rapens1 Opublikowano 1 Grudnia 2007 Opublikowano 1 Grudnia 2007 witam wszystkich mam pewien problem moje auto stało 2 dni na zewnątrz i nie uruchamiałem go po 2 dniach jak chciałem odpalić to rozrusznik nawet nie przekrecił zaznaczam ze akumulator jest naładowany wszystkie kontrolki świecą tak jak wczesniej przy przekreceniu kluczykiem słychac tylko krótki dzwiek i nic a rozrusznika wogóle nie słychac nie wiem co jest moze jest od tego jakis bezpiecznik czy coś takiego bo sam juz nie wiem prosze o pomoc!!!!!!!!!!!!!! uzupełnij profil
mcm Opublikowano 1 Grudnia 2007 Opublikowano 1 Grudnia 2007 może się immobiliser zablokował o ile go masz
Musashi Opublikowano 1 Grudnia 2007 Opublikowano 1 Grudnia 2007 odłącz akumulator na godzinke, podłącz i spróbuj ponownie.
rapens1 Opublikowano 2 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2007 mam immobiliser ale wczoraj odpaliłem go na tzw.pych i pozniej zgasiłem ale odpalic juz nie mogłem dalej rozrusznik zero reakcji
mcm Opublikowano 2 Grudnia 2007 Opublikowano 2 Grudnia 2007 może gdzieś masz przerwe na przewodzaie i nie załącza się rozrusznik przejrzyj kable przy rozruszniku
szogun0 Opublikowano 2 Grudnia 2007 Opublikowano 2 Grudnia 2007 Jak próbujesz zakręcić to słychać jakby coś chciało wrzucić ale nie dawało rady. Jeśli tak, to wina rozrusznika lub braku masy dla rozrusznika. Jeśli absolutnie nic nie słychać to kostka stacyjki.
rapens1 Opublikowano 2 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2007 jutro jade do kumpla na kanał to sobie sprawdze te przewody tez własnie o tym myslałem ze moze prąd nie dochodzić do rozrusznika bo wogóle go nie słychać!!!!jutro się okaże
grzanek85 Opublikowano 2 Grudnia 2007 Opublikowano 2 Grudnia 2007 Sprawdź jeszcze bendyx jeśli wyrzucił zębatkę i nie wrócił na swoje miejsce,albo się przycina to rozrusznik nawet się nie odezwie. Jak przelecisz kluczyk w pozycje odpalenie nie słychać cyknięcia z okolic rozrusznika??
rapens1 Opublikowano 3 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2007 Sprawdź jeszcze bendyx jeśli wyrzucił zębatkę i nie wrócił na swoje miejsce,albo się przycina to rozrusznik nawet się nie odezwie. Jak przelecisz kluczyk w pozycje odpalenie nie słychać cyknięcia z okolic rozrusznika?? nic nie słychać żadnego cyknięcia wydaje mi sie ze to jednak prąd nie dochodzi [br]Dopisany: 03 Grudzień 2007, 12:22 _________________________________________________byłem dzisiaj u kumpla na kanale i wyczyściłem wszystkie styki i złącza wychodzace od rozrusznika i dalej zero reakcji jutro jade do mechaniora bo sam rozrusznika nie bede rozkrecał moze rzeczywiście to bendyx
dark79 Opublikowano 3 Grudnia 2007 Opublikowano 3 Grudnia 2007 zobacz czy dochodzi napięcie na rozrusznik po przekręceniu kluczyka, jak nie to obstawiam kostkę stacyjki do wymiany
grzanek85 Opublikowano 3 Grudnia 2007 Opublikowano 3 Grudnia 2007 A mi to nadal wygląda na bendyx, po przełączeniu stacyjki pojawia się napięcie na tym cienkim kablu wpiętym w rozrusznik, bo na grubym jest cały czas. Ten cienki przewód załancza bendyx i automatycznie puszcza prąd na rozrusznik(z tego grubszego). Jeśli nie będzie napięcia w tym cienkim przewodzie to znaczy że kostka, jeśli będzie to na 99% wysypał się bendyx(pamiętaj na grubym napięcie jest cały czas) pzdr
rapens1 Opublikowano 3 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2007 dzięki grzanek85 jutro sprawdze czy dochodzi to napiecie bo dzisiaj nie sprawdzałem a jak bendyx to moze wiesz ile moze kosztowac ????bo narazie cienko z kaską u mnie:-)
grzanek85 Opublikowano 3 Grudnia 2007 Opublikowano 3 Grudnia 2007 Tu masz coś http://www.a4-klub.pl/smf/index.php/topic,19588.0.html . Nowy bedyx koszt ok 60-70 pln ja swój wyczyściłem wysmarowałem i działa jak ta lala
rapens1 Opublikowano 4 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2007 byłem u mechanika wymieniłem kostke stacyjki(była pęknieta)ale to nadal nic nie pomogło rozrusznik mam wporzadku bo mi sprawdził i na tzw zwarcie pali moze są tam jeszcze jakieś przekażniki bo sam juz nie wiem
janusz124 Opublikowano 4 Grudnia 2007 Opublikowano 4 Grudnia 2007 witaj możesz wyjąć cieńki przewod polączyć go próbnikiem(żaroweczką) do masy i jak przy przekręceniu kluczyka nie zaswieci się to albo ten przewod jest walnięty albo masz przekaźnik walniety
rapens1 Opublikowano 5 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2007 witaj możesz wyjąć cieńki przewod polączyć go próbnikiem(żaroweczką) do masy i jak przy przekręceniu kluczyka nie zaswieci się to albo ten przewod jest walnięty albo masz przekaźnik walniety spróbuje tak zrobic ale mam jeszcze pytanko jak jest przekażnik walniety to gdzie on sie znajduje i który to jest jak jest oznaczony bo nie mam schematu instalacji i nie moge sprawdzic[br]Dopisany: 04 Grudzień 2007, 21:04 _________________________________________________dzisiaj zauważyłem ze prawy kierunek z przodu przestał mi działac i myślałem ze żarówka ale teraz już dobrze działa czy to moze miec cos wspólnego z kostką stacyjki moze dobrze nie łaczyc na kostce czy jest możliwośc ze kostka która wymieniłem jest zła i dlatego tez rozrusznik mi nie ''kreci''[br]Dopisany: 05 Grudzień 2007, 11:31 _________________________________________________No i po kłopocie postanowiłem wziąść sprawy w swoje ręce (tym razem juz sam bez pomocy mechanika)sprawdziłem jeszcze raz kostke stacyjki i co się okazało kostka wporządku problem był w tym że kostka nie była dobrze włozona w stacyjkę i nie przekazywała napiecia na rozrusznik ale teraz juz wszystko :th: i juz moge smigac dalej swoja lalunią dzieki wszystkim za pomoc pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi