Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5/B6/B7] Modyfikacje 1.8T - Pytania i odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to nie dobrze:facepalm:

• Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 782,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Nie ma, za cienki jest.

Potrzeba ME 7.5

ja poszedlem inna droga - stand alone. i tez mam LC, flat shift i brak przeplywki ;)

Opublikowano

Panowie jakie można ustawić największe i w miare bezpiecznie cisnienie na MBC w k03? Pytam bo doładowaniu 1,2 bara auto zaczyna szarpać ,a mam teraz założony n75 z TDI,bo ori nie mam gdzie teraz kupić i zastanawiam sie nad mbc.

Opublikowano

1.2 to jest juz b duzo... jesli masz seryjne wtryski to pewnie nie wyrabiaja, przy 0.9-1.0 zaczynaja sie juz zapetlac

bezpieczne max wedlug mnie to troche wiecej niz ma seria AJL czyli do 1.0b

Opublikowano

K03 1 bar spokojnie, aczkolwiek sa tacy co i 1.3 dmuchają, ale wtryski tak czy siak kończą się ....

Opublikowano

Wtryski są narazie ori czyli chyba 250-tki aczkolwiek mam 360cc z saaba 2,3 turbo,tyle że znów trzeba by robić korekte softu pod nie bo pewnie będą za dużo podlewać. Dodam że auto jest po programie a przepływka pokazuje 160g

Opublikowano
K03 1 bar spokojnie, aczkolwiek sa tacy co i 1.3 dmuchają, ale wtryski tak czy siak kończą się ....

Dokladnie. W starym AEB mialem takie wlasnie doładowanie ale wtryski byly za cienkie.

Opublikowano

Ale k03 chyba i tak nie utrzyma 1bara do odcinki,tylko spadnie w okolice 0,7,przynajmniej u mnie tak pokazuje.

Opublikowano

wbrew pozorom to jest bardzo male turbo

Opublikowano

U mnie przy odcince bylo 0.9. Na przeplywce 177g/s

Opublikowano

Jeśli rzeczywiście utrzyma 0,9 do odcinki to spoko,a jak np ustawiłbym na 1,1 bar-a to ono przy odcince spadnie do tego 0,9?

Opublikowano

0.7-0.8

Opublikowano
U mnie przy odcince bylo 0.9. Na przeplywce 177g/s

k03 utrzymało Ci 0.9 bara do odciny? tyle to utrzymuje ale K03s, jakby tyle Ci utrzymywało to miałbyś spokojnie te 220km... i miałeś takie doładowanie i seryje wtryski? to chyba ze większego sensu? seryje wtryski do 200km max starcza a i pewnie przy tym juz zapętlają sie

Opublikowano

Aha to ok,czyli peak-a mozna ustawić na 1,0bar,chodzi mi o to żeby znowu nie przeładowywało,bo jak dobiło do 1,2bara to zaraz obcinało do 0,3 i było po jezdzie. W każdym bądź razie dziekuje Panowie za dorade i jutro zamawiam MBC.:wink:

Opublikowano

na pewno cos mial dlubane z tymi wtryskami bo tez nie wierze w to :) przy 1.0-1.1 b wtryski wykazuja juz swoją granice a braku paliwa przeciez sie nie przeskoczy samym powietrzem

Opublikowano

Bylem z tym na kilku hamowniach, wyniki byly takie:

207. 208. 211. 212. 217. Niutow nie pamietam.

Wtryski byly na granicy zapetlania.

Przy ostrym palowaniu kolektor turbo i polowa kata byla zolta. Auto kupil Kolega z forum i nie mam zadnej wiedzy co sie z nim dzieje. A szkoda bo chetnie skopiowalbym program.

Opublikowano

niewiem może miałeś jakies inne wtryski i jaką hybryde turbo bo nie ma h.. żeby seryjne k03 utrzymało do odciny 0.9 bara... zreszta nieważne:decayed: kamilb5 Ty masz jakiś soft czy co? nie ustawiaj wiecej na mbc niż ma być, no o te 0,1 -0.2 wiecej możesz ustawic bo ecu jakoś z tym sobie poradzi ale nie wiecej. i na Mbc juz nie wpadnie Ci w tryb awaryjny wiec uważaj żeby nie przedobrzeć

Opublikowano

JUZIU mam teraz soft,tyle że chyba n75 padł i wali cały czas na 1,2 bara i dlatego chciałem go przykręcić trochę,więc na 1bar można go ustawić? w sumie turbo i tak więcej nie utrzyma ale więcej też nie dmuchnie więc nie wpadnie w tryb awaryjny.

Opublikowano

najlepiej jakbyś kupił ten n75 dobry i go założył:) mbc jest mniej bezpieczne bo jak bedziesz miał cos nie tak z silnikiem np. uboga mieszanka będzie to na n75 wywaliło by w tryb awaryjny i nic sie wtedy nie stanie a na mbc dalej bedzie ładować Ci te np. 1 bar i coś może sie wysrać wtedy. Zrobisz jak uważasz ale najlepszym moim zdaniem jest ori n75 ( w cenie mbc kupisz używane dobre n75)

Opublikowano

ja uwazam ze w 95% procentach kiedy pada n75 to jest niedolatowanie a nie przeladowanie, no chyba ze na maksa jest w srodku czyms zawalony i blokuje totalnie powietrze

elektronicznie kiedy jest niesprawny to odrazu laduje tryb awaryjny, a w innym przypadku nie ma na nim napiecia wiec cale cisnienie nie jest blokowane przez tloczek i wali prosto w gruche otwierajac na maksa klape wg

ale to moja teoria :decayed:

moze po prostu grucha turba ma dosc