Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5/B6/B7] Modyfikacje 1.8T - Pytania i odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

gdzie sprawdza sie korekty wtryskow i jakie sa maks bezpieczne wartosci?

• Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 783,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

A tak wyglada tlok jak samochód dojdzie do granicy adaptacji i jest za ubogo :-)

MPS.jpg

---------- Post dopisany at 15:18 ---------- Poprzedni post napisany at 15:16 ----------

I teraz pytanie ,,, czy blokada EGR moze powodowac takie rzeczy ? ROMAN_TYK jak myslisz bo czytalem wlasnie Twojego bloga

Opublikowano

EGR? moze chodzilo Ci o SAI?

Szybkie porównanie modeli 1.8T:

porownanie_150_163_170_190ps.jpg

tłoki płyną jak jest zbyt ubogo i temp rośnie masakrycznie...

Opublikowano
A tak wyglada tlok jak samochód dojdzie do granicy adaptacji i jest za ubogo :-)

http://s24.postimg.org/ywrit0hep/MPS.jpg

musiał na nim jezdzic przynajmniej rok, pod warunkiem że jest to tłok od 1.8T

Opublikowano

To kiedy plyna tloki to ja wiem bo juz nie raz wyjmowalem z auta ktory jezdzil na niby dobrej instalcji gazowej.

Jak by nie bylo zablokowany EGR podnosi temp. bo sterownik zmienia zaplon i dlatego napisalem , Tym bardziej ze akurat w MAZDZIE 3 MPS (2.3 Turbo DISI) wlasnie to tego z tego tloka idzie kanal .

---------- Post dopisany at 21:25 ---------- Poprzedni post napisany at 21:16 ----------

Nie ,,, to sie stalo w pare minut i nawet niewiedzial kiedy.Dobrze ze ma COBBA ( modol do mazdy do szybkiej korekty mieszanki i wgrywania map ) bo on jest podpiety pod OBD na stale i dziala tez jak czarna skrzynka . Wtryskiwacz zaczol prawdopodbnie sie zatykac i zaczol za malo podawac paliwa - sprawdzalem bo silnik zaczol wydluzac czas wtrysku, doszedl do granicy no i "kuku" , 2 i 3 gar tez zaczelo topic wiec musialo byc jakies gowno w paliwie. Przezyl tylko 1 cylinder

---------- Post dopisany at 21:25 ---------- Poprzedni post napisany at 21:25 ----------

Nie ,,, to sie stalo w pare minut i nawet niewiedzial kiedy.Dobrze ze ma COBBA ( modol do mazdy do szybkiej korekty mieszanki i wgrywania map ) bo on jest podpiety pod OBD na stale i dziala tez jak czarna skrzynka . Wtryskiwacz zaczol prawdopodbnie sie zatykac i zaczol za malo podawac paliwa - sprawdzalem bo silnik zaczol wydluzac czas wtrysku, doszedl do granicy no i "kuku" , 2 i 3 gar tez zaczelo topic wiec musialo byc jakies gowno w paliwie. Przezyl tylko 1 cylinder

Opublikowano

Pany jak i gdzie podłaczaliscie zasilanie wskaznika? gdzies pod stacyjke czy gdzie?

Opublikowano

mozesz pod kratki jak masz podswietlane

Opublikowano

Nie mam i tam sa 4 kabelki

Opublikowano

ja pod przyciski na konsoli srodkowej, w nich jest podswietlenie przeciez, od grzanej szyby itd

---------- Post dopisany 03-04-2013 at 00:11 ---------- Poprzedni post napisany 02-04-2013 at 23:33 ----------

sprawdzilem sobie na kalkulatorze jesli chodzi o wtryski AGU i AEB

wtryski AGU 0280150464

wydajnosc nominalna 3bar - 258ccm, wydajnosc przy ori regulatorze 3bar z AGU i doladowaniu 0.9b to ok 294ccm

wtryski AEB 0280150447

nominał 3bar - 224ccm, wydajnosc przy ori regulatorze 4bar z AEB i doladowaniu 0.9b to ok 286ccm

wiec o 8ccm wtryski z agu przy mniejszym regulatorze są wydajniejsze, co daje nam niecałe 3% wiekszą wydajność

jeśli chodzi o wtryski AGU i regulator 4bar, to ich wydajnośc wzrasta do 330ccm przy booście 0.9b

obliczenia są wedlug danych z katalogu BOSCHa i kalkulatora jaki był załączony w jednym dokumencie do tego, więc w AGU wtryski są dosyć spore i gabarytowo chyba pasują do AEBa, wtyczka na bank jest ta sama, gniazdo EV1

Opublikowano
Club G40 - The Polo G40 Owners Club UK Tutaj mozna sprawdzić wydajnośc wtrysków po numerach jak ktoś nie wiem jakie ma.
Opublikowano

Podłaczyłem pod radio i swiatła i teraz problem bo procedura startu działa normalnie a potem miga podswietlenie, co to moze byc?

Opublikowano
Podłaczyłem pod radio i swiatła i teraz problem bo procedura startu działa normalnie a potem miga podswietlenie, co to moze byc?

Jak podpinałem swój wskaźnik to musiałem podpiąć masę, stały plus i plus po kluczyku, więc może zrobiłeś coś nie tak:whistling:

Opublikowano

tak masa, stały plus i wepnij się w światła będzie zapalał się z licznikiem

Opublikowano

Dobra ogarnięte :wink:

---------- Post dopisany at 16:47 ---------- Poprzedni post napisany at 15:35 ----------

A kolektor ssacy moge malnąc zwykłym szprejem czy musi byc jakis wytrzymalszy na temp ?

Opublikowano

jak juz cos zrobic to dobrze :) wal wysoko temperaturowym albo proszkowo :)

Opublikowano

pokrywe jak proszkowo pomaluje też wytrzyma?

Opublikowano

ja mam pokrywe pomalowaną farbą do zacisków z norauto polecam:) farba dwuskładnikowa :)

Opublikowano

motip do zaciskow tez da rade na bank

Opublikowano

Własnie ostatnio w motoryzacyjnym pytałem i polecił mi jakąś farbe do zaciskow za 22zł ale nie pamiętam firmy