Wojtek_A4 Opublikowano 24 Marca 2013 Opublikowano 24 Marca 2013 Jakby ktos szukal klamek podswietlanych, lampek pod fotelami, czy oswietlenia boczkow to walaja mi sie po garazu:wink:
Kuba A4 Opublikowano 28 Marca 2013 Opublikowano 28 Marca 2013 za dużo chcesz wojtek ;-), poza tym mam pytanie czy podświetlenie podłokietnika dziła non stop czy jak? jesdt jakoś włączane??
Kshyhu87 Opublikowano 28 Marca 2013 Opublikowano 28 Marca 2013 Dopiero po przekręceniu włącznika świateł :-)
Slawek Opublikowano 29 Marca 2013 Opublikowano 29 Marca 2013 Kuba A4 nie pali non stop przy zapłonie, przecież Kshyhu87 napisał Ci że przy włączonych światłach (i tylko wtedy się świeci), a przy zapłonie nie włącza się podświetlenie podłokietnika.
Maxito Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Panowie czy żarówki w oświetleniu drzwi są 3w czy 5w ???? czy takie i takie
Slawek Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Żarówki są tam w5w. Więc każda w białej i czerwonej lampce ma po 5W
huggy Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Zapewne i mnie czeka lutowanie. Kratki mam już podświetlanie, więc nie będzie tak źle. Zastanawia mnie jedynie fakt że wszystko inne się podświetla, łącznie z popielniczką i podłokietnikiem, a to nie. Pogubiłem się troszkę w temacie i rozumiem że to normalna sprawa i podświetlanie nawiewu zależało od pakietu wyp. ?
Maxito Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 dobra rezacze , niech ktoś mądry się wypowie i mi odpowie na takie pytanie. ostatnio uruchomiłem światło w drzwiach ostrzegawcze i podświetlenie podłoża otwieram drzwi lewe świeci , prawe świeci . więc dziś zabrałem się za tył (wcześniej nie miałem nawet oświetlenia ostrzegawczego tej czerwonej lampki w drzwiach) dziś pociągnołem instalację od słupka b ale według opisów za cholerę to nie pasuje . mojej kostce w słupku B są wpięte piny 1,2,3,4,5,11,12,15,16 reszta jest pusta ??? stichi powiedział że mam wpiąć 7 i 10 w schemacie który tu jest zamieszczony 11 14 więc zgłupiałem proszę o pomoc naprawdę nie mam pomysłu czy muszę ciągnąć kolejną wiązkę do modułu ???:facepalm::facepalm:
huggy Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Ja już po koledzy, nawiew świeci Dodam że nie ciąłem oryginalnych kostek, na dodatkowym kabelku założyłem piny żeńskie podobne do tych: http://jkm-sklep.pl/sklep/img/p/1656-491-thickbox.jpg wrzuciłem w termokurczkę by nie zwierały w kostce a pod włącznikiem wpiąłem się zatrzaskami. pzr
Maxito Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Mądre głowy czy ktoś może mi powiedzieć jak mam uruchomic to oświetlenie w tylnych drzwiach ???? Czytam ten wątek już trzeci raz i nie znalazłem odpowiedzi . Wszyscy pisza ze sie wpinaja i dziala a ja mam pecha i nie dzialz k**wa jego mac:facepalm:o:facepalm:
bobikos Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Mądre głowy czy ktoś może mi powiedzieć jak mam uruchomic to oświetlenie w tylnych drzwiach ???? Czytam ten wątek już trzeci raz i nie znalazłem odpowiedzi . Wszyscy pisza ze sie wpinaja i dziala a ja mam pecha i nie dzialz k**wa jego mac:facepalm:o:facepalm: W Twoim przypadku pin 11 i pin 14. Z tym że 11 jak widać masz bo to jest masa, znajdź brązowy kabel w wiązce do centralnego zamka i podepnij się do niego. Jeśli chodzi o pin 14 to jak widać nie masz go obsadzonego więc sygnał musisz ciągnąć z samego modułu komfortu - 16 pinowa czarna kostka. W tej kostce musisz wpiąć się do pinu 1 dla drzwi tylnych lewych i do pinu 2 dla drzwi tylnych prawych
barrowiec1 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 po jakim czasie światełka czerwone/białe gasną wam w drzwiach, gdy drzwi są non stop otwarte?? można to jakoś regulować w MK??
domin79 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 po jakim czasie światełka czerwone/białe gasną wam w drzwiach, gdy drzwi są non stop otwarte??można to jakoś regulować w MK?? niestety sie nieda tego regulawać co do czasu to jakieś 5min
Maxito Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Mądre głowy czy ktoś może mi powiedzieć jak mam uruchomic to oświetlenie w tylnych drzwiach ???? Czytam ten wątek już trzeci raz i nie znalazłem odpowiedzi . Wszyscy pisza ze sie wpinaja i dziala a ja mam pecha i nie dzialz k**wa jego mac:facepalm:o:facepalm: W Twoim przypadku pin 11 i pin 14. Z tym że 11 jak widać masz bo to jest masa, znajdź brązowy kabel w wiązce do centralnego zamka i podepnij się do niego. Jeśli chodzi o pin 14 to jak widać nie masz go obsadzonego więc sygnał musisz ciągnąć z samego modułu komfortu - 16 pinowa czarna kostka. W tej kostce musisz wpiąć się do pinu 1 dla drzwi tylnych lewych i do pinu 2 dla drzwi tylnych prawych dziękuję za odpowiedź Kolego a możesz mi powiedzieć którędy to biegnie ? trzeba denontować fotele rozumiem i wykładzinę? masz może wiedzę jakie mają oznaczenie te piny z MK których mi brakuje ??? i jeszcze jedno czy każdy mogół ogarnie oświetlenie drzwi ??? pytam bo jeszcze nie sprawdzałem jaki mam MK
bobikos Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 z lewych drzwi masz blisko, ale tak czy inaczej trzeba by demontować fotel, wtedy łatwiej się dostać na MK, więcej zabawy jest z prawą stroną bo dalej. Jak podniesiesz wykładzinę będziesz widział plastikowe korytka w których biegną przewody. Każdy MK obsługuje oświetlenie drzwi. Jakie idą tam piny, nie wiem...
dziako Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 po jakim czasie światełka czerwone/białe gasną wam w drzwiach, gdy drzwi są non stop otwarte??można to jakoś regulować w MK?? niestety sie nieda tego regulawać co do czasu to jakieś 5min nie wiem jak u Was, ale u mnie zgasły po 10 min.
Rekomendowane odpowiedzi