LEDów do podświetlania blach: wiem, że są to 36mm, a jakie są stosowane wewnątrz auta i w bagażniku? Też 36mm? Petara i Nowek powinni mi odpowiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowekbdg Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 tez 36 ;] Samochodziki niby ok tylko uszczelka pod glowice ma za duze otwory... jeszcze tylko uszczelka i na jutro ma byc wypis ze szpitala :gwizdanie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Petara Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Sam zarnik Ci nic nie da musisz miec przetwornice WN inaczej gaz sie nie rozzarzy...A odnosnie diod to Ci nie pomoge bo juz nie pamietam...Wrzuc w szukajke na forum to Ci wyskoczy co chcesz ja tak tez znalazłem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość -makaveli- Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090102/REGION/431929519 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olorob2 Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 filtr zmien sobie dopiero na wiosne ... w zime nie warto Podstawa dobrego funkcjonowania Ropniaka w zimie to Wymieniony Filtr Paliwa Dobrze dzialajace Swiece Zarowe Nie Lejace Wtryski I Dobra Kompresja Pierwsze slysze by ktos zmienial filtr paliwa dopiero na wiosne bo na zime nie warto(BO WIADOMO ZE GDY SA MROZY TO Z ROPY WYTRACA SIE PARAFINA I WODA Z ZASYFIONEJ ROPY I JUZ MAMY KLOPOTY)PARAFINA NAM ZATKA WKLAD PALIWOWY I DOPIERO JEST JAZDA--wtedy jest potrzeba rozebrania ukladu paliwowego i jego czyszczenie denaturatem i nie obedzie sie bez kompresora by przepchnac rurki az do zbiornika.Wymieniaj smialo a jesli chodzi o odpowietrzenie ukladu paliwowego to proste jak budowa gwozdzia. Wystarczy odkrecic wszystkie rurki przy wtryskach (najlepiej jak jest sie we dwoch)jeden kreci rozrusznikiem drugi obserwuje czy paliwo juz plynie przez rurki przy wtryskach(nie musisz ich calkiem odkrecac wystarczy ze tylko popuscisz je tak by pociekla z nich ropa)gdy to nastapi to wystarczy ze dociagniesz przewody spowrotem i juz masz caly uklad paliwowy odpowietrzony cala filozofia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość -makaveli- Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 wielkie dzięki za pomoc.jutro jade do znajomego mechanika i wymieni mi filtr za 20zł(lepsze to niż walka z tym na mrozie ).na różnych forach wyczytałem że moje objawy http://www.a4-klub.pl/smf/b5_ahu_mulowaty_silnik-t115281.0.html mogą mieć przyczynę w przepływomierzu lub wtryskach.oby to był filtr.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemciotorun Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 http://allegro.pl/item891739771_hid_zarnik_palnik_xenon_d2r_ksenon_4_12k_koszalin.html Kochani, co powiecie na temat tych żarników? Jaki jest efekt, ma ktoś? Bo nie widzi mi się wydawać 300zł na ksenony i pier**** z kabelkami I jeszcze pytanko odnośnie LEDów do podświetlania blach: wiem, że są to 36mm, a jakie są stosowane wewnątrz auta i w bagażniku? Też 36mm? Petara i Nowek powinni mi odpowiedzieć. tak jak Ci petera pisal, same palniki to mozesz na polce w garazu sobie postawic, musza byc przetwornice, prawdopodobnie adapter z ds2 na h7 (jezeli chcesz kupic te palniki) a co do kabli to i tak musisz przerabiac poprustu musisz wpiac przetwornice, wyrezac dziure w lampie zeby doprowadzic kable z przetwornicy do palnika i ewwntualnie zasilanie przetwornic, ogolnie roboty na 30 min, no chyba ze ktos ma endzele :> [br]Dopisany: 01 Luty 2010, 21:38_________________________________________________Montaż typu Plug and Play - maksymalnie prosty montaż. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kierownik Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Tzn źle się wysłowiłem ... mówiąc wiosna chodzi mi o cieplejsze dni . Oczywiście , niestety nasze paliwa sa "chrzczone" i jest to spowodowane nieuczciwością naszego społeczeństwa ,ale tez wiesz dobrze pewnie że idzie usunąć parafinę i zapobiegać jej osadzaniu poprzez stosowanie odpowiednich tego typu środków , bądź co bądz producenci również polecają tego typu "specyfiki", bo oczyszczają wtryskiwacze i jednocześnie przedłużają żywotność. Co do Odpowietrzania sam napisałeś ze najlepiej być w dwójkę , wiec jednak wątpię ze Grzesiek solo sam by sobie z tym poradził, przyznam ze jeszcze nie miałem zbytnio z silnikami wysokoprężnymi VW/Audi do czynienia, co mnie zarazem zaskoczyło ze tak prosto sie w nich odpowietrza ukł. , ale swoje odczucia przedstawiłem to na motywach silników y20dth i Z19DTL . Jednocześnie ciesze sie ze mnie sprostowałeś , nie mam doświadczenia zbyt dużego ale staram sie nadrabiać to, zostało mi jeszcze troche nauki do zawodu, ale najważniejsze jest to ze przyjmuje swoje blędy z pokorą i zarazem sie na nich uczę natychmiastowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olorob2 Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Nie ma problema mozna tez byc samemu tylko wystarczy 3 do 4 razy przekrecic rozrusznikiem i podejsc do silnika i tylko dokrecic rurki przy wtryskach i juz po sprawie.A w warsztatach to cuduja a to jest naj naj prostsza sprawa i naj bardziej skuteczna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Petara Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Ja słyszałem o skutecznym odpowietrzaniu na PLAK-a takiego do kokpitu zamiast samostartu...Podobno dobra mieszanka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strobo Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Plak jest delikatniejszy,a samostart ma pier...cie. Ja się nie bawię w żadne odkręcanie rurek...po prostu zalewam filtr ropa i montuje.już nie raz przerobione.szczególnie teraz:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Newman Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 strobo .. naprawiles sie juz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowekbdg Opublikowano 2 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 A newman pojawi sie na spocie :gwizdanie:??[br]Dopisany: 02 Luty 2010, 00:20_________________________________________________Witam.I znów Bydgoszcz trochę przysypało...Ja cierpliwie oczekuje na samochód :gwizdanie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reniu Opublikowano 2 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 "Pocieszę" Cię... Prognozy pogody na najbliższe dni są mało zaskakujące - będzie mroźno. Temperatura minimalna w najbliższych dniach wyniesie średnio -9 st. C. Ma też padać śnieg. Jutro spadnie go dużo, a masy śniegu rozwieje gwałtowny wiatr. Wiać będzie z prędkością nawet 70 km/h. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowekbdg Opublikowano 2 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 No to bardzo pocieszające Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blondi89 Opublikowano 2 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 No i mamy skuteczna walke z globalnym ociepleniem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowekbdg Opublikowano 2 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 Jutro sie widzimy na tesco???[br]Dopisany: 02 Luty 2010, 10:55_________________________________________________Ale cisza zamarla . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reniu Opublikowano 2 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 Bo poprosiłeś o deklarację kto wybiera się na spota a z tym u nas ciężko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowekbdg Opublikowano 2 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 Jeszcze dojdzie do tego co sie dzieje na eu martwa cisza przez rok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reniu Opublikowano 2 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 E tam, do tego nie dopuścimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi