nmsbono Opublikowano 3 Lutego 2011 Opublikowano 3 Lutego 2011 Panowie mam problem ze swoim AFN. Cos piszczy i rumocze, gdy polalem po pasku woda zrobilo sie cichutko i napinacz przestal skakac drgania i szumy minely ale po chwili wdal sie dzwiek zacierajacego lozyska i juz nawet po polaniu woda to nie ustaje. Nie mam juz do tego sily wszystko wymienione, pozostal tylko alternator i wydaje mi sie ze lozyska prosza sie o wymiane. Co wy o tym sadzicie? Dodam ze alternator jest bez sprzegielka. Prosze o szybka odpowiedz Zalaczam filmik:
tomek198724 Opublikowano 3 Lutego 2011 Opublikowano 3 Lutego 2011 a napinacz sprawdzales moze i byc alternator sciagnij pasek i pokrec rolko na alternatorze i bedziesz slyszal bo u mnie bardziej piczaczalo i wymienilem napinacz i juz nie piszczy pozdrawiam
ArthurA4 Opublikowano 3 Lutego 2011 Opublikowano 3 Lutego 2011 Tak jak kolega wyżej sprawdź rolki bo to prawdopodobnie to.
nmsbono Opublikowano 3 Lutego 2011 Autor Opublikowano 3 Lutego 2011 napinacz 2 tyg temu wymienialem takze to nie on
tomek198724 Opublikowano 3 Lutego 2011 Opublikowano 3 Lutego 2011 a ile dales za napinacz i jaka firma boze nowy to nie znaczy ze dobry
exe Opublikowano 4 Lutego 2011 Opublikowano 4 Lutego 2011 zobacz czy koło pasowe się nie buja, może guma sparciała i pasek nierówno pracuje..
blaster99 Opublikowano 4 Lutego 2011 Opublikowano 4 Lutego 2011 mnie tez dobijał swierszcz pod maska mojego starego A4 B5 AFN. Wymienilem napinacz i nic to nie zmienilo, juz chcialem wymieniac koło pasowe alternatora gdy rozsypała sie pompa wody. Po jej wymienie bylo cicho sza i przyjemnie bylo posluchac motorka. Moze akurat o to chodzi ....?
LORD DIABLO Opublikowano 4 Lutego 2011 Opublikowano 4 Lutego 2011 pompa wody na 100% taki sam dzwiek mialem i tez myslalem ze to alternator az sie rozsypala wymien ja jak najszybciej
Brysio Opublikowano 4 Lutego 2011 Opublikowano 4 Lutego 2011 pompe wbrew starych przekonan powinno sie wymieniac co 100kkm czyli co rozrzad piewsza fabryczna moze trzyamc do 200kkm ale to moze nie musi dlatego przy rozrzadzie jest zalecana do wymiany
nmsbono Opublikowano 4 Lutego 2011 Autor Opublikowano 4 Lutego 2011 Juz po problemie wymienilem dzisiaj pasek na Gates i jest troche ciszej tylko jeszcze przy skrecaniu cos drzy zastanawiam sie nad intercoolerem bo troszke luzu ma. Musze tam zajrzec . Dzieki Panowie za porady
Brysio Opublikowano 4 Lutego 2011 Opublikowano 4 Lutego 2011 Juz po problemie wymienilem dzisiaj pasek na Gates i jest troche ciszej tylko jeszcze przy skrecaniu cos drzy zastanawiam sie nad intercoolerem bo troszke luzu ma. Musze tam zajrzec . Dzieki Panowie za porady troche ciszej czy calkiem problem znikl??? ostrzegam jesli to pompa i ja przytnie a tak sie kiedys stanie przepiluje ci pasek a to moze rozwalic rozrzad a tym samym silnik radze to sprawdzic i wyeliminowac problem
nmsbono Opublikowano 4 Lutego 2011 Autor Opublikowano 4 Lutego 2011 No wiec tak pompe wymienialem dalem 90zl jakas najtansza zrobilem na niej 5000km wiec chyba nie powinna zdechnac tak szybko. Wspomaganie to jeszcze przed nowym rokiem robilem kupilem oryginalna uzywke. Napinacz wymienialem 2 tyg temu tez tani bo za 150 zl.
Brysio Opublikowano 4 Lutego 2011 Opublikowano 4 Lutego 2011 no ale jak ty chinszczyzne z allegro kupujesz przecie to tylko zrobione zeby pokazac ze jest a nie ze ma dzialac paski sie kupuje bosch dayco conti a nie jakies xionguc**ju
szyku Opublikowano 4 Lutego 2011 Opublikowano 4 Lutego 2011 taka dobra rada na pompie pasku czy napinaczu .. czy czymkolwiek związanym z silnikiem niema co oszczędzać
nmsbono Opublikowano 4 Lutego 2011 Autor Opublikowano 4 Lutego 2011 juz nie bede oszczedzal hah wiadomo jak to pierwszy raz pasek mialem do wyboru wlasnie boscha albo gates gates nawet 2 zl drozszy wiec z zapytania ktory lepszy wzialem gates. Ale na przyszlosc bede sie staral pchac czesci oryginalne
Przemots Opublikowano 4 Lutego 2011 Opublikowano 4 Lutego 2011 A nikt nie wpadł na pomysł że to może być pompa wspomagania.U mnie w 1Z też takie dźwięki były.Wywaliło płyn przez zbiorniczek i pompa się zatarła.Zobacz czy jest luz na kole w pompie
Rekomendowane odpowiedzi